Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Potrzebuję pilnej pomocy z kredytem - około 7.000, rata 200-300 € każdego miesiąca.

Napisany przez lsml90
Szanowni Państwo, Mam pilny problem. W przeszłości narosły mi długi i teraz staram się wszystko naprawić i spłacić. Niestety nie daję rady sam. To naprawdę trudna sytuacja i bardzo ceniłbym pomoc. Chodzi o mniejsze kwoty w sklepach internetowych i innych. Tutaj 200 €, tam 100 € itp. Kwoty rosną, jeśli się nie płaci. Staram się spłacać wszystko ratalnie, ale nie jestem w stanie obsłużyć wszystkich wierzycieli. Obecnie zarabiam 1690 € netto i od czerwca będzie to około 200 € więcej. Mam już nakaz zapłaty, a następnie tytuł egzekucyjny, ponieważ przegapiłem termin. Teraz bardzo się boję i nie wiem, co się stanie. Po otrzymaniu tytułu egzekucyjnego, zaoferowałem wierzycielowi spłatę ratalną. Ponieważ dług stale rośnie z powodu odsetek i kosztów windykacji, chciałbym wreszcie spłacić te długi i płacić ratalnie jednemu wierzycielowi około 200 €. Być może więcej. Oczywiście płacę również odsetki, aby obie strony miały z tego korzyść. Chętnie przygotuję dokładne zestawienie. Z powodu tych długów nie dostanę oczywiście kredytu w banku. Pozdrowienia

Re: Potrzebuję pilnej pomocy z kredytem - około 7.000, rata 200-300 € każdego miesiąca.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
lsml90 pisze: Niestety nie mogę poradzić sobie sam(a). To naprawdę trudna sytuacja i bardzo mile widziana byłaby pomoc.
W takim przypadku najlepiej zwrócić się do doradcy finansowego, którzy profesjonalnie pomogą.

Napisany przez 2utopus
Jeśli od przyszłego miesiąca (za 2 tygodnie) będziesz mieć dodatkowe 200€ netto, dlaczego chcesz płacić tylko 200€ miesięcznie jako ratę - powinieneś spłacać jak najwięcej jak to możliwe i jak najszybciej, aby uniknąć dodatkowych kosztów. Dlaczego jesteś skoncentrowany tylko na jednym pożyczkodawcy? Jeśli masz wielu wierzycieli z roszczeniami w wysokości 100-200€, można spłacić co miesiąc 2-3 z nich i się ich pozbyć. Gdy zawierasz umowy - np. z komornikiem, musisz ich dotrzymywać, dlaczego ktoś miałby pożyczyć ci pieniądze przy tak dużej ilości długów? Zacisnąć pasa, unikać zbędnych kosztów (tylko woda i chleb) oraz spłacać długi tak szybko jak to możliwe i w jak największym stopniu, a potem gdy długi zostaną spłacone: zacząć od nowa.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Isml90 od jak dawna pracujesz w swoim zawodzie? Ile masz ogólnie długów?

Napisany przez lsml90
Cześć, w moim zawodzie pracuję od 12 lat. Całkowita suma długów wynosi około 8000€. Pozdrowienia

Napisany przez Alex [CryptoMod]
A czy już umówiłeś się na spotkanie w poradni dla dłużników?

Napisany przez Azngoat
Ja, zdecydowanie polecam skorzystanie z usług doradcy finansowego. To krok, który wymaga dużego wysiłku, ale jest to jedyna właściwa droga, aby wyjść z trudnej sytuacji finansowej. Diakonia oferuje bezpłatne poradnictwo, a reakcja jest szybka, zwłaszcza gdy sytuacja jest pilna. Wzięcie kolejnego [url]kredytu[/url] nie rozwiąże naprawdę problemu. Doradcy pomogą Ci nawiązać kontakt z wierzycielami i możliwe, że uda się dalej obniżyć łączne długi w wysokości 8000 [url]euro[/url], jeśli zawrzecie umowę spłaty. To zdecydowanie lepsze rozwiązanie, niż późniejsze ogłoszenie upadłości prywatnej z powodu przedłużającego się strachu przed skorzystaniem z pomocy doradców finansowych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata