Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karta kredytowa została skradziona. Kto ponosi odpowiedzialność za szkodę?

Napisany przez ADMCI4
Mojej żonie została skradziona w Bergisch-Gladbach z kieszeni jej kurtki moja karta Visa w sklepie budowlanym OBI. Oczywiście od razu zablokowałem kartę. Złożono również wniosek o ściganie przestępstwa w miejscowym komisariacie policji. Nie wiem, czy została pobrana jakaś kwota! Teraz moje pytanie: Kto wie, jak wysoka jest maksymalna odpowiedzialność za utratę karty kredytowej? Czy muszę pokryć szkodę w całości? Czekam na Wasze wskazówki. Pozdrowienia Plötz

Re: Karta kredytowa została skradziona. Kto ponosi odpowiedzialność za szkodę?

Napisany przez ADMCI4
Wielką zaletą karty Visa jest niskie ryzyko odpowiedzialności. Jeśli karta kredytowa zostanie zgubiona i konto zostanie następnie niesłusznie obciążone, posiadacze kart odpowiadają tylko do maksymalnej kwoty 50 euro. W przypadku większych szkód lub od momentu zgłoszenia utraty przez klienta, odpowiedzialność spoczywa zawsze na wydającym kartę instytucie. Dla kart MasterCard i Maestro obowiązują różne zasady odpowiedzialności. Z poważaniem Bloom

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata