Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt KfW może być anulowany w przypadku braku własnego wykorzystania

Napisany przez BenniG
Cześć, we wrześniu 2016 roku zdobyłem kredyt hipoteczny przez bank pocztowy przy wsparciu kredytu KfW (50 000 €, reszta to kapitał własny, oprocentowanie 0,75 %, pozostała kwota do spłaty 42 000 €) z pięcioletnim okresem zabezpieczenia odsetek. Z powodu zmiany pracy i ślubu, około 2 miesiące od teraz planuję przeprowadzkę i wynajęcie mieszkania. Co by się stało, gdybym teraz zmienił adres w banku pocztowym? Czy KfW natychmiast skróciłoby termin spłaty kredytu? Jeśli tak, to w jakim tempie? Czy na mnie nałożone zostaną dodatkowe opłaty lub kary za spłatę przed terminem? Czy mogę zachować mieszkanie jako moją drugą rezydencję, tak aby kredyt nadal mógł być spłacany normalnie? Moje konto oszczędnościowe, które miało spłacić pozostałą kwotę, będzie gotowe do wykorzystania dopiero za rok. Chciałbym wykorzystać wolną hipotekę na remont lub na wypłatę pieniędzy dla rodzeństwa przyszłej żony z domu rodziców. Jeśli macie jakieś inne pomysły, proszę o podzielenie się nimi. Pozdrowienia BenniG

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć BenniG, Czy został uwzględniony program KfW Wohneigentum? Czy rozmawiamy o tym programie? Jest to możliwe tylko w przypadku projektów do własnego użytku. Jednak nie można nikogo powstrzymać przed wynajmowaniem nieruchomości po pewnym czasie. Tutaj każdy przypadek jest inny i skomplikowany. Najłatwiej jest skontaktować się bezpośrednio z KfW i opisać im konkretnie, co masz zamiar zrobić.

Napisany przez NaTwoim13
Tutaj nie ma niczego innego i niczego skomplikowanego, jest tylko jasny komunikat: BenniG, nie ma problemu, możesz się wyprowadzić i wynająć. Warunkiem uzyskania pożyczki KfW jest zamieszkanie w celu własnego użytku i dostarczenie KfW dowodu na to, wszystko, co się wydarzy później, bez znaczenia, czy po roku czy za 2, 3 lata. Wszystko w porządku, nie musisz się niczego obawiać i nie musisz niczego podejmować.

Napisany przez vision
Google mówi, że na przykład w przypadku Kfw 124 rok samodzielnego użytkowania. Wszystko po tym nie jest szkodliwe. Sprawdź program na stronie kfw. @Bankkaufmann kto dzwoni, przegrywa, Nigdy nie polegałbym na telefonicznym oświadczeniu w tak istotnych sprawach.

Napisany przez BenniG
Dziękuję za informacje. Gdzieś także przeczytałem, że zasadniczo wynajem nie jest możliwy. Zanim zadzwonię i zaczynam burzyć śpiące psy, chciałem zapytać masę, jak to się ma. Rok samodzielnego użytkowania został zdecydowanie osiągnięty!

Napisany przez NaTwoim13
Wielkość nie ma znaczenia, liczy się rzetelna opinia eksperta Nie przejmuj się, wszystko w porządku, a co do śpiących psów - czy na wypadek konieczności spłaty pożyczki nie zastanowiałeś się nawet nad tym, aby nie wspomnieć o zmianie banku?? Nie wolno ci tego nikomu powiedzieć, podejmujesz w ten sposób oszustwo kredytowe, a pomoc, budowa domu i inni powiedzą ci, że musisz zgłosić tę zmianę w KfW lub Postbank

Napisany przez BenniG
Oczywiście, nie miałbym powodu niczego ukrywać. W razie wątpliwości poczekałbym ze pełnym wynajęciem, aż oszczędności z budżetu zostaną przyznane.

Napisany przez NaTwoim13
Okej, więc źle zrozumiałem wywołanie śpiącego psa (lub jego definicję), ponieważ gdybyś nie wynajął, żaden śpiący pies by się nie obudził

Napisany przez 2tneub
noelmaxim pisze: Masa nie jest decydująca, ale merytoryczne stwierdzenie eksperta.
W takim razie możemy cieszyć się obecnością eksperta vision tutaj. On poparł to wszystko faktami, a nie tylko napisał tutaj swoją opinię.

Napisany przez NaTwoim13
Ach, biedny mój chłopcze! Warunkiem otrzymania pożyczki KfW jest zamieszkanie własne i dostarczenie potwierdzenia KfW na ten temat. Moje oświadczenie było faktem, stanem istniejącym, wytyczną określoną przez KfW! Jest dla mnie jasne, że trzeba dokładnie powiedzieć, gdzie można to jeszcze raz solidnie sprawdzić. Nie pomyślałem o tobie! Typowe, absolutnie charakterystyczne! Pomaga się szczegółowo i solidnie respondentowi w udzieleniu odpowiedzi na pytanie. Przechodzi się do zabawnego lub sympatycznego tonu z użyciem emotikonów, a potem przychodzisz z czymś takim. Gdybyś miał za swoją wypowiedź emotikon, byłoby wszystko w porządku, ale nie, złoczyńca znowu coś tam tylko rzucił. Oczywiście, to na porządku dziennym, to podstawa KfW! Przepraszam, następnym razem opublikuję link do KfW, link Google, warunki KfW w formie PDF i podpisane oświadczenie KfW dotyczące moich wypowiedzi

Napisany przez 2tneub
noelmaxim pisze: następnym razem zamieszczę link do KfW, link Googlea, warunki KfW w formacie PDF oraz podpisane oświadczenie KfW wspierające moje twierdzenia
Od samozwańczego eksperta i boga forum oczekuję pełnej odpowiedzi, a nie tylko rzucenia kilku kawałków w stylu nie ma znaczenia, czy na dwa czy trzy lata. Oczekuję udzielenia informacji z zaznaczoną datą i odpowiednią pewnością prawną.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata