Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Poprawa skuteczności szkolenia

Napisany przez Harrie
Cześć wszystkim, od około sześciu miesięcy bardzo celowo ćwiczę swoją wytrzymałość, ponieważ chcę wkrótce wziąć udział w triathlonie, gdy tylko poczuję, że jestem wystarczająco dobrze przygotowany. Jednak zauważyłem teraz, że od około 6 tygodni stoję w miejscu. W jakiś sposób nie mogę iść do przodu i osiągnąć moje nowe cele. Jak można temu zaradzić i jak mogę zwiększyć swoją wydajność? Dziękuję serdecznie za wasze informacje! Harrie

Napisany przez Sparhans
To normalne. Nie zawsze będziesz robił szybkie postępy, czasami możesz zatrzymać się na chwilę. Spróbuj wprowadzić zupełnie nowy bodziec treningowy. Jeśli dotychczas trenowałeś tylko na płaskim terenie, dodaj trochę przewyższeń do swojego treningu.

Napisany przez KleinerFritz
Zgadzam się z moim poprzednikiem, spróbuj wprowadzić nowe, nietypowe bodźce! Być może spróbujesz uprawiać zupełnie inny sport (np. tenis, squasha, jogę - cokolwiek, co NIE jest powiązane z twoim treningiem) albo zrób sobie naprawdę długą przerwę. Obydwa mogą zdziałać cuda. Kiedy jest triathlon?

Napisany przez Carlen
Cześć, u mnie zawsze pomaga, gdy trenuję z kimś innym. Najlepiej z kimś, kto ma pewną ambicję, ale także czerpie przyjemność z tego, co robi. Teraz od dwóch dobrych lat chodzę na siłownię i podobają mi się również kursy oferowane tam. Ostatnio nawet spróbowałem zumbę i świetnie się bawiłem, a dodatkowo całkiem się spociłem. Zauważyłem, że na początku szybko odnosiłem sukcesy i osiągnąłem swoje cele treningowe. Ale w pewnym momencie mój postęp zaczął się zatrzymywać, a niestety podczas treningów często czułem zawroty głowy. Wspólnie z trenerką ze studia dostosowaliśmy mój plan treningowy i ponownie przeanalizowaliśmy moje nawyki żywieniowe. Tak więc, zawroty głowy pozostały, mimo tych zmian. Ostatecznie poszedłem do lekarza i przeszedłem pełne badania. Wszystko było w porządku. Ze względu na istniejące ryzyko zawału serca w mojej rodzinie, lekarz zalecił mi przyjmowanie witaminy K2 (https://www.vitaminexpress.org/de/vitamin-k2) przez pewien czas, ponieważ ta witamina jest bardzo ważna dla naczyń krwionośnych, oraz zalecił mi trochę zwolnić tempo podczas treningu. Od tego czasu nadal ćwiczę, ale staram się nie trenować już tak intensywnie i robić więcej zabawnych treningów, takich jak zumba. Moim wyzwaniem są teraz nowe wzorce ruchowe i koordynacja. Pozdrowienia, Carlen

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata