Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Ostatnia szansa

Napisany przez MaxHuber1234
Cześć! Pilnie potrzebuję pieniędzy. Chodzi o sumę 6500€. Niestety zrobiłem wiele błędów i w ostatnich latach zaniedbałem wiele spraw, zostawiając pisma upominawcze nawet do momentu nakazów egzekucyjnych. Teraz chcę gruntownie wszystko zmienić. Zarabiam od 2200 do 2500€ netto miesięcznie, opłacam 590€ czynszu i 440 + 150€ miesięcznie za kredyt. Te 150€ od razu znika, to niewielki kredyt mojego banku, a 440€ to kredyt samochodowy, który trwa jeszcze 2,5 roku. Teraz spłaciłem wszystko, co mogłem, ale dostałem nakaz egzekucyjny, co prawdopodobnie jest powodem odrzuceń. Nawet próbowałem w Liechtensteinie i dzisiaj dostałem odmowę. Potrzebuję tylko tej jednej szansy. Sprzedałem wszystko, co mogłem sprzedać, a moja dziewczyna właśnie się do mnie wprowadza. Muszę jakoś opłacić te pisma upominawcze, aby wrócić na właściwe tory. Płacę również wysokie odsetki. Mam dodatkową pracę zarabiającą 300-500€ miesięcznie, ale niestety nie mogę jej udokumentować... Oczywiście, próbowałem już wszystkiego, jak Auxmoney i inne. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Pomocą może być: - Poradnictwo dla dłużników - Napisanie do wszystkich wierzycieli, opisanie swojej sytuacji i zaoferowanie każdemu raty, którą będziesz w stanie spłacać miesięcznie. Najlepiej od razu przelać pierwszą ratę wierzycielom, aby zobaczyli, że traktujesz to poważnie.

Napisany przez Deadlef
MaxHuber1234 pisze:
Hej! Pilnie potrzebuję pieniędzy. Chodzi o kwotę 6500€.
Niestety, popełniłem wiele błędów i przez ostatnie lata zaniedbałem wiele rzeczy, częściowo zaniedbałem upomnienia, aż do wyroków nakazujących. Chcę teraz całkowicie zmienić wszystko. Zarabiam netto od 2200 do 2500€ miesięcznie i płacę 590€ czynszu oraz 440 + 150€ miesięcznie spłat kredytu.
Te 150€ od razu znikają, to był mniejszy kredyt od mojego banku domowego, a 440 to kredyt samochodowy, który jest w toku jeszcze przez 2,5 roku.
Teraz spłaciłem wszystko, co mogłem, ale otrzymałem nakaz sądowy, co prawdopodobnie jest powodem odrzuceń. Nawet w Liechtensteinie próbowałem i dziś dostałem odmowę. Potrzebuję tylko tej jednej szansy. Sprzedałem wszystko, co mogłem sprzedać i moja dziewczyna przeprowadza się teraz do mnie. Muszę jakoś opłacić upomnienia, aby wrócić na prostą. Płacę także wysokie odsetki.
Mam dodatkową pracę zarobkową na 300-500€ miesięcznie, ale niestety nie mam na to potwierdzeń.. Oczywiście próbowałem już wszystkiego, również Auxmoney i inne.
Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc

Twoja dziewczyna jednak może wziąć kredyt za ciebie

Napisany przez 2utopus
Przy miesięcznych dochodach netto w wysokości 2500-3000 [url]euro[/url] (wliczając dodatkową pracę) i wydatkach w wysokości tylko 1180 [url]euro[/url] powinno zostać wystarczająco dużo, aby szybko spłacić 6500 [url]euro[/url] - kilka miesięcy trzeba będzie zacisnąć zęby i poprosić partnerkę o pomoc finansową, wtedy cały dług powinien zostać spłacony w ciągu 12 miesięcy - zamiast ciągnąć spiralę zadłużenia z wysokimi odsetkami i długimi okresami spłaty.

Napisany przez Deadlef
utopus pisze:
Przy łącznym dochodzie netto w wysokości 2500-3000 euro (wliczając dodatkową pracę) i tylko wydatkach w wysokości 1180€, powinno być wystarczająco pieniędzy, aby szybko spłacić 6500€ - wystarczy kilka miesięcy zęby na siebie zaciągnąć i poprosić przyjaciółkę o wkład własny, a całość powinna być uregulowana w ciągu 12 miesięcy - zamiast pogłębiać spiralę zadłużenia z wysokimi odsetkami i długimi okresami spłaty.

Zawsze ta niemiecka mentalność oszczędnościowa ?

Nie sądzę, żeby ktoś odwiedzał forum finansowe po to, by usłyszeć radę oszczędzaj.

Napisany przez 2utopus
Deadlef pisze:
Zawsze ta niemiecka mentalność oszczędzania ?

Nie sądzę, że ktokolwiek odwiedza forum finansowe, aby otrzymać poradę „oszczędzaj”.

Lepiej tak: Znam gościa - stoi na dworcu i sprzedaje rzeczy - może ci pożyczyć 6000€ po korzystnych 5% dziennie!

Napisany przez Deadlef
utopus pisze:
Lepiej byłoby tak: Znam gościa - stoi na dworcu i sprzedaje rzeczy - może pożyczyć ci 6000€ po korzystnych 5% dziennie!

Nie, po prostu daj mu solidne wskazówki, jak zdobyć pieniądze, lub po prostu zamilknij.

MaxHuber1234 pisze:
Niestety zrobiłem wiele błędów i w ostatnich latach zaniedbałem wiele spraw, zostawiając wezwanie do zapłaty w niektórych przypadkach aż do tytułów wykonawczych. Chcę teraz całkowicie wszystko zmienić.

Ze względu na historię nie dostanie kredytu nigdzie, dlatego porada o oszczędzaniu i spłacie długów w ratach jest jedynie słusznym rozwiązaniem.

Napisany przez Deadlef
Herrmueller pisze:
Ze względu na historię nie otrzyma on nigdzie kredytu, dlatego porada dotycząca oszczędzania i spłacania długów w ratach jest jedyną właściwą.

Tak, to jest właśnie jedyna porada, którą zawsze masz pod ręką.

Ale to kompletna bzdura.

Może
A) wziąć kredyt przez swoją dziewczynę/matkę lub kogoś innego
B) skontaktować się z bankiem Sigma
C) wziąć krótkoterminowe pożyczki w firmach typu vexcash/cashper itp.

To oszczędzanie to taka stara rada babci, której tutaj nikt nie musi otrzymywać w kazań

Napisany przez 2utopus
Deadlef pisze:
On może
A) wziąć kredyt przez swoją dziewczynę/matke lub kogoś innego
C) wziąć krótkoterminowe pożyczki w firmach vexcash/cashper itp.

Co do punktów B i C, z mojego punktu widzenia, już je wypróbował:

Cytat od MaxHuber1234

Nawet w Liechtensteinie próbowałem i dzisiaj dostałem odmowę.
Auxmoney i inne tego rodzaju platformy oczywiście już wszystko probowałem.

Jeśli chodzi o możliwość związania kredytu z dziewczyną/matka, prawdopodobnie już to zrobiłby, gdyby to było możliwe.

Napisany przez Deadlef
Jak można dostać odmowę od banku Sigma zarabiając 2200 netto?

Deadlef pisze:
Tak, to jest jedyna porada, którą zawsze masz pod ręką.

Ale to kompletny nonsens.

On może
A) wziąć kredyt przez swoją dziewczynę/matke lub kogoś innego
C) wziąć pożyczki krótkoterminowe w vexcash/cashper itp.

To oszczędzanie to taka mądrość babci, której tutaj nikt nie musi słuchać

Czy ten właśnie wydaje się być najlepszą radą?
Teraz już się zdał sprawy, że zrobił błąd. Teraz nadszedł czas, żeby się tym zająć, nie załatwiając nowego problemu, ale zastanawiając się, jak teraz samemu to naprawić.

W żadnym wypadku nie przez zaciągnięcie kredytu przez kogoś innego !!!

Napisany przez Deadlef
Herrmueller pisze:
Ze względu na dotychczasową historię, nie otrzyma on nigdzie kredytu, dlatego porada dotycząca oszczędzania i spłaty długu w ratach wobec wierzycieli jest jedyną słuszną.

Cytat od Herrmuellera

Czy ta rada wydaje się być najbardziej adekwatna?
Zauważył już, że popełnił błąd. Teraz nadszedł czas, aby zająć się rozwiązaniem tego problemu, nie tworząc nowego, ale zastanawiając się, jak samodzielnie to naprawić.

Absolutnie nie za pośrednictwem pożyczki udzielonej przez kogoś innego!

Dokładnie, można powiedzieć komornikowi, że teraz jesteśmy nawróceni i od teraz będziemy oszczędzać. Na pewno się z tym zadowoli.

Powinieneś pójść na forum wsparcia życiowego, jesteś w złym miejscu na forum kredytowym.

Jesteś jak ktoś, kto na forum tuningowania samochodu zaleca jazdę na rowerze. Być może masz rację moralnie, ale zupełnie nie na miejscu.

Możesz śmiało korzystać z funkcji ignorowania..... Nie mam z tym problemu

Forum to po prostu nie jest miejsce do spełniania życzeń

Napisany przez Birgit
Deadlef pisze:
Tak, to jest chyba jedyny pomysł, który zawsze masz w zapasie.
To oszczędzanie to taka mądrość babuni, której tutaj nikt nie musi ciągle przepowiadać

Gdyby ludzie oszczędzali, nie znaleźliby się w sytuacji, że muszą brać kredyt.
Wszystkie te osoby, które tutaj błagają o pieniądze, mają problemy finansowe, ponieważ nie stworzyły żadnych oszczędności. Po prostu nie oszczędzały.
W dzisiejszych czasach modne jest wszystko kupować na kredyt. A potem są tak zadłużeni, że żadny bank już im nie udzieli kredytu.

Napisany przez Deadlef
Birgit pisze:
Gdyby ludzie oszczędzali, nie znaleźliby się w sytuacji, że muszą brać kredyt.
Wszyscy ci ludzie, którzy tutaj błagają o pieniądze, mają problemy finansowe, ponieważ nie założyli sobie oszczędności. Po prostu nie oszczędzali.
Są w modzie zakupy na kredyt. I w końcu zadłużają się na tyle, że żaden bank już im nie udzieli kredytu.

Przeczytaj tekst, który napisałem panu Muellerowi i przede wszystkim spróbuj go zrozumieć...

Chodzi o to, że jesteśmy tutaj na forum kredytowym, a nie na forum mądrości życiowych babć.

Napisany przez 2utopus
Deadlef pisze:
Chodzi o to, że znajdujemy się na forum kredytowym.

Forum finansowe nie oznacza forum kredytowego.
Osoba porządkująca swoje finanse nie musi koniecznie mieć kredytów.
Można tutaj również uzyskać informacje na temat inwestycji lub ubezpieczeń.

Napisany przez Deadlef
utopus pisze:
Forum finansowe oznacza nie forum kredytowe.
Kto porządkuje swoje finanse, nie musi koniecznie mieć kredytów.
Tutaj można również znaleźć informacje na temat inwestycji i ubezpieczeń.

Podforum nosi nazwę kredyty. I tutaj chodzi o to, jak uzyskać kredyty, a nie jak oszczędzać.

Czy to naprawdę tak trudne do zrozumienia?

Napisany przez finanzierung
Uważam również, że Max w żadnym wypadku nie powinien oszczędzać i ograniczać się, aby uregulować swoje finanse. Powinien koniecznie kontynuować poszukiwania, aż znajdzie kredytodawcę. Następnie najlepiej zabrać dodatkową kwotę na wszelki wypadek, czyli zamiast 6 500 EUR najlepiej 10 000 EUR, wtedy będzie mógł sobie pozwolić nawet na wakacje.

Napisany przez FloHH
Deadlef pisze:
Jak można dostać odmowę od banku Sigma przy zarobkach netto w wysokości 2200 zł.

Poprzez prawdziwe zeznanie, że ma się już dwa kredyty o miesięcznym obciążeniu ratą w wysokości 600 zł...

Napisany przez Deadlef
FloHH pisze:
W rzeczywistości, podając prawdę, że ma już dwa kredyty z miesięcznym obciążeniem ratą w wysokości 600,-...

zgodnie z pierwszym postem, tak naprawdę tego nie ma

Napisany przez FloHH
MaxHuber1234 pisze:
Zarabiam netto 2200-2500€ miesięcznie i płacę 590€ czynszu oraz 440+150€ rat kredytowych.
Te 150€ od razu znika, to mniejszy kredyt od mojego banku, a te 440€ to kredyt samochodowy, który będzie trwał jeszcze 2,5 roku.

Ale ja to inaczej interpretuję ?

Napisany przez Deadlef
FloHH pisze:
Ale ja czytam inaczej ?

Ach tak, ja przeczytałem po 600 każdy.

No cóż, nawet przy 2200 netto nie powinno być problemu. Oni zwracają uwagę tylko na kwoty wolne od zajęć komorniczych. A jeśli nie ma dzieci, to około 1 tys. jest podlegane zajęciu, więc tutaj jeszcze 400 miesięcznie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata