Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: DVAG Badenia AG Umowa oszczędnościowa budowlana Ryzyko czy trzymać się z dala?

Napisany przez ST7887
Cześć, przedstawiciel DVAG zaoferował mi umowę oszczędnościową ImmoStart w Badenia AG. Nigdy nie słyszałem o Badenii i jestem trochę sceptyczny. Kwota oszczędności wynosiłaby 51.000€. Nie posiadam własności, mam ponad 30 lat i jestem singielką. Wynajmuję mieszkanie. Planuję kupić mieszkanie lub Dom w ciągu najbliższych 5-10 lat. Jeśli rynek w ogóle na to pozwoli! Czy ktoś może mi powiedzieć, czy lepiej trzymać się z dala od tej propozycji?

Re: DVAG Badenia AG Umowa oszczędnościowa budowlana Ryzyko czy trzymać się z dala?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć ST7887, niezależnie od tego, że nie chcę interpretować pliku, ponieważ nie chcę przechylać laptopa ani ekranu ani modyfikować pliku, niemiecka doradztwo finansowe twierdzi, że jest niezależnym pośrednikiem. Pozwól, że obliczymy dla ciebie wszystkie stawki, a następnie zdecyduj, czy faktycznie otrzymujesz najlepszą ofertę. Mały wskazówka, porównaj wyniki, obliczając stawki Alte Leipziger, BHW i Signal przy tych samych parametrach kwoty oszczędności, składki oszczędnościowej i czasu oszczędzania.

Napisany przez finanzierung
Cześć, generalnie powinieneś trzymać się z dala od sprzedawców w strukturach sprzedaży, ponieważ zazwyczaj zdobywają swoją wiedzę podczas weekendowych seminariów, a następnie są wysyłani do swoich krewnych/zanjdomych i (jeszcze) przyjaciół, aby dokonywać transakcji wykorzystując bonus zaufania. Typowe jest tutaj tzw. analiza danych, gdzie zainteresowany jest pytany, czy chciałby mieć mieszkanie, na co praktycznie każdy odpowiada tak, stając się potencjalnym klientem dla umowy oszczędnościowej, nawet jeśli z dochodu w rzeczywistości nigdy nie będzie mógł sobie pozwolić na zakup nieruchomości. Ile zarabiasz i ile już udało ci się zaoszczędzić?

Napisany przez Mk899
noelmaxim pisze: Witaj ST7887, Pomimo tego, że nie chcę interpretować pliku, ponieważ nie chcę kłaść laptopa ani monitora na bok ani zmieniać pliku, Deutsche Vermögensberatung pretenduje być niezależnym pośrednikiem. Niech wszystkie stawki zostaną obliczone, a następnie zdecydujcie, czy otrzymaliście naprawdę najlepszą ofertę. Mała wskazówka, niech przeliczą się na te same parametry sumę oszczędności budowlanych, stawkę oszczędności i czas oszczędzania, a następnie porównają oferty Alten Leipziger, BHW i Signal, a potem porównają wyniki
Nie jestem przyjacielem DVAG, ale to twierdzenie nie jest prawdziwe. Krótko spojrzałem i wszystko jest na ich stronie, że współpracują z wybranymi partnerami. W przeciwnym razie, wszystko jest właściwie opisane na finanzierung.

Napisany przez NaTwoim13
@MK899 Co dokładnie jest nieprawdziwe w mojej wypowiedzi, albo co jest nieprawidłowe w zaleceniu, aby sprawdzić inne stawki, aby określić, jak dobra jest proponowana oferta? Niekoniecznie poleciłbym Badenię, nawet proponowałem trzy inne, które poleciłbym. @Finanzierung Tak, jest w tym ziarno prawdy, ale nie musi to dotyczyć każdego pracownika/doradcy/sprzedawcy. Dobry przyjaciel mojego kolegi jest odpowiedzialny za to i ma ukończoną szkołę zawodową jako kupiec ubezpieczeniowy, posiada wszystkie niezbędne kwalifikacje, a przed rozpoczęciem pracy w DVAG był przez wiele lat dyrektorem terenowym w Generali. Również umowa oszczędnościowo-budowlana nie zawsze musi być wykorzystywana do nabycia nieruchomości, chociaż wówczas trzeba się zastanowić nad jej wysokością. pomimo faktu, że Uczestnik wyraźnie stara się nabyć nieruchomość.

Napisany przez Mk899
noelmaxim pisze: @MK899 Co jest nie tak z moją wypowiedzią, a co jest błędne w zaleceniu, aby porównać inne taryfy, aby dowiedzieć się, jak dobry jest oferowany taryfa? Niekoniecznie polecałbym Badenię, nawet proponowałem 3 kasy, które bym polecał.
Zgadzam się, że powinien również porównać inne taryfy i je porównać. Oczywiście. To, co jest nieprawdziwe, to oznaczone. EDYCJA: Nawiasem mówiąc, krytyka brzmiała ostrzej, niż była zamierzona. Bez mimiki takie rzeczy czasami są źle odbierane w forach.

Napisany przez NaTwoim13
No cóż, mogą robić więcej, niż chcą, biorąc pod uwagę, że Aachen Münchener posiada udziały w DVAG, a Badenia jest powiązana z Aachen Münchener, można się domyślić, dlaczego moje proponowane taryfy niekoniecznie trafiają na stół, a 1,6% bez równowartości (co również ma AL, ale oferuje ogromną wartość dodaną) ułatwia jeszcze wiele spraw

Napisany przez finanzierung
noelmaxim pisze: Dobry przyjaciel mojej odpowiedzialności jest odpowiedzialny za to miejsce zawodowo, ma ukończone szkolenie na agenta ubezpieczeniowego, posiada wszystkie niezbędne kwalifikacje i był dyrektorem regionu w Generali przed rozpoczęciem pracy w DVAG.
I dlaczego w takim razie godzi się na taki spadek? Nie kwestionuję tu w żaden sposób faktu, że w DVAG lub innych firmach można zarobić naprawdę dużo pieniędzy, o ile nie ma się sumienia i po krótkim szkoleniu w weekendy wysyła się małych ludzi na swoich przyjaciół i znajomych. Chodzi przede wszystkim o wykorzystanie ich kontaktów i nic więcej. Cytat noelmaxim Bausparvertrag nie musi koniecznie służyć zawsze do zakupu nieruchomości, ale wtedy konieczne jest zastanowienie się nad wysokością. Niezależnie od faktu, że OP faktycznie planuje zakup. Tak, może tak zrobić, dlatego pytałem o dochód i obecne saldo.

Napisany przez ST7887
finanzierung pisze: [/FONT][/COLOR][/LEFT] I dlaczego więc decyduje się na taki spadek? W żadnym wypadku nie kwestionuję faktu, że w DVAG lub innych szemranych firmach można zarobić naprawdę dużo pieniędzy, pod warunkiem że nie ma się sumienia i po weekendowych seminarach puszcza się małych ludzi na znajomych i przyjaciół. Chodzi głównie o wykorzystanie ich kontaktów, i o nic więcej. [LEFT][COLOR=#222222][FONT=Verdana] Tak, jak najbardziej może, dlatego zapytałem o dochód i obecne saldo.
Saldo to około 24.000€ Dochód około 52.000€ rocznie. Wiek 32

Napisany przez NaTwoim13
52.000 euro brutto czy netto?

Napisany przez ST7887
Brutto klasa podatkowa 1

Napisany przez NaTwoim13
Decydujące zawsze jest dochód netto, czyli kwota, która pozostaje do dyspozycji i wpływa na konto.

Napisany przez ST7887
noelmaxim pisze: Decydujące jest zawsze dochód netto, czyli to, co jest dostępne i co jest otrzymywane na koncie.
2.500€ około miesięcznie.

Napisany przez ST7887
noelmaxim pisze: Decydujące jest zawsze wynagrodzenie netto, czyli to, co jest dostępne i co przekazywane jest na konto.
Dzisiaj zapytałem jeszcze raz. Mogę w każdej chwili przełączyć się między trzema wariantami. Zastanawiam się tylko, jakie inne opłaty tam mogą być ukryte. Porównam sobie Alten Leipziger, BHW i Signal, ale czy z tego coś zrozumiem, nie wiem. :-(

Napisany przez NaTwoim13
Wtedy zdecyduj się na rozsądne porady niezależnego eksperta.

Napisany przez ST7887
noelmaxim pisze: Wtedy powinieneś skorzystać z porady niezależnego eksperta.
tak, powinienem

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata