Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jakie warunki kredytu hipotecznego można oczekiwać?

Napisany przez Foxy
Cześć drodzy członkowie forum, ma zostać sfinansowana budowa nowego domu dla rodziny (2 dorosłych i 2 dzieci). Dom jednorodzinny spełniający co najmniej standard KfW 55. Programom KfW nie są zasadniczo przeciwni, jeśli jest to sensowne. Koszty, w tym działka około 735 000 € Wkład własny 435 000 € Do sfinansowania kwota 300 000 €. Okres budowy około roku. Dochód mężczyzny i kobiety wynosiłby około 4000 € (w tym 2x zasiłek rodzinny). Pożądana długość kredytu: co najmniej 15, być może nawet 20 lat Z góry dziękuję za Wasze fachowe opinie. Foxy

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć, naturalnie bardzo dobry wskaźnik zdolności kredytowej, ale Wasze dochody, 4.000 EUR inkl. Kindergeld, są trochę niskie jak na finansowanie 300.000 EUR. Ile macie lat? 300.000 EUR przy 1% oprocentowaniu i 2% spłaty to tylko 750 EUR miesięcznie, ale przez 40 lat... Przy 3% spłacie to już 1.340 EUR plus koszty dodatkowe, co oznacza, że około 1.800 - 2.000 EUR miesięcznie będziecie musieli przeznaczyć tylko na mieszkanie.

Napisany przez Foxy
Cześć i dobry wieczór! W styczniu 2020 roku pensja wzrośnie (netto będzie to około 200 euro). Planowanie dzieci zostało zakończone, jeśli pojawi się pytanie. Obciążenie pracą kobiety wzrośnie również w kolejnych latach. Ach tak, mamy jeszcze ponad 30 lat do pracy! :-)

No cóż, te 200 EUR nie zrobią wielkiej różnicy. Jeśli teraz musielibyście sfinansować kolejne 200.000 EUR, powiedziałbym, że można się zgodzić. Przy kwocie 300.000 (a przy budowie nowego domu może być nawet więcej -> niespodziewane wydatki zdarzają się często), znajdziecie się w dość wysokim miesięcznym obciążeniu procentowym. Dodatkowo musicie odkładać środki na ewentualne remonty (na przykład pompa ciepła wytrzymuje prawdopodobnie 15-20 lat). Pozostańmy przy kwocie 300.000 EUR, 1% oprocentowania i 3% spłaty to już 1.340 EUR plus koszty dodatkowe (500 EUR?) dają około 1.850 EUR plus rezerwy (250 EUR?) to około 2.000 EUR tylko na mieszkanie. A co z innymi oszczędnościami na starość? Na starość zamiast 3.800 EUR (bez Kindergeld + 200 netto dodatkowo) będziecie mieli tylko 1.900 EUR renty (jeśli wystarczy).

Napisany przez Hilfe
Naprawdę darowizna czy spadek, a nie zaoszczędzone przez siebie pieniądze? W innym przypadku uważam to również za niewystarczające

Napisany przez Foxy
Dziękuję najpierw za opinie. Kapitał własny składa się z części oszczędności własnych, darowizn i sprzedaży nieruchomości.

Napisany przez NaTwoim13
Na razie wszystko wydaje się być idealne, 300 000 euro przy 4 000 euro netto powinny być łatwe do obsłużenia. Reszta (wskaźnik kapitału własnego) jest zdecydowanie wysoka. Koszty eksploatacji powinny być trochę niższe w przypadku domu spełniającego przynajmniej normę KfW 55, niż zazwyczaj są zakładane. 1) Jakie są płace? 2) Czy jest świąteczne bonus? 3) Czy istnieją zobowiązania kredytowe?! 4) Jakie miesięczne obciążenie jest akceptowalne? Tytuł brzmi, jakie warunki można się spodziewać, ktoś ma pomysł?

noelmaxim pisze: Wszystko jak dotąd w porządku, 300 000 euro z zasadniczego punktu widzenia są pewnie dobrze zarządzane z 4000 euro netto.
Nie, zdecydowanie nie jest !!! To teraz zaczyna być irytujące...

Napisany przez NaTwoim13
Hermueller, poczekaj najpierw na odpowiedź na moje pytania! Tutaj jest rodzina czteroosobowa (może mająca zakończony planowanie dzieci) z co najmniej 4 000 euro netto, 435 000 euro kapitału własnego, którzy już mieli swoją własność i potrzebują 300 000 euro, a teraz to jest lub powinno być... no właśnie, na razie idealne....prawda? Co w tym teraz nie jest początkowo idealne?

Napisany przez Foxy
Do pytań: 1) 2 wynagrodzenia 2) każde po 12,5 3) brak zobowiązań kredytowych 4) ostrożne rozpoczęcie od 1.000,- EUR

noelmaxim pisze: Co w tym teraz nie jest idealne?
300.000 EUR finansować przy 4.000 EUR netto z dodatkiem na dziecko (!) nie jest idealne, a jeśli jako profesjonalista musisz to teraz wytłumaczyć, to wątpię w Twoje kompetencje.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Perfekcyjnym rozwiązaniem jest, gdy w ogóle nie potrzebujesz pożyczki. Ale co jest nie tak z finansowaniem EUR 300,000 przy EUR 4,000 netto?

Napisany przez NaTwoim13
W międzyczasie nadeszły pierwsze przydatne informacje, to nie jest 4.000 euro netto, to 4.333 euro dochodu netto.

Napisany przez Batman_BU
noelmaxim pisze: W międzyczasie dotarły pierwsze przydatne informacje, to nie jest 4000 euro netto, to jest 4.333 euro netto.
4000*12,5/12 =?

Napisany przez Ingenieur007
Czy niechcianie zrezygnować z prezentów świątecznych i wakacji?! Może warto najpierw zapytać indywidualnie, czy OP chce zrezygnować w przyszłych latach z wakacji i prezentów świątecznych, itp.? Czy już to wspomniał?

Napisany przez NaTwoim13
Batman, całkowicie słusznie, dziękuję za poprawkę. Inżynier 007, również całkowicie słusznie, i moje kazanie, pytania, pytania, pytania informacje, informacje, informacje. Prawdopodobnie TE się z nas śmieje!

noelmaxim pisze: Batman, całkowicie słusznie, dziękuję za poprawkę. Inżynier 007, również całkowicie słusznie, i moje kazanie, pytania, pytania, pytania informacje, informacje, informacje. Prawdopodobnie TE śmieje się z nas!
Jeśli już, to tylko ciebie. W żaden sposób tutaj nie podważyłem tego, że można dokonać tej finansowania w ten sposób, ale jest to dalekie od doskonałości i niesie ze sobą kilka niepewności, o których trzeba wspomnieć.

Napisany przez NaTwoim13
Hermueller, równieź proszę mieć pewność, że zwracam się do nich nawet tutaj wielokrotnie, lubię też opisywać, co jeszcze będzie konieczne, zanim można będzie osiągnąć jakiekolwiek porozumienie.

Napisany przez NaTwoim13
Foxy, W jakim regionie - ze względu na uwzględnienie lokalnych banków oraz przede wszystkim środków regionalnych - planowane jest zbudowanie?

Napisany przez Alexius
Doświadczony menedżer finansowy znowu - zgłosił moje wpisy do administratora, jak małe dziecko. No cóż, tak samo robi z innymi użytkownikami, którzy mu nie ulegają. Do TE - nie pozwól, aby ten człowiek opowiadał ci bzdury na temat odwrotnej struktury stóp procentowych - zrobił to już kilka razy i chciał podać argumenty na poparcie swoich tez. Jednak nigdy z tego nic nie wynikało, ponieważ to po prostu bzdura. Zawsze w centrum uwagi jest szybka prowizja. Jeśli mu raz podasz swoje dane, pułapka szybko się zaciska, potem nie odpuszcza, pozostaje na baczności - aż pieniądze zaczynają napływać na jego konto. Aby otrzymać rzetelną ofertę, możesz skonsultować się również z innymi menedżerami finansowymi. Forum z pewnością dostarczy kilku, którzy z własnego doświadczenia mogą polecić ci jakiegoś dobrego. Na temat twojej sytuacji finansowej napisano już wiele - przy takim wolumenie trzeba dobrze się zastanowić, ale jeśli jesteś gotowy na pewne kompromisy w innych dziedzinach, to na pewno jest to wykonalne. P.S: Oczekiwane wyjaśnienia, których obiecał, wciąż wielu użytkowników dzisiaj nie doczekało się. Oczywiście, ci użytkownicy nie przyniosliby mu żadnych korzyści finansowych, a nawet mogliby ujawnić kłamstwa rozpowszechniane przez doświadczonego menedżera finansowego (np. odwróconą strukturę stóp procentowych)

Napisany przez NaTwoim13
Alexius, pozwól najpierw odpowiedzieć TE, ponieważ to przynosi o wiele większe korzyści, zwłaszcza że wielu konsumentom (co trwało tu nieprzerwanie od 8 lat z nieskończoną ilością akompaniamentów) pozwala tworzyć własne zdanie. Nie potrzebują cię, uwierz mi. Pomoc drogą narzekania na nieprawdy prowadzi kogokolwiek do przodu? Czy to ma jakikolwiek pożytek? Jakąś dodaną wartość? Kto tu ma kogo nawracać, ty czy ja? Ponieważ TE nie otrzymało żadnej pomocy (ani od ciebie), postanowiłem ponownie podjąć wątek, ponieważ TE ma prawo spodziewać się więcej niż to, co tu zostało udzielone jako odpowiedź, co się stanie? Daj szansę wątkowi i przede wszystkim TE/konsumentowi, aby został mu udzielona pomoc i wątek przyniósł wartość dodaną, wtedy również ty dostarczasz wartość dodaną.

Napisany przez Alexius
A komu pomaga, że ​​mówisz kłamstwa bezkarnie, które niektórzy użytkownicy mogą uznać za prawdę, ponieważ zawsze starasz się oślepiać swoim zachowaniem, nie przyznajesz się do błędów i po prostu idziesz dalej? Komu to w ogóle pomaga? To już byłby dobry początek, gdybyś wreszcie przyznał swoje błędy odnośnie odwróconej struktury yield curve i przeprosił użytkowników, którym zarzuciłeś niewiedzę. To przynajmniej byłby krok w kierunku wiarygodności i transparentności. OP otrzymał kilka wskazówek tutaj i jeśli chce, mogę mu również polecić solidnego pośrednika, który nie tylko działa z myślą o prowizji - wystarczy, że się odezwie. Żaden problem. Ale dopóki będziesz tutaj występować z kłamstwami jak szczurołap z Hameln, tak długo będę próbować ostrzec użytkowników przed tobą

Napisany przez NaTwoim13
????? Klient zapytał tutaj o warunki kredytu hipotecznego !!! Alexius, moja wypowiedź na temat odwrotnej krzywej oprocentowania jest dostępna do przeczytania w innym wątku, wraz z moim zamiarem. Czy chcesz teraz zepsuć ten tutaj, gdzie klient zgłasza własne pytania i potrzeby, na pewno też przeczytał wątek, gdzie zasugerowałem ostatecznie, że wszystko można znaleźć w internecie? Czy chcesz teraz zepsuć każdy wątek?

Napisany przez NaTwoim13
Niezła idea! Chciałbyś ostrzec każdego TE przede mną za pośrednictwem wiadomości prywatnej, co pomogłoby wszystkim, zwłaszcza skupić się na istocie, czyli na pytaniu i sprawie TE, a jeśli masz jakieś pomysły lub warunki (bo o to zostało zapytane), działaj, pomagaj, chętnie obal moje tezy, moje wskazówki i opinie oraz wyraź swoje zdanie na temat. Zajmij się potrzebami TE i uczestnicz w dyskusji w sposób konstruktywny, oczywiście wyrażając swoje zdanie, poglądy i sposób pomocy, rzeczowo i informacyjnie, ale nie na temat mnie, w przeciwnym razie nie dziw się, jeśli administrator zaangażuje się w Twoją sprawę.

Napisany przez Batman_BU
Ach Thomas... gdzie ostatecznie wskazałem, że wszystko można znaleźć poprzez wyszukiwarkę? Krótka informacja: Zguglowałem Twoje stwierdzenie, wynik był taki, że niestety kompletnie się mylisz. Dowód znajdziesz na Google. (czy zauważasz, jak głupi jest ten sposób podejścia?)

Napisany przez NaTwoim13
Batman, aby zabrać się ze swojego postu #41 z dnia 31.03.2019, o godz. 15:11 w wątku Czy finansowanie budowy jest możliwe? Przygotowanie do spotkania w banku, dosłownie, staram się polepszyć. Skacząc jeszcze raz na temat odwrotnej struktury oprocentowania, która obecnie tyranizuje każdy wątek, nie może to być i nie powinno mieć miejsca! W interesie wszystkich proszę cię, jako doświadczony i długoletni uczestnik forum, zakończyć tę dyskusję! Chętnie udowodnię, w jakim kontekście znajdowała się moja wypowiedź, w jakim stopniu odwrotna struktura oprocentowania wpłynęła na moje wywody. Jednak nie będę tego czynił więcej w wątkach, zwłaszcza nie w wątkach osób szukających pomocy, którym rozmowy są niszczone. Autor wątku na pewno oczekuje odpowiedzi na swoje pytanie, chętnie bym je udzielił. Na koniec chciałbym podkreślić, że odbieranie komuś, kto pracuje w bankowości od 27 lat i (nawet gdyby był nieświadomy), umiejętności zrozumienia, co oznacza odwrotna struktura oprocentowania, ujawnia to, do czego prowadzi stałe interweniowanie w wiedzę. Zadzwoń do mnie, napisz mi prywatną wiadomość lub e-mail, ale temat ten musi zostać zamknięty w wątkach w trosce o wszystkich!

Napisany przez Alexius
To, co mówisz i to, co masz na myśli, wydaje się być dwoma różnymi rzeczami - każdy to już rozumie, kto ma odrobinę zdolności analitycznych, tylko ty nadal nie. Ale nic innego nie oczekiwałem - budujesz tutaj fasadę, która ma odzwierciedlać kompetencję i nie chcesz, aby ktoś albo coś w nią ingerowało. Nie ja, nie Batman, nie prawda. Gdy jesteś tak bardzo przyparty do muru, że twoja konstrukcja z półprawd i kłamstw (w przypadku odwróconych odsetek muszę teraz założyć, że to kłamstwa, ponieważ ja i inni już ci wyjaśniliśmy i pokazaliśmy, gdzie leży twój błąd, a ty nadal trzymasz się tego twierdzenia) zaczyna się chwiać, to musimy to już załatwiać prywatnie albo w ogóle przestać na to reagować, aby nie robić zbyt dużego szumu (wołanie o administratora to także opcja, jak musieli już zauważyć niektórzy użytkownicy). Tak długo jak będziesz nadal rozpowszechniał kłamstwa i tylko patrzył na prowizję, nie przestanę ostrzegać pytających. Oni szukają pomocy (którą sugerujesz, że im dostarczasz), a otrzymują kłamstwa, na których potem polegają. (I teraz zwróciłem się do ciebie w jednym wpisie per ty, bo po prostu nie jesteś w stanie szanować obcych ludzi - nawet tej prośby nie jesteś w stanie zrozumieć, zaakceptować i na nią odpowiedzieć. To zachowanie niedojrzałego dziecka) Do pytającego: Chętnie zaoferuję Ci wskazanie rzetelnego pośrednika, z którym w moim kręgu znajomych wielu już bardzo skutecznie współpracowało. Nic nie zarabiam na tym i nie musisz się czuć do tego zmuszony. Chcę tylko oddać Ci tę pomoc, abyś nie musiał polegać wyłącznie na panu Buhmannie.

Napisany przez NaTwoim13
Alexius pisze: i teraz nazwałem cię w jednym poście
No widzisz, działa Cytat od Alexiusa do OP: Chętnie zaproponuję Ci poważnego pośrednika, z którym wielu moich znajomych z powodzeniem współpracowało. Nie zarabiam na tym nic i nie musisz się do tego czuć zobowiązany. Chcę jedynie udzielić Ci pomocy Konstruktywnie, oto jak się to robi, tak powstaje wartość dodana. Cytat od Alexiusa abyś nie musiał koniecznie polegać na panu Buhmannie. W razie, gdyby OP kiedyś tak bardzo potrzebował pomocy, jakby sam nie dał rady, to także byłoby to konstruktywne Alexius, Świetnie, idziemy naprzód, dziękuję bardzo.

Napisany przez NaTwoim13
Alexius, mała wskazówka, sugestia lub pomysł, od którego wszyscy mogliby skorzystać. Możesz zaproponować swojemu doświadczonemu ekspertowi, aby zarejestrował się tutaj, aktywnie uczestniczył i dzielił się swoją wiedzą. Myślę, że wszyscy zyskają dzięki temu dodatkową wartość, a on od czasu do czasu może przedstawiać warunki i pomagać mi wciąż się rozwijać, poszerzać swoją wiedzę i być na bieżąco z najnowszymi trendami. Pozdrowienia ode mnie, historia sukcesu, w której można poznać wielu miłych ludzi/rodziny, tworzyć, pomagać, uświadamiać, a niekiedy rozwija się współpraca, która przynosi korzyści zarówno ekonomiczne, jak i międzyludzkie. Będę wdzięczny za aktywnych specjalistów, którzy chętnie poświęcają swój czas i czerpią przyjemność z pomagania, tworzenia oraz udostępniania swojej wiedzy i wysiłku na rzecz inwestycji w życie ludzi.

Napisany przez Alexius
Obłęd...jak pies, który jest prowadzony na smyczy i jeszcze z wdzięcznością dziękuje. A jedynym celem jest to, że każdy zapomina, że do tej pory nie sprostowałeś swoich fałszywych zeznań i nieprawdziwości. Istnieją tylko 2 możliwości, dlaczego tak jest: 1.) Po prostu nie wiesz lepiej, co można jednak wykluczyć, ponieważ tu zostałeś poinformowany. lub 2.) Celowo korzystasz z fałszywych zeznań, aby wygenerować jak największą prowizję. W związku z tym wychodzę z tego wątku - OP jest wystarczająco ostrzeżony i w razie potrzeby może skontaktować się z kompetentnym pośrednikiem.

Napisany przez NaTwoim13
Alexius, pomogę Ci na koniec, ponieważ jesteś tu nowy (co dotyczy tylko nazwy): Od 8 lat i prawie 10 000 postów zachowuję się tutaj na forum tak, jak podejrzewasz. Robię tylko fałszywe oświadczenia, oszukuję ludzi/konsumentów/TEs i wprowadzam ich w błąd. Liczy się tylko zysk, wszystko podporządkowuję temu. Od zawsze. Potrzeba tylko kilku osób, które zauważyły to dotąd, ty szelma jesteś jednym z nich. Dziwne jest to, że konsumenci i poszukiwacze pomocy nie zostali w tym zauważeni, przez 8 lat nie było ani jednej skargi, i chociaż na pewno nie byłem zawsze najlepszy i z pewnością popełniłem tu i ówdzie błąd, to ważne, że ci niewielu niekonsumentów czy obecnie niechętnych do finansowania mnie zdemaskowali. Moja oferta jest otwarta, cieszę się na kolegów i ekspertów, którzy merytorycznie i fachowo wzbogacają forum, wzbogacają także mnie i oczywiście mnie poprawiają, jeśli to jest odpowiednie i wskazane. Mała uwaga, dyskusja na temat struktury odwrotnej rentowności, zgodnie z moją definicją lub zwłaszcza odniesienie do niej, nie zaszkodziłaby żadnemu, ale naprawdę żadnemu konsumentowi w żaden sposób, w żaden sposób. Dziękuję również za ujawnienie, kim jestem, i ostrzeżenia dla beztroskich, zdezinformowanych, nieostrożnych, tak, trzeba - jeśli prawidłowo interpretować twoje obowiązki opieki - głu... i niesamodzielnych konsumentów i ludzi.

Napisany przez Alexius
noelmaxim pisze: Dziękuję ci również za pokazanie, jakim łajdakiem jestem, oraz za ostrzeżenia dla nierozważnych, poinformowanych, nieostrożnych, a nawet - jeśli poprawnie interpretuje twoje obowiązki opiekuńcze - głupich i niesamodzielnych konsumentów i ludzi.
Znowu wypisujesz jakieś bzdury - interpretujesz to, co chcesz, tak jak w przypadku odwróconej krzywej procentowej i niektórych innych oświadczeń.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata