Największe Polskie forum finansowe
Jeśteśmy największym Polskim forum finansowym. Znajdziesz tu masę informacji o nieruchomościach, kredytach, giełdach czy kryptowalutach.
Czytaj więcejForum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości
Mue85 pisze: Dzień dobry, poszukuję kredytu od 7500 do 10000 € na remont mojego mieszkania. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź i pomoc. Mam stałą pracę.Co na to Twoje bank? Przecież dobrze zna Twoją zdolność kredytową....
Bankkaufmann pisze: ... W obszarze do 1000 EUR kredytu można tu znaleźć okazje. To, że przez to zniszczysz swój wynik w Schufie, jest z pewnością dla większości drugorzędne.To prawda. Kiedyś z ciekawości spróbowałem i faktycznie dostałem pieniądze na tych warunkach. Pierwsze działanie do 28.02. tylko zapytałem, aby zobaczyć warunki umowy, ale potem straciłem okazję do podpisania, przy kolejnym działaniu dokonałem transakcji... nie potrzebujemy tych pieniędzy, zainwestujemy je w papiery wartościowe dla dziecka i spłacimy je po drodze. Mój wynik w Schufie jest mi zupełnie obojętny, zły wynik w Schufie to problem ludzi bez pieniędzy, mnie to nie obchodzi. 100 € na 2 lata chętnie weźmiemy, zobaczymy, ile zysku uda się osiągnąć z tych 1000 €.
ElephantMan pisze: Co mnie naprawdę interesuje: Dlaczego to obniża wynik w SCHUFA? Ze względu na kwotę kredytu? Ze względu na ujemne odsetki? A może po prostu dlatego, że to kredyt? Ale interesujące, że ktoś faktycznie dostał ten kredyt.Co oznacza "zerhauen"? System oceny mówi po prostu, że u osób biorących takie małe kredyty, występują powyższe średnie niewypłacalności. W rezultacie trafiasz do tej grupy i Twój wynik spada.
volltilger pisze: W innym przypadku poproszę o mały kredyt tutaj na forum!Dobry humor! Co do tematu „Czarna skrzynka SCHUFA”, tutaj też można znaleźć długi wątek:
Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]
Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]
Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]
Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata