Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pytanie dotyczące oceny zdolności kredytowej.

Napisany przez kerwedidi
Cześć, Po tym, jak popadłem w kłopoty z powodu mojej nieroztropności, a raczej zostalem w nie wplątany przez moją lepszą połowę, odebrałem jej kartę i zatrzymałem nocne zasilanie automatów. Chciałem wziąć kredyt, aby uregulować swoje konto bieżące i jednocześnie sfinansować różne potrzeby, takie jak nowy kuchenka, pralka, proteza zębowa, samochód itp. Moim bank domowy trochę narozrabiał, patrząc na ruchy na koncie z ostatnich miesięcy, ale przynajmniej zasugerował mi różne kredyty online. Złożyłem wniosek o kredyt w Creditplus, dokumenty zostały mi wysłane, ale niestety teraz chcą ode mnie wyciągi bankowe z ostatnich 3 miesięcy zamiast jak to wyglądało na portalu internetowym - z ostatnich 4 tygodni. Od początku kwietnia jestem sam odpowiedzialny za wszystkie ruchy na koncie i nie wypłacam od razu 800 € w ciągu 3 dni, a jedynie najpotrzebniejsze wydatki, takie jak wynajem, ubezpieczenie, itp. Jednakże dwa miesiące wcześniej przedstawiają odmienny obraz. Mam stałą pracę w sektorze publicznym i nie mam negatywnych wpisów w rejestrze dłużników. Teraz moje pytanie: Czy powinienem w ogóle podpisać i odesłać wniosek czy lepiej od razu wyrzucić go do kosza? Czy istnieją dostawcy kredytów online, którzy zadowalają się zaświadczeniem o zarobkach czy również ci, którzy faktycznie chcą patrzeć jedynie 4-6 tygodni wstecz na moje konto i nie przez całe miesiące? Za pomocną odpowiedź byłbym wdzięczny Kerwedidi

Napisany przez hanes
Wybierz inni bank, na przykład DKB, gdzie dostaniesz kredyt do 50 tys. euro w wysokości 3,x %. Przy okazji możesz też zmienić partnerkę.

Napisany przez Deadlef
kerwedidi pisze: Cześć, Po tym jak przez moją nieostrożność zakopałem się po uszy, a dokładniej mówiąc, zostałem zakopany przez moją lepszą połowę, odebrałem jej kartę i powstrzymałem nocne zasilenie automatu. Teraz chciałem wziąć kredyt, aby uregulować swoje konto bieżące i jednocześnie sfinansować różne niezbędności, jak nowy kuchenka, pralka, proteza zębowa, samochód itp. Moje bank domowy zareagował niezbyt przyjaźnie na ruchy na moim koncie w ostatnich miesiącach, ale przynajmniej wskazał mi różne kredyty online. Teraz złożyłem wniosek o kredyt w Creditplus, dokumenty zostały mi wysłane, ale niestety nagle chcą ode mnie wyciągi z konta z ostatnich 3 miesięcy, zamiast jak to było pokazane na stronie internetowej z ostatnich 4 tygodni. Od początku kwietnia jestem odpowiedzialny za wszystkie ruchy na koncie i nie wypłaca się nagle w ciągu 3 dni 800 €, tylko niezbędne wydatki, jak czynsz, ubezpieczenie itp. Tylko dwa miesiące wcześniej przedstawiają inną sytuację. Mam stałą pracę w sektorze publicznym i nie mam negatywnych wpisów w rejestrze dłużników. Teraz moje pytanie: Czy powinienem w ogóle odesłać podpisany wniosek czy najlepiej od razu wyrzucić go do kosza? I czy istnieją dostawcy kredytów online, którzy zadowolą się jedynie zaświadczeniem o zarobkach, albo rzeczywiście chcą spojrzeć tylko na 4-6 tygodni na moje konto, a nie przez miesiące? Będę wdzięczny za pomocną odpowiedź Kerwedidi
Jest wiele banków, które żądają tylko 4 tygodni. Targobank w ogóle nie żąda

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć, banki chcą sprawdzić, czy miały miejsce jakiekolwiek zajęcia komornicze/nadania przez komornika/przekazywanie długów. Nie sądzę, żeby interesowało ich, jak często i ile pieniędzy zostało wypłacone.....

Napisany przez Tirex
Sprawdzone będzie również, czy dochodziło do obciążeń zwrotnych z powodu niewystarczających środków na koncie.

Tirex pisze: Czy zostaną również sprawdzone zwroty z powodu niewystarczających środków na koncie.
Masz rację, to było to, o czym zapomniałem...... Poza tym, jeśli jest debet, to byłby to powód wniosku kredytowego

Napisany przez Deadlef
Herrmueller pisze: Cześć, Banki interesuje sprawdzenie, czy miały miejsce jakieś zajęcia komornicze/windykacje/przelewy windykacyjne. Nie sądzę, że interesuje ich, jak często i ile pieniędzy zostało wypłacone.....
Ale czy już dokładnie przeczytałeś tekst od TE? Jego bank odrzucił wniosek ze względu na aktywność na koncie. Więc widać, że interesuje ich częstotliwość wypłat

Napisany przez kerwedidi
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, ostatecznie zdecydowałem się na Targo i bezproblemowo dostałem kredyt. Warunki są nawet o wiele lepsze niż w Creditplus. Przez cały okres spłaty oznacza to pełne 9000€. I nie, Hanesie, jeśli kiedyś się pozbywam starej, żadna inna kobieta nie wejdzie mi do domu. Wolałbym być gejem albo usiąść na piłce tarczowej...

Napisany przez Deadlef
kerwedidi pisze: Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, skończyłem w Targo i dostałem kredyt bez żadnych problemów. Pod względem warunków nawet o wiele lepszy niż w Creditplus. Przez cały okres kredytowania to zadziwiające 9000€. I nie, Hanesie, jeśli kiedyś się pozbywam starej, nie wpuszczę żadnej kolejnej. Wolałbym być gejem albo usiąść na piłce do cięcia niż znów W ciągu 48 godzin? Nigdy.

Jaki jest rzeczywisty roczny oprocentowanie (RRSO)?

Napisany przez hanes
Dokładnie, jaki jest? I mam nadzieję, że bez ubezpieczenia kredytowego itp.

Napisany przez kerwedidi
Roczna stopa oprocentowania wynosi 4,49% przy pożyczce w wysokości 25000 na 96 miesięcy (bez ubezpieczenia kredytowego). Wydrukowałem wniosek i poszedłem do oddziału, aby go tam złożyć i się zidentyfikować. Mogłem go również od razu otrzymać wypłacony, jednakże przy nieco gorszych warunkach. (dlaczego, nie do końca rozumiem) Muszę teraz poczekać do 14 dni na wypłatę. Mogę się z tym pogodzić, przecież nie jestem na skraju głodu. W Creditplus zapłaciłbym 6,49% i również musiałbym poczekać co najmniej tydzień.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata