Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Uruchomić oszczędności mieszkaniowe jako zamiennik spłaty w Deutsche Bausparkasse.

Napisany przez HansDieter
Cześć drodzy użytkownicy/specjaliści, chcielibyśmy wykupić nasz kredyt hipoteczny budowlany, który jest zabezpieczeniem jako alternatywa spłaty dla kredytu końcowego w DSL Bank, i w związku z tym przenieść kredyt na kredyt ratalny. Zgodnie z regulaminem powinno to być możliwe, z odniesieniem do kosztów według dowolnej decyzji banku, które mogą na nas spaść. Czy ktoś ma doświadczenie w tej kwestii lub wie, jak to działa i z jakimi ewentualnymi kosztami należy się liczyć? Co z zastawionym oszczędnościowym kredytem budowlanym? Czy zostanie uwolniony dopiero po otrzymaniu płatności zastępczej w wysokości salda lub ustalonej spłaty (miesięczny okres x składka oszczędnościowa)? Czy ta kwota zostanie natychmiast wykorzystana na spłatę? Czy pozostałe warunki umowy pozostaną bez zmian? Moglibyśmy też zapytać bezpośrednio w DSL, ale nasze doświadczenia z obsługą klienta nie są najlepsze, dlatego chcielibyśmy najpierw zapytać o własne doświadczenia lub udać się do ekspertów, którzy mogliby nas poinformować o przebiegu procesu. Dziękujemy z góry

Re: Uruchomić oszczędności mieszkaniowe jako zamiennik spłaty w Deutsche Bausparkasse.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć HansDieter, Koszty powinny wynieść około 200 euro. Warunki nie ulegną zmianie, a BSV pozostaje cesjonowany do daty wygaśnięcia oprocentowania. Żadnych środków nie można ani nie wolno używać, a po zakończeniu okresu oprocentowania BSV można wypowiedzieć, albo obniżyć kwotę do spłaty, albo użyć jej do dowolnego celu.

Dziękuję za szybką odpowiedź Nie do końca jest to odpowiedź, którą się spodziewałem, ale mogę z nią pracować. Zastanowimy się nad tym.

Dzień dobry noelmaxim, chciałbym zadać jeszcze jedno krótkie pytanie, na które być może będziesz w stanie nam pomóc. Czy nasze powyższe zamiary mogą być zrealizowane także przez kogoś innego? Na przykład poprzez partnera z BHW lub Postbank lub innego pośrednika finansowego? Komunikacja z DSL Bank jest jak wysłanie butelki z wiadomością. Szaleństwo... Nigdy jeszcze nie spotkałem się z takim obrotem sprawy w sektorze bankowym, że na proste pytania trzeba czekać ponad 3 tygodnie, a czasem jeszcze dłużej na odpowiedź. To jest absolutnie ostatnie miejsce, jakie do tej pory spotkałem. Mamy nadzieję, że ktoś inny, mający bezpośredni kontakt, będzie w stanie osiągnąć więcej i przede wszystkim dostarczyć informacje szybciej.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Hans Dieter, oczywiście, proszę wysłać mi e-mail. DSL Bank Berlin to moja lewa kieszeń, 3 dni robocze czasu przetwarzania i bezpośredni kontakt z kierownikiem działu.

Miłego poranku noelmaxim, Dziękuję za odpowiedź i ofertę nawiązania kontaktu. W ostatnich dniach miałem bardzo dużo pracy. W międzyczasie wszystko zostało już wyjaśnione z bankiem DSL. Bank nie ponosi winy za opóźnienie, ponieważ odpowiedział natychmiastowo następnego dnia roboczego na nasze zapytanie pocztą, nikt nie wie, dlaczego list szedł tak długo...

Napisany przez NaTwoim13
Ok, super, wszystko gra.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata