Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy ubezpieczenie od niezdolności do pracy jest możliwe pomimo wcześniejszego wystąpienia przepukliny krążka międzykręgowego?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim! Mój przyjaciel chciałby wykupić ubezpieczenie na wypadek trwałego uszczerbku zdrowia i zabezpieczyć się w ten sposób. Jednak problem polega na tym, że kilka lat temu miał przepuklinę, ale obecnie nie ma żadnych problemów z plecami. Czy możliwe jest, że ubezpieczyciele odmówią mu polisy z tego powodu? Dzięki! Harald

Re: Czy ubezpieczenie od niezdolności do pracy jest możliwe pomimo wcześniejszego wystąpienia przepukliny krążka międzykręgowego?

Napisany przez PI112
Cześć Haraldzie, w tym przypadku zależy to od tego, jak dawno miałeś przepuklinę i czy była operowana. W większości towarzystw ubezpieczeniowych są pytania dotyczące zdrowia, w których należy podać tylko choroby związane z tym obszarem. Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji, śmiało się do mnie zgłoś. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
Więc niestety muszę powiedzieć, że widzę tam niewiele szans. ubezpieczenie będzie badać, czy istnieje ryzyko związane z twoim przyjacielem, a w przypadku przepukliny dysku istnieje zbyt duże prawdopodobieństwo, że w przyszłości mogą pojawić się problemy związane z jego kręgosłupem. Być może może on wykupić ubezpieczenie, w którym wykluczy się zabezpieczenie dla kręgosłupa, ale nawet w tym przypadku nie oznacza to 100% ochrony. Mam nadzieję, że mogłam pomóc! Pozdrowienia Rebecca

Napisany przez ADMCI4
Jak dawno temu miał miejsce incydent, nie ma znaczenia. Pytania dotyczące stanu zdrowia, na które należy odpowiedzieć, odnoszą się także do ogólnego stanu zdrowia! Zawsze zaleca się udzielanie bardzo precyzyjnych informacji na temat wcześniejszych chorób!! Nawet jeśli agent ubezpieczeniowy uważa to za mniej istotne!!! Jeśli ubezpieczyciel następnie przeprowadzi ocenę świadczeń i stwierdzi, że informacje nie odpowiadają prawdzie, to ubezpieczenie nie wypłaci świadczenia. Zalecam złożenie wniosku o ubezpieczenie od niezdolności do pracy. Nie można spodziewać się więcej niż odmowy. Być może będą wyłączenia lub dopłaty ryzyka. W każdym razie nadal jest się zabezpieczonym na wszystkie inne możliwe 99 tysięcy przypadków. Mała wskazówka: zawsze wybieraj zabezpieczenie na poziomie 25/75%. Wtedy już otrzymuje się świadczenia za niezdolność do pracy poniżej 50%. W tym zakresie znajduje się większość przypadków. Pozdrawiam Mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata