Re: Potrzebuję pilnej pomocy z kredytem - około 7.000, rata 200-300 € każdego miesiąca.
Napisany przez lsml90 -
- czw maja 16, 2019 11:53 am
Szanowni Państwo,
Mam pilny problem. W przeszłości narosły mi długi i teraz staram się wszystko naprawić i spłacić. Niestety nie daję rady sam. To naprawdę trudna sytuacja i bardzo ceniłbym pomoc.
Chodzi o mniejsze kwoty w sklepach internetowych i innych. Tutaj 200 €, tam 100 € itp. Kwoty rosną, jeśli się nie płaci. Staram się spłacać wszystko ratalnie, ale nie jestem w stanie obsłużyć wszystkich wierzycieli.
Obecnie zarabiam 1690 € netto i od czerwca będzie to około 200 € więcej.
Mam już nakaz zapłaty, a następnie tytuł egzekucyjny, ponieważ przegapiłem termin. Teraz bardzo się boję i nie wiem, co się stanie. Po otrzymaniu tytułu egzekucyjnego, zaoferowałem wierzycielowi spłatę ratalną.
Ponieważ dług stale rośnie z powodu odsetek i kosztów windykacji, chciałbym wreszcie spłacić te długi i płacić ratalnie jednemu wierzycielowi około 200 €. Być może więcej. Oczywiście płacę również odsetki, aby obie strony miały z tego korzyść. Chętnie przygotuję dokładne zestawienie. Z powodu tych długów nie dostanę oczywiście kredytu w banku.
Pozdrowienia