Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy / Zawiadomienie o podatku dochodowym

Napisany przez jan_k
Cześć, mam następujący problem. Planujemy zbudować Dom. Mamy również finansistę, który dla nas znalazł dobrą ofertę kredytową. Do tej pory wszystko szło dobrze i dostarczyliśmy wszystkie wymagane dokumenty. Teraz wszystko powinno być gotowe. Nagle pojawia się pytanie o zeznanie podatkowe. Muszę przyznać, że od dłuższego czasu nie składałem zeznań podatkowych, po prostu dlatego, że nie mam o tym pojęcia i nikt mnie do tego nie zobowiązał. Kilka lat temu dostałem list, proszący o złożenie zeznań podatkowych, ale to już było 10 lat temu. Teraz mam problem z dostarczeniem tego dokumentu. Czy istnieje jakaś możliwość rozwiązania tego problemu? Pozdrowienia Jan

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Czy masz klasę podatkową I?

Napisany przez jan_k
Mam klasę podatkową 3 od ubiegłego roku

Teraz musisz przedstawić wyjaśnienie. Wcześniej z I nie ma to znaczenia.....

Napisany przez 2utopus
Może są ludzie, którzy nazywają się doradcami podatkowymi ... albo stowarzyszeniem pomocy w rozliczaniu podatku dochodowego. Albo masz odwagę zrobić to samemu - być może nie jesteś zobowiązany do złożenia zeznania podatkowego w klasie podatkowej 1 - ale przeciętnie można odzyskać około 1000€ rocznie - jeśli uważasz, że to nie jest tego warte, to dobrze! Z klasą podatkową 3 prawdopodobnie będziesz musiał złożyć zeznanie podatkowe ... w takim przypadku polecam to zrobić za ostatnie możliwe lata...

Napisany przez jan_k
Okej, mam nadzieję, że znajdzie się rozwiązanie z bankiem, abyśmy mogli wspólnie znaleźć sposób na sfinansowanie. Jak daleko możemy sięgnąć w tej kwestii? Chodzi o ubiegły rok i lata wcześniejsze?

Napisany przez tomy778
Ludzie, zadaje pytanie, a wy odpowiadacie na wszystko, tylko nie na pytanie... Finansowanie nie dojdzie do skutku, po prostu poinformuj bank, że nie zostało jeszcze udzielone wyjaśnienie, i koniec. Też miałem podobną sytuację...

tomy778 pisze: Ludzie, on zadaje pytanie, a wy odpowiadać wszystko, tylko nie na pytanie... Finansowanie na tym nie polegnie, wystarczy powiedzieć bankowi, że nie złożono jeszcze żadnego wyjaśnienia, koniec. Kiedyś miałem ten sam problem...
Tak czy siak, napisałem, że nie ma to znaczenia dla LSK I.....

Napisany przez Fly
Dla banku nie ma znaczenia, czy to jest PIT 1, 3 czy 5. Ważne jest to jedynie dla urzędu skarbowego. Bank chce zobaczyć, czy na decyzji pojawiają się inne rzeczy oprócz dochodów z pracy, na przykład dochody z wynajmu lub straty z innych źródeł. Jeśli powie bankowi, że dotychczas nie składał żadnych zeznań, to bank również będzie z tego zadowolony. To ostatecznie oznacza po prostu, że tam nie ma niczego nielegalnego.

Nawiasem mówiąc, w LSK 3 kwota netto nie zawsze jest rzeczywistą kwotą netto, jeśli istnieje ewentualna dopłata.

Napisany przez NaTwoim13
Mogę jedynie zgadzać się z tomy778!! Odpowiedź brzmi, jak już słusznie opisał Fly, zupełnie, bez znaczenia, jednolinijkowa i w porządku! Ale dodam do odpowiedzi, że dziwi mnie, że doradca finansowy o tym nie wie, albo nie informuje Państwa! W moim wniosku o dokumentację jest napisane: - ostatnie zeznanie podatkowe, jeśli istnieje, w przeciwnym razie jednolinijkowe o braku złożenia zeznania, ponieważ nie zostało to wymagane! Jeśli chcą, mogą Państwo zamieścić ofertę tutaj do wglądu, lub przedstawić liczbami, jak również sytuację odnośnie kosztów.

noelmaxim pisze: Mogę tylko zgodzić się z tomy778!! Odpowiedź jest, jak już słusznie opisał Fly, całkowicie obojętna.
Czy nie umiesz czytać? To było moje pierwsze odpowiedź......

Napisany przez NaTwoim13
Hermueller, że to nie ma znaczenia, piszesz, czy to coś wyjaśnia? Przedtem to, że teraz musi ją oddać. Co zrobić, nic z tego nie wynika!

Oh tak..... Ale czy możesz pytać o początkową sytuację, nawet jeśli OP nie zadał tego pytania?? Ma pośrednika, którego znowu krytykujesz, chociaż nie wiesz, czy OP w ogóle zapytał go o decyzję. OP nie chce otrzymywać ofert od kogokolwiek innego, tylko pyta o zeznanie podatkowe...... Na pewno jest wystarczająco poinformowany i dobrze poinformowany.

Napisany przez NaTwoim13
Pytanie zostało rozstrzygnięte. Nie było wcale złe zamiar, to tutaj typowe. No, dlaczego nie? Może być nawet korzystne, jeśli pozwoli się nam wszystkim zanegować jego ofertę, szczególnie gdy istnieje prawdopodobieństwo, że coś jeszcze może zostać pominięte. Gdy pytanie zostaje rozwiązane, co niestety nie stało się na początku dzięki tobie, można również zaoferować dodatkową wartość, zwłaszcza gdy czyta się to z pewnym opanowaniem.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Janie, przy klasie podatkowej 3 jesteś zobowiązany do złożenia zeznania podatkowego, nie ma innego wyjścia.

Napisany przez jan_k
Najpierw dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Od ubiegłego roku mam klasę podatkową 3. Złożyłem zeznanie podatkowe za zeszły rok, ale jeszcze nie dostałem decyzji. Czy powinienem zatem dostarczyć tę informację, którą wcześniej nie złożyłem, ponieważ nie byłem do tego zobowiązany i jeszcze nie otrzymałem decyzji za ubiegły rok?

Napisany przez NaTwoim13
Daj pośrednikowi dwie linijki informujące, że decyzja podatkowa nie jest dostępna, ponieważ nie zostało wysłane żadne zapytanie o jej dostarczenie. Dobry pośrednik przygotuje pismo do podpisania!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dokładnie, napisz to w dwóch wersach

Napisany przez hausbauwest
Sądzę, że Reichsbürger nie składają również deklaracji podatkowej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata