Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Bezrobocie w ubezpieczeniu od niezdolności do pracy.

Napisany przez ADMCI4
Odkąd jakiś czas temu zawarłem ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy. Teraz mam pytanie, co się stanie, jeśli stanę się niezdolny do pracy. Czy będę również uprawniony do otrzymywania zasiłku dla bezrobotnych, czy tylko do otrzymywania płatności od mojego ubezpieczenia?

Napisany przez PI112
Cześć otodrom, gdy zostaniesz niezdolny do pracy, nie otrzymasz zasiłku dla bezrobotnych! W takim przypadku otrzymasz rentę z tytułu niezdolności do pracy. Ta renta nie będzie wliczana do świadczeń z prywatnego ubezpieczenia. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
Cześć Chris, dzięki za odpowiedź... Pozdrowienia otodrom

Napisany przez wolfgang
otodrom pisze: Mam od pewnego czasu ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy. Moje pytanie brzmi: co się stanie, jeśli stanę się niezdolny do pracy. Czy będę miał również prawo do zasiłku dla bezrobotnych, czy tylko otrzymam płatności od mojego ubezpieczenia?
W takim przypadku będziesz otrzymywał zarówno świadczenia od Federalnej Agencji, jak i płatności z twojego ubezpieczenia, bez względu na to, czy są one skoordynowane. Oba są wypłacane równocześnie i niezależnie. Możliwe jednak, że Federalna Agencja mogłaby wezwać cię do złożenia wniosku o rentę w Niemieckim Zakładzie Ubezpieczeń Emerytalnych z powodu twojej niezdolności do pracy, gdybyś odzyskał zdolność do pracy. Pozdrawiam Wolfgang

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata