Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Pytania dotyczące ubezpieczenia budynku mieszkalnego.

Napisany przez Fogma86
KAN NALEŻYĆ DO SKASOWANIA - NIEWŁAŚCIWY DZIAŁ FORUM Hej, już wcześniej zadałem pytanie dotyczące wypowiedzenia ubezpieczenia budynku mieszkalnego. Teraz mam dodatkowe pytania: Pytania dotyczące ubezpieczenia rur odpływowych - Ogólne pytanie: Kiedy ma sens dodatkowo ubezpieczyć rury odpływowe na działce ubezpieczeniowej? - Mam obecnie ofertę Classic HUK Coburg, z której wynika co następuje: W ramach ubezpieczonych budynków są ubezpieczone aa. szkody przez przymrożenie i inne na: – rurach systemu doprowadzania wody lub odprowadzania; – rurach instalacji grzewczej (również instalacji ogrzewania słonecznego, geotermalnych lub innych pomp ciepła) i instalacji klimatyzacyjnych; – rurach systemów sprinklerowych lub nawadniających; Rury, które biegną poniżej płyty fundamentowej, ale znajdują się między fundamentami, są traktowane jako rury wewnątrz ubezpieczonych budynków. Czy oznacza to, że poniżej płyty fundamentowej oznacza również poniżej piwnicy? Czy chodzi tutaj tylko o domy bez piwnicy na płycie fundamentowej? Czy ktoś może wiedzieć, jak to należy zrozumieć? Jeśli chodzi również o rury znajdujące się pod piwnicą, nie chciałbym dodatkowo ubezpieczać rur odpływowych poza budynkiem. Myślę, że najważniejsze jest, aby rury pod domem były objęte ubezpieczeniem. Pytanie dotyczące uniknięcia niedoubezpieczenia: Niektóre ubezpieczenia zawierają klauzulę o odstąpieniu od wymogu sprawdzenia niedoubezpieczenia w umowie, dzięki czemu w przypadku szkody nie sprawdza się ewentualnego niedoubezpieczenia. Jednak w taryfie Classic HUK Coburg jest następujące postanowienie: Odszkodujemy Ci szkodę ubezpieczoną BEZ OGRANICZENIA kwotą ubezpieczenia. Dotyczy to również przypadku, gdy rosnące ceny z czasem zwiększają wartość Twojego domu, otrzymujesz kwotę ZASTĄPIENIA WARTOŚCI RZECZY na nowo zastąpioną. --> Oznacza to, że niedoubezpieczenie jest w ten sposób wykluczone (oczywiście pod warunkiem, że wszystkie informacje podane we wniosku są poprawne, np. powierzchnia mieszkalna)? Dzięki za pomoc

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata