- czw maja 23, 2019 5:59 am
Poszukuję kogoś, kto może wiedzieć, jak mogę kontynuować. W rzeczywistości potrzebuję kredytu konsolidacyjnego w wysokości 100 000€. Chciałbym spłacić dużą pożyczkę w wysokości 50 000€ oraz mniejsze kredyty, kartę kredytową i mniejsze rachunki. Obecnie mój mąż i ja ponosimy comiesięczne obciążenia w wysokości około 1600€. Coraz bardziej te raty nas zżerają. Chcemy skonsolidować nasze zobowiązania. Razem mamy dochód około 4450€ miesięcznie. Brak negatywnych wpisów w Schufa, oboje jesteśmy zatrudnieni na stałe. Brzmi to dobrze, ale nasz wynik zdaje się nie być taki świetny ze względu na kilka zapytań o finansowanie. Problemem jest również fakt, że duża pożyczka została zaciągnięta na początku roku. Dotychczas zostaliśmy odrzuceni w sprawie konsolidacji, mimo że według obliczeń jesteśmy w stanie spłacić ratę w wysokości 1000€ do 1100€. Budżet domowy wygląda pozytywnie według banku, ale mimo to zostaliśmy odrzuceni. Teraz pytanie, czy ktoś zna bank, który byłby w stanie zrealizować konsolidację, albo czy jest możliwe wzięcie kolejnej pożyczki w wysokości 50 000€ i u jakiego banku... czy ktoś ma doświadczenie?
Aby od razu odpowiedzieć na pierwsze pytanie... dlaczego nie zaciągnęliście od razu 100 000€?
Na początku roku mój mąż był jeszcze w okresie próbnym i istniał tylko jeden bank, który pozwolił nam na uzyskanie 50 000€ pomimo tego, co ułatwiło nam radzenie sobie i mogliśmy spłacić część długów, ale retrospectively powinniśmy byli poczekać, jednak wtedy było pilne i cieszyliśmy się, że mogliśmy podjąć działania naprawcze. Jak już wspomniałam, nie ma negatywnych wpisów w Schufa, zawsze płaciliśmy wszystko terminowo.
Pozdrowienia Dani