Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Posiadanie akcji i pracodawca

Napisany przez songwriter
Cześć, Jak dokładnie wygląda sprawa posiadania akcji, a także zatrudnienia przez pracodawcę? Jeśli chcę pracować dla spółki-córki jednej z firm akcyjnych, czy powinienem wcześniej sprzedać wszystkie akcje i czy po zakończeniu stosunku pracy obowiązuje okres karencji, podczas którego nie mogę kupować akcji tej firmy, ponieważ mogłoby to być traktowane jako insider trading? Czy mogę swobodnie handlować tymi akcjami podczas pracy tam, ale muszę o tym poinformować organ nadzoru? Dziękuję za wyjaśnienie.

Re: Posiadanie akcji i pracodawca

Napisany przez 2utopus
Ponieważ wiele firm oferuje również udziały pracownicze, nie widzę w tym większych problemów - jedynie wtedy, gdy ma się bezpośrednio do czynienia ze wskaźnikami finansowymi i zna się ważne liczby (np. dane kwartalne) wcześniej niż publiczność, nie wolno z tego korzystać na własną korzyść. Jeśli przyznaje się zlecenia firmom notowanym na giełdzie i posiada się udziały tych firm, warto zapytać dział zgodności, jak to należy rozwiązać.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata