Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Oszczędzanie zwiększające się - gdzie to jeszcze występuje?

Napisany przez GeldVerloren
Wygląda na to, że Sparkasse nie oferuje już tradycyjnego oszczędzania z wzrostem. Zamiast tego oferuje tylko produkty z okresem trwania 8+ lat. To dla mnie po prostu zbyt długo. Już próbowałem znaleźć alternatywę. Poza rachunkami oszczędnościowymi z oprocentowaniem 0,01% nie mogę znaleźć już produktów z okresem trwania <=5 lat + bez ryzyka. Macie pomysły?

Napisany przez 2tneub
https://www.tagesgeldvergleich.net/r...ldrechner.html

Napisany przez 2utopus
Możesz sprawdzić tutaj: https://www.weltsparen.de Ale zawsze istnieje jakieś ryzyko - albo ryzyko inflacji (inflacja wyższa od oprocentowania?), albo ryzyko walutowe (€/US$/itp.) ... musisz dokładniej określić, jakie ryzyko jesteś gotowy ponieść, a które jest dla Ciebie zbyt duże. Możesz także zakupić udziały w spółdzielni - możesz otrzymać nawet do 5% dywidendy, a Twoja wpłata jest bezpieczna, dopóki spółdzielnia nie zostanie zlikwidowana. (Sprawdź warunki dotyczące wpłat uzupełniających w statucie!)

Napisany przez OneOfMany
Wygląda na to, że Sparkasse już nie oferuje tradycyjnego oszczędzania na wzroście. Zamiast tego tylko produkty z okresem trwania 8+ lat. To dla mnie po prostu za długo. Już próbowałem znaleźć alternatywę. Poza kontami oszczędnościowymi oprocentowanymi na poziomie 0,01%, nie mogę już znaleźć produktów z okresem trwania Cześć, myślę, że Volkswagen Bank oferuje taki sposób oszczędzania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata