Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pytanie dotyczące opóźnionej akceptacji

Napisany przez reha
Cześć ludzie,

mam problem i chciałbym poznać was Państwo myślicie o reakcji banku:
Od 09/2018 istnieje umowa pożyczki w wysokości 300 000 [url]euro[/url], z czego 170 000 [url]euro[/url] zostało wypłacone w 2018 roku na zakup, kolejne 130 000 [url]euro[/url] są jeszcze dostępne na remonty. Prace te
idą bardzo wolno (brak fachowców itp.), płacę już odsetki od udostępnienia.

Pytanie: Jak długo bank to toleruje? Zakładam, że potrwa jeszcze
9 miesięcy, zanim wykorzystam całe 130 000 [url]euro[/url].

Czy bank może zerwać umowę kredytową, ponieważ zbyt długo zwlekam z wykorzystaniem
Pozostałej kwoty? Jeśli tak, czy bank może zerwać umowę tylko w części, czy nawet całkowicie?

(Nie chodzi mi tak bardzo o odszkodowanie za brak przyjęcia, ale byłoby bardzo źle, gdyby bank nagle domagał się zwrotu już wypłaconych 170 000 [url]euro[/url]..)

Dziękuję za odpowiedzi, Pozdrawiam, Reha

Napisany przez Hilfe
Wszystko w porządku, nie ma żadnego terminu! Płacisz także odsetki od wypłaconej kwoty i BSZ. Irrytujące, że nie jest dokonywana spłata kapitału.

Napisany przez NaTwoim13
"

Nie wszystko jest w porządku, nie ma żadnego terminu! Płacisz odsetki od wypłaconej kwoty oraz BSZ. Irrytujące, że nie dokonuje się spłaty kapitału

Absolutnie niedopuszczalne stwierdzenie, niedopuszczalne!

@reha

Proszę skontaktuj się ze swoim bankiem i wyjaśnij sytuację albo omów to z bankiem.
"

Napisany przez reha
Dziękuję jak dotąd. Porozmawiałem już z bankiem, nie chcieli wydawać żadnych oświadczeń, poza stwierdzeniem, że w tej chwili wszystko jest w porządku i powinienem po prostu sprawić, aby teraz poszło do przodu. Zaproponowałem im także potwierdzenie z harmonogramem od architekta, którego najpierw nie chcieli przyjąć. Chciałem tylko usłyszeć, czy 1,5 roku do ostatecznego odbioru jest zupełnie absurdalnym okresem czasu, czy coś takiego może się zdarzyć. Myślę, że nawet przy domu jednorodzinnym od dewelopera mogą wystąpić problemy na etapie budowy, gdzie czeka się długo na opinie w związku z poprawkami itp., i nigdy nie słyszałem, że bank sprawia problemy w takich sytuacjach poza opłatami za przygotowanie środków. Dlatego interesują mnie doświadczenia innych osób. Dziękuję, pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
Niestety, doświadczenie nie jest tutaj zbyt pomocne, ponieważ każdy bank postępuje inaczej. Dlatego znów byłam oburzona z powodu pomocy z państwa strony, która była z pewnością pochopna i niewłaściwa.

W zasadzie jednak, wasz bank jest nadal dość spokojny, dlatego na razie powinniście też być zrelaksowani.

Napisany przez Hilfe

Niestety, doświadczenia są mniej pomocne, ponieważ każdy bank postępuje inaczej, dlatego znów byłam oburzona jej ogólnikowym i z pewnością nierozważnym stwierdzeniem.

W zasadzie jednak ich bank jest jeszcze dość zrelaksowany, więc na razie powinni być też zrelaksowani.

w umowie . Bank nie może działać według własnego uznania

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Reha, nie ma żadnej podstawy określającej, do kiedy musisz w pełni skorzystać z pożyczki.
W związku z tym płacisz odsetki od udostępnienia.
Teoretycznie możesz także budować jeszcze 2 lata i stopniowo korzystać z pożyczