Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Ubezpieczenie na życie związane z ryzykiem śmierci? Zabezpieczenie dla finansowania. Ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków rozważne?

Napisany przez MarcusStein
Cześć,

moi żona i ja kupiliśmy [url]Dom[/url] kilka tygodni temu (z kredytem). Mamy 9-miesięczną córkę. Po zakupie domu dowiedzieliśmy się dużo rzeczy i teraz przyszła pora na kwestię ubezpieczeń.
W pierwszej kolejności chodzi o zabezpieczenie. [url]Dom[/url] musi zostać spłacony, dlatego pomysłem jest wykupienie ubezpieczenia na życie (stałe lub malejące? co ma sens?). Moja żona ma już [url]ubezpieczenie[/url] na wypadek niezdolności do pracy (BU), i ja również chcę takie wykupić. Czytałem wiele razy, że jest to bardzo istotne. Czy ktoś mógłby polecić mi dobre [url]ubezpieczenie[/url]/ia? I dlaczego uważa się, że są one dobre?
Inna sprawa, czy w takim przypadku [url]ubezpieczenie[/url] od następstw nieszczęśliwych wypadków ma sens? Płaci się tam dużo, a często czyta się, że niewiele daje.
Dla domu mamy [url]ubezpieczenie[/url] mienia oraz [url]ubezpieczenie[/url] budynków, które chcemy wykupić. Mamy też [url]ubezpieczenie[/url] od ochrony prawnej, itp., które już posiadamy.

Czy ktoś mógłby coś powiedzieć na temat ubezpieczenia na życie, oraz ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy, które są interesujące, a także czy [url]ubezpieczenie[/url] od następstw nieszczęśliwych wypadków jest za czy przeciw? Czy mogłem zapomnieć o jakimś innym ważnym ubezpieczeniu?

Dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrowienia,
Muriel

Re: Ubezpieczenie na życie związane z ryzykiem śmierci? Zabezpieczenie dla finansowania. Ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków rozważne?

Napisany przez Studi24
Witaj MarcusStein,

Czytałem już wiele razy, że jest to istotne. Czy ktoś może mi tutaj polecić jakąś dobrą polisę lub polisy? I dlaczego one są tak dobre?

Polisa UB jest dla większości osób istotna, więc absolutnie masz rację. Polisa UB to jest zabezpieczenie statusu i nie powinno być zawierane luki. Oznacza to zawsze do wieku 67 lat, jeśli to możliwe, oraz renta UB nie powinna być zbyt mała. Moim zdaniem, polisę UB należy zawrzeć u specjalistycznego broker UB, który może dać ci kompletny przegląd rynku i przede wszystkim musi działać jako twoje zaufane źródło, w przeciwieństwie do agentów ubezpieczeniowych i agentów wielu firm. Rozsądne doradztwo w sprawie polisy UB (w skrócie) wygląda następująco:
1. Praca nad historią choroby, oznacza dostęp do akt medycznych u lekarzy i/lub ubezpieczenia zdrowotnego (NFZ lub prywatne)
2. Ograniczenie wyboru ofert do około 5-10 ofert (różnych ubezpieczycieli)
3. Wnioskowanie o wstępny okres ryzyka
4. Wybór i zawarcie najlepszej oferty (ze strony ubezpieczyciela)
W tym celu potrzeba kilku godzin doradztwa. Powszechna rekomendacja nie doprowadzi cię do celu.

Pozdrowienia
Studi24

Napisany przez Studi24
[url]Dom[/url] musi zostać spłacony, dlatego pomysłem jest zawarcie ubezpieczenia na życie (stałe czy liniowe? Co ma sens?).

W kontekście ubezpieczenia na życie, również tutaj historia choroby odgrywa istotną rolę. Również dla zawarcia ubezpieczenia na życie zaleca się pilne skonsultowanie się z historią medyczną. Próg zdrowotny przy zawieraniu ubezpieczenia na życie jest zdecydowanie niższy niż przy ubezpieczeniu od utraty zdolności do pracy, niemniej jednak pytania dotyczące zdrowia nie powinny być lekceważone, ponieważ w przypadku wypłaty świadczenia kwoty ubezpieczenia mogą być znaczące. Zawsze wolałbym liniową sumę ubezpieczenia, ponieważ potrzeba zabezpieczenia nie zawsze można ograniczyć do kwoty finansowania domu i dlatego niekoniecznie maleje. Na przykład utrzymanie domu musi być finansowane długoterminowo. PS: Niektórzy ubezpieczyciele oferują w pierwszych miesiącach po zawarciu finansowania nieruchomości stawki z uproszczonymi pytaniami zdrowotnymi. Czy stawki te wchodzą w grę, musi być jednak zawsze ustalone indywidualnie.

Dla domu istnieje [url]ubezpieczenie[/url] mienia domowego oraz [url]ubezpieczenie[/url] budynku, które chcemy zabezpieczyć. Ochrona prawna, itp. jest już obecna. Tutaj także ważne jest, aby zdobyć przegląd rynku i znaleźć odpowiednie stawki. W szczególności temat ubezpieczenia budynków nie powinien być bagatelizowany ze względu na swoją złożoność.

Pozdrowienia
Studi24

Napisany przez 2tneub
Też zawarliśmy [url]ubezpieczenie na życie[/url] ryzyka przy budowie domu. Ponieważ oboje jesteśmy pełnoetatowymi pracownikami, oczywiście obydwoje musimy zostać odpowiednio ubezpieczeni. [url]ubezpieczenie[/url] z malejącą sumą ubezpieczenia nie wchodziło w grę dla mnie. Aby jednak nie ubezpieczać dwukrotnie całej kwoty pożyczki, obliczyliśmy, ile partner mógłby zarobić jako samotny rodzic w przypadku śmierci drugiego partnera i jaki procent raty mógłby spokojnie samodzielnie opłacić. Po odliczeniu kosztów pogrzebu doszliśmy do 75-80% zabezpieczenia [url]kredytu[/url]. Z perspektywy czasu prawdopodobnie moglibyśmy pójść o trochę niżej, ponieważ przez Sotis udało nam się dość szybko zmniejszyć saldo długu poniżej sumy ubezpieczenia, ale tego wcześniej nie dało się przewidzieć.

Napisany przez MarcusStein
Cześć Wam obojgu, już teraz dziękuję za Wasze opinie. Czy współpraca z brokerem ubezpieczeniowym ma sens, czy też mogę samemu podejść do poszukiwania ubezpieczeń? Obawiam się, że jeśli sam podejmę decyzję, to nie wybiorę właściwego produktu i lepiej byłoby skorzystać z usług brokera. Czy dobrze rozumiem, że broker otrzymuje prowizję od ubezpieczyciela, jeśli zawarłbym umowę z danym ubezpieczycielem poprzez niego? Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat ubezpieczenia od skutków nieszczęśliwych wypadków? Mam zamiar zawrzeć [url]ubezpieczenie na życie[/url] i [url]ubezpieczenie[/url] od niezdolności do pracy, Na początek lat trzydziestych... aktualnie nie cierpię na żadne dolegliwości...

Napisany przez Studi24
Czy opłaca się skorzystać z usług brokera ubezpieczeniowego, czy lepiej samemu zbadać oferty ubezpieczeń? Obawiam się, że mogę wybrać niewłaściwy produkt i lepiej byłoby skorzystać z usług brokera.Tak, [url]ubezpieczenie[/url] na wypadek niezdolności do pracy (BU) nie jest odpowiednie dla zrób to sam, ponieważ jest zbyt złożone. Ponadto, przy bezpośrednim zakupie, który jest oferowany praktycznie przez żadnego rozsądnego dostawcę, płacisz dokładnie tę samą cenę, rezygnując jednocześnie z porady i opieki eksperta, a także z jego odpowiedzialności za doradztwo. Podobnie jest w przypadku ubezpieczeń na życie na wypadek śmierci, ponieważ wielu bezpośrednich ubezpieczycieli (np. EUROPA), obok dostawców usług i brokerów ubezpieczeniowych, również współpracuje z brokerami ubezpieczeniowymi.Czy dobrze rozumiem, że w takim przypadku broker otrzymuje prowizję od ubezpieczyciela, jeśli zawrę umowę ubezpieczenia za pośrednictwem takiego brokera?W przypadku brokera ubezpieczeniowego jest to w zasadzie prowizja (procent od sprzedaży), jaka przypada mu za zawarcie umowy i opiekę nad nią. Alternatywą są taryfy netto oferowane przez niektórych ubezpieczycieli, które broker może pośredniczyć za opłatą. Jednak żaden kompetentny broker ubezpieczeniowy nie zaoferuje Ci kompleksowej porady na temat ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy za kwotę trzyznakową.Nic się nie zmienia w tej chwili...Mimo to należy żądać dostępu do akt, ponieważ między własnymi odczuciami a rzeczywistymi wpisami i rozliczeniami lekarzy oraz terapeutów mogą istnieć ogromne różnice.Czy ktoś może coś powiedzieć na temat ubezpieczenia na wypadek nieszczęśliwego wypadku?Brak informacji.PozdrowieniaStudi24

Napisany przez EasyD
To na pewno sensowne, jeśli pierwsza myśl nie skupia się od razu na produktach, ale najpierw przeprowadzona zostaje odpowiednia analiza potrzeb przez profesjonalistę.

W przeciwieństwie do studiów, ja nie wydałbym jednak ogólnej rekomendacji wyłącznie dla maklerów ubezpieczeniowych. Twierdzenie, że makler ma większy wgląd w rynek lub że ma pełny wybór w pośrednictwie, a co więcej, że praca ten jest bardziej lub mniej oparta na prowizji w porównaniu do przedstawiciela, jest kompletną bzdurą. Może tu być interesujący link od maklera Helberga, który jest również zarejestrowany na forum: https://www.helberg.info/blog/2015/0...tiger-wirkung/

Dobrego doradcę, niezależnie od tego, czy jest maklerem, ubezpieczycielem związanym, czy kimkolwiek innym, można poznać na pierwszy rzut oka po tym, że poświęca wystarczająco dużo czasu na dokładne zrozumienie ich sytuacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata