Re: Ubezpieczenie na życie związane z ryzykiem śmierci? Zabezpieczenie dla finansowania. Ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków rozważne?
Napisany przez MarcusStein -
- pn maja 13, 2019 8:49 am
Cześć,
moi żona i ja kupiliśmy[url]Dom[/url] kilka tygodni temu (z kredytem). Mamy 9-miesięczną córkę. Po zakupie domu dowiedzieliśmy się dużo rzeczy i teraz przyszła pora na kwestię ubezpieczeń.
W pierwszej kolejności chodzi o zabezpieczenie.[url]Dom[/url] musi zostać spłacony, dlatego pomysłem jest wykupienie ubezpieczenia na życie (stałe lub malejące? co ma sens?). Moja żona ma już [url]ubezpieczenie[/url] na wypadek niezdolności do pracy (BU), i ja również chcę takie wykupić. Czytałem wiele razy, że jest to bardzo istotne. Czy ktoś mógłby polecić mi dobre [url]ubezpieczenie[/url] /ia? I dlaczego uważa się, że są one dobre?
Inna sprawa, czy w takim przypadku[url]ubezpieczenie[/url] od następstw nieszczęśliwych wypadków ma sens? Płaci się tam dużo, a często czyta się, że niewiele daje.
Dla domu mamy[url]ubezpieczenie[/url] mienia oraz [url]ubezpieczenie[/url] budynków, które chcemy wykupić. Mamy też [url]ubezpieczenie[/url] od ochrony prawnej, itp., które już posiadamy.
Czy ktoś mógłby coś powiedzieć na temat ubezpieczenia na życie, oraz ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy, które są interesujące, a także czy[url]ubezpieczenie[/url] od następstw nieszczęśliwych wypadków jest za czy przeciw? Czy mogłem zapomnieć o jakimś innym ważnym ubezpieczeniu?
Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrowienia,
Muriel
moi żona i ja kupiliśmy
W pierwszej kolejności chodzi o zabezpieczenie.
Inna sprawa, czy w takim przypadku
Dla domu mamy
Czy ktoś mógłby coś powiedzieć na temat ubezpieczenia na życie, oraz ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy, które są interesujące, a także czy
Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrowienia,
Muriel