Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Praca w skróconym wymiarze godzin w niektórych działach

Napisany przez aandre
Cześć,
mam dość specyficzne pytanie i dlatego zarejestrowałem się tutaj.
Zaczynam od razu pytanie:
Jak już wskazuje tytuł, moja firma (Konjunkturelle) złożyła wniosek o skrócony czas pracy. W przyszłym miesiącu planowano zakup działki, którą mogę zapłacić od razu, bez [url]kredytu[/url]. Do budowy, planowanej na nadchodzące miesiące, konieczne będzie uzyskanie finansowania. Znalazłem informację, że mogą wystąpić problemy z uzyskaniem finansowania budowy, jeśli otrzymujesz zasiłek dla pracowników skracających czas pracy. Jednak moja sytuacja jest taka, że dotyczy to tylko niektórych działów, a dział, w którym pracuję, nie jest dotknięty!
Czy może to również powodować problemy z uzyskaniem finansowania? Czy w ogóle muszę podawać, że moja firma jest w skróconym czasie pracy? Ponieważ na dokumentach rozliczeniowych nie będzie widoczny zasiłek dla pracowników skracających czas pracy.
Mam nadzieję, że mi pomożecie.

Napisany przez NaTwoim13
Decyzja firmy o przeprowadzeniu częściowego czasu pracy w niektórych działach nie musi być ujawniana i nikogo nie powinna obchodzić. Ponadto, jeśli dochód netto z częściowego czasu pracy byłby wystarczający, to również akceptowalne jest wprowadzenie tego rozwiązania. Więc nie ma powodu do niepokoju, wszystko w porządku.

Napisany przez Hilfe
No cóż, jeśli potencjalnie zawsze możesz być dotknięty przez kA, zdecydowałbym się na finansowanie budowy przynajmniej pod warunkiem dla mnie!

Napisany przez NaTwoim13
Nie jest on dotknięty przestoju od dziś.

Napisany przez Hilfe

Aktualnie, jak wnioskujesz, że on w przyszłości nie będzie dotknięty?

Er ist von der Kurzarbeit schon heute nicht betroffen.

Napisany przez NaTwoim13
Kogo widzisz jako bardziej podstawową naturę tego zjawiska ???

Napisany przez Hilfe

U kogo ogólnie czytasz to coś?

Może OP retrospektywnie odpowiedzieć na sytuację w firmie. Czy było tam wcześniej obniżone zatrudnienie, czy on był dotknięty taką sytuacją tak / nie

Napisany przez finanzierung
Generalnie dla banku nie będzie to problem, o ile sam nie jesteś dotknięty redukcją czasu pracy. Czy poradziłbyś sobie w razie potrzeby przez kilka miesięcy z zasiłkiem dla osób na skróconym czasie pracy, to zależy tylko od Ciebie i Twoich obliczeń.

Napisany przez aandre
Dziękuję za odpowiedzi.
Kilka dodatkowych szczegółów: Dotychczas w firmie nie było skróconego czasu pracy. Jest on zaplanowany na 6 miesięcy. Pozostałe działy muszą pozostawać w domu około 6 dni w miesiącu.
Powiedziano nam również, że jeśli byłbym chory przez tydzień, otrzymałbym 5 dni zasiłku dla osób pracujących na skrócony czas. Lub jeśli maszyna, na której pracuję, uległaby awarii (co jest bardzo mało prawdopodobne), musiałbym również pozostać w domu przez czas naprawy.
Jak w takim przypadku? Dni te pojawiłyby się wtedy w rozliczeniu.

Napisany przez NaTwoim13
Kiedy zamierzają Państwo coś kupić i kiedy pojawi się to w rozliczeniu?

Zawsze trzeba przedstawić aktualne rozliczenie z poprzedniego miesiąca, jak dotąd nic tam nie ma, więc jeśli pozostałe dochody po odjęciu zasiłku dla pracowników na skróconym czasie pracy pasują, to zasiłek ten nie jest kryterium dyskwalifikującym do pozytywnej opinii kredytowej, pod warunkiem, że inne parametry są odpowiednie.

