Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam kredytu od 7500 do 10000 €.

Napisany przez Mue85
Cześć, Szukam kredytu w wysokości od 7500 do 10000 €, aby odnowić moje mieszkanie. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź i pomoc. Mam stałą pracę.

Napisany przez hanes
Smava oferuje obecnie 10000 euro bez odsetek.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Smava oferuje obecnie 10000 euro z ujemnym oprocentowaniem. ......................

Mue85 pisze: Dzień dobry, poszukuję kredytu od 7500 do 10000 € na remont mojego mieszkania. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź i pomoc. Mam stałą pracę.
Co na to Twoje bank? Przecież dobrze zna Twoją zdolność kredytową....

Napisany przez hanes
Ach, masz rację, to tylko tysiąc. Zgubiłem się w zerach.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Smava i inni dostawcy oferują ujemne oprocentowanie. W obszarze kredytów do 1000 EUR można tu znaleźć okazje. To, że przez to pogarsza się wynik w rejestrze Schufa, jest zapewne dla większości drugorzędne.

Napisany przez volltilger
Bankkaufmann pisze: ... W obszarze do 1000 EUR kredytu można tu znaleźć okazje. To, że przez to zniszczysz swój wynik w Schufie, jest z pewnością dla większości drugorzędne.
To prawda. Kiedyś z ciekawości spróbowałem i faktycznie dostałem pieniądze na tych warunkach. Pierwsze działanie do 28.02. tylko zapytałem, aby zobaczyć warunki umowy, ale potem straciłem okazję do podpisania, przy kolejnym działaniu dokonałem transakcji... nie potrzebujemy tych pieniędzy, zainwestujemy je w papiery wartościowe dla dziecka i spłacimy je po drodze. Mój wynik w Schufie jest mi zupełnie obojętny, zły wynik w Schufie to problem ludzi bez pieniędzy, mnie to nie obchodzi. 100 € na 2 lata chętnie weźmiemy, zobaczymy, ile zysku uda się osiągnąć z tych 1000 €.

Napisany przez ElephantMan
To, co mnie interesuje: dlaczego to obniża wynik w SCHUFA? Ze względu na wysokość kredytu? Z powodu ujemnego oprocentowania? Czy po prostu dlatego, że to po prostu kredyt? Ale interesujące jest przeczytać, że kredyt został rzeczywiście udzielony komuś.

ElephantMan pisze: Co mnie naprawdę interesuje: Dlaczego to obniża wynik w SCHUFA? Ze względu na kwotę kredytu? Ze względu na ujemne odsetki? A może po prostu dlatego, że to kredyt? Ale interesujące, że ktoś faktycznie dostał ten kredyt.
Co oznacza "zerhauen"? System oceny mówi po prostu, że u osób biorących takie małe kredyty, występują powyższe średnie niewypłacalności. W rezultacie trafiasz do tej grupy i Twój wynik spada.

Cześć ElephantMan, oprocentowanie nie ma nic z tym wspólnego, chyba że nie jest przekazywane do Schufa. To niewielka suma, mogę sobie wyobrazić, że tacy kredytobiorcy są podejrzani. Z drugiej strony słyszy się, że terminowo spłacane kredyty również są pozytywnie oceniane... To moja pierwsza pożyczka konsumencka, dotychczas finansowałem tylko budowę domu. Poza tym mam linię kredytową w moim banku domowym w wysokości 5000€, ale jeszcze nigdy z niej nie korzystałem. Nie sądzę, żeby to teraz zrujnowało mój wynik „score”, ale niedługo poproszę o informację, wtedy mogę się podzielić swoim doświadczeniem. Kto wie, kiedy to powinno się zacząć przejawiać?

Czy to nie oznaczałoby, że każdy, kto korzysta z finansowania u handlowca, jest podejrzany? Wynik jest obliczany na nowo co trzy miesiące. Po kwartale poczekałbym jeszcze z żądaniem informacji o sobie. W styczniu bardzo wcześnie złożyłem wniosek o informację i otrzymałem dane z poprzedniego kwartału. Wydaje mi się, że kredyt odnawialny nie ma znaczenia dla wyniku - o ile wiem, nie jest on przekazywany do SCHUFA.

Tak, krąży wiele spekulacji na temat skoringu. Mamy po 2 konta Giro z kartą kredytową, po jednym w naszym banku i jednym w Dibba, każde z depozytem. Otrzymaliśmy ofertę od Coby na 100€ premii za prowadzenie konta Giro z 1300€ miesięcznym dochodem, skorzystaliśmy z niej, więc mieliśmy razem 6 kont... mówią, że posiadanie wielu kont Giro może szkodzić w ocenie kredytowej, ale nie zauważyliśmy tego. W Dibbie dostaliśmy również premię za konto Giro i depozyt, około 100€. Zobaczymy, co z tego wyniknie. W razie czego zapytam tutaj na forum o mały kredyt!

volltilger pisze: W innym przypadku poproszę o mały kredyt tutaj na forum!
Dobry humor! Co do tematu „Czarna skrzynka SCHUFA”, tutaj też można znaleźć długi wątek:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata