- czw kwie 11, 2019 6:35 pm
Szanowni Państwo,
Mam 29 lat, zarabiam około 950 miesięcznie + dodatkowe dochody w wysokości od 150 do 450 euro. Niemniej jednak nie mogę znaleźć odpowiedniego kredytu dla siebie!
Mam około 2000 do spłacenia w firmie Otto i 1200 w cashpresso. W Otto były ważne dobra, a w cashpresso śmierć, dla której musiałem być obecny na pogrzebie za granicą.
Płacę około 110 euro Otto i 70 euro cashpresso... Odsetki w cashpresso przy tej samej raty wyniosłyby około 300-350 euro.
W Otto jest to ustalone, a dodatkowo mam bieżący kredyt 0% na około 300 euro, czyli 25 euro miesięcznie (był na studia).
Co chciałbym zrobić z około 3000 euro? Gdybym mógł spłacać je w ratach przez okres co najmniej 48 miesięcy, to mogłbym zmniejszyć swoje miesięczne wydatki, ponieważ zamiast 200 euro stałych kosztów, miałbym tylko 75 euro (stałe koszty kredytu).
Staram się obniżyć inne stałe koszty, aby jak najszybciej uzyskać pozytywny bilans konta.
Mieszkam wynajmując mieszkanie za 550 euro, ale koszt jest dzielony na dwie osoby (275 euro miesięcznie). Na telefon, abonamenty, siłownię itp., wydaję około 250 euro. Gdy doliczyć jeszcze jedzenie, opłaty za autobus i pociąg, to szybko dochodzę do limitu na koniec miesiąca.
Chciałbym móc wszystko skonsolidować i redukować, gdzie to możliwe! Na przykład telefon zostanie spłacony do września. Inne umowy kończą się niedługo lub wygasają w tym roku.
Nie miałbym nic przeciwko otrzymaniu nieco więcej kredytu, aby móc zmienić swój prawo jazdy na niemieckie za około 650 euro, ponieważ moje obecne z zagranicy nie jest już ważne (około 12 miesięcy). Posiadając niemieckie prawo jazdy, mogę znacznie zwiększyć swoje szanse na oferty pracy.
Wszystko jest ze sobą powiązane i z przyjemnością przyjmę wszelkie rady!
Czy istnieją tylko banki, czy też prywatni inwestorzy, do których można się zwrócić?
Smava, Maxdaa i wszyscy inni nie udzielają mi kredytu, a powody tego (czas trwania/kwota) nie są jasno wyjaśnione.
Najlepiej, gdyby kredytodawca oferował możliwość wcześniejszej spłaty bez dodatkowych kosztów lub ze zmniejszeniem odsetek... ale też taki z odsetkami byłby mi mile widziany.
Gdzieś, gdzie nie tylko rzucane są kilka danych, ale gdzie ktoś rzeczywiście się temu przyjrzy i zauważy, że przez skonsolidowanie kredytów, po zakończeniu miesiąca pozostanie więcej środków dla kredytobiorcy, a także aby regularnie spłacał niewielkie raty.
Czy istnieją doświadczenia z możliwością w innych krajach?
Dziękuję za przeczytanie i odpowiedź na to skomplikowane pytanie.
Z poważaniem
Beau30
Chętnie udzielę indywidualnych wskazówek lub kontaktów również prywatnie.
PS: Czy kredyty na refinansowanie są przeznaczone na określone cele, czy można od niego nieco odbiegać? Na przykład, 3000 euro na spłatę kredytu, a optymalna kwota wynosi 3300, które obejmują finansowanie np. kosztów związanych ze zmianą prawa jazdy... Dziękuję