Napisany przez Hilfe

Dziękuję za odpowiedzi.
Tutaj kilka dodatkowych szczegółów: Dotychczas w firmie nie było żadnej pracy związkowej. Na razie jest to planowane na 6 miesięcy. Inne działy będą musiały pozostać w domu przez około 6 dni w miesiącu.
Powiedziano nam jednak, że jeśli zapadnę na tydzień choroby, otrzymam 5 dni zasiłku dla pracowników przymusowych. Lub jeśli maszyna, na której pracuję, ulegnie awarii (co jest bardzo mało prawdopodobne), również musiałbym pozostać w domu na czas naprawy.
Co w takim przypadku? Dni te pojawiłyby się w rozliczeniu.

Oznacza to, że praca związkowa nie jest wykluczona w Twoim przypadku?

Więc przynajmniej w myślach musisz liczyć się z mniejszymi dochodami.

Napisany przez Ex-Studentin
Pytałbym się również, czy skrócenie czasu pracy (lub nawet bezrobocie) może cię również dotknąć. Wiele firm ma obecnie zakaz zatrudniania i redukcję miejsc pracy. Skrócenie czasu pracy jest tu pierwszym sygnałem.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć aandre, w drobnych czcionkach warunków pożyczki jest napisane, że w przypadku pogorszenia się zdolności kredytowej musisz skontaktować się z bankiem.
Proszę nie martw się tak ważnym przedsięwzięciem dotyczącym nieruchomości, ale od razu porozmawiaj z bankiem.
To najłatwiejsza droga naprzód.
Ważne jest również, czy twoje finansowanie jest na skraju możliwości, czy też jest jakiś margines w budżecie domowym.

Napisany przez Hilfe

Cześć aandre, w drobnym druku warunków pożyczki napisano, że w przypadku pogorszenia zdolności kredytowej musisz się skontaktować z bankiem.
Proszę, nie martw się tak bardzo o to ważne przedsięwzięcie dotyczące nieruchomości, ale od razu porozmawiaj z bankiem.
To najlepiej pomaga w prosty sposób.
Również istotne jest, czy twoje finansowanie jest dopasowane na styk, czy masz jakieś możliwości w bilansie domowym.

Bardzo interesująca i ważna wskazówka!! Zastanawiam się, dlaczego nie wszystkie koleżanki i koledzy z branży o tym mówią. Byłoby stosowne.

Napisany przez NaTwoim13
Ponieważ to stosunkowo nieistotne, jest przereklamowane i nie jest takie ostre jak zawsze gotujesz.

Należy podejść do tego tematu indywidualnie, zupełnie indywidualnie!

Wiem, co teraz nastąpi, ale nie martw się, tak jest

Napisany przez Hilfe

Ponieważ jest to stosunkowo nieważne, przereklamowane i nie tak ostre, jak zawsze gotujesz.

Tę kwestię należy rozważyć indywidualnie, zupełnie indywidualnie!

Wiem, co teraz powiesz, ale nie martw się, to tak

Bank DSL cieszy się z każdego klienta związaneget z pracą w skróconym wymiarze godzin. Jest to nieważne, przereklamowane i gotowane zbyt ostro

Napisany przez NaTwoim13
Czego znowu chcesz od swojego banku DSL??

No kurczę, jestem pośrednikiem finansowym, interpretuję to we wszystkich bankach.

Napisany przez Hilfe

Co zawsze chcesz osiągnąć z tą swoją DSL Banką??

Człowieku, jestem pośrednikiem finansowym, interpretuję to we wszystkich bankach.

Człowieku, co zawsze chcesz ode mnie ???

Byłoby pięknie, gdyby to była moja DSL Banka!

Wtedy nie musiałbyś już pośredniczyć w moim banku ^^

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata