Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Zabezpieczyć hulajnogę elektryczną.

Napisany przez lolania
Dobry wieczór, krótkie pytanie, czy trzeba ubezpieczyć hulajnogę elektryczną? Przeczytałem o tym jakiś czas temu i wydaje mi się, że trzeba to zrobić. Wtedy nie było to istotne. Teraz mamy hulajnogę elektryczną i ten temat powraca. Kto się na tym zna i mógłby udzielić kilku porad? Pozdrowienia

Napisany przez 2titan1981
To teraz zależy pewnie od wydajności skutera

Napisany przez 2utopus
Czy pojazd ma zarejestrowanie drogowe? Jaką ma maksymalną prędkość? Google wyrzucił mi to tutaj: https://www.dieversicherer.de/versic...icherung-45244

Napisany przez Andy34
Jeśli jeździ szybciej niż 12 km/h, hulajnoga elektryczna musi mieć ubezpieczenie, ograniczenie wieku wynosi 14 lat. Wszystko co poniżej tego limitu nie jest objęte ubezpieczeniem. Dlaczego musisz mieć ubezpieczenie? Właściwie nie trzeba tego już tłumaczyć, ale nawet na hulajnodze elektrycznej może dojść do wypadku, zwłaszcza jeśli przypadkowo zderzy się z innymi pojazdami. Jeśli masz zarejestrowany pojazd na ulicę, działa również ubezpieczenie OC, ale musisz mieć ubezpieczenie od wypadków jednośladowych; w przeciwnym razie nic z tego. Możesz przeczytać więcej na ten temat na https://www.epowers.org/elektroklein...-versicherung/, ponieważ istnieją pewne rzeczy, na które trzeba zwrócić uwagę przy rejestracji. To jednak wykracza poza ramy tego tematu.

Napisany przez Kristine
Przeczytałam gdzieś, że hulajnogi elektryczne muszą być ubezpieczone i zarejestrowane!
Pozdrowienia, Kristine

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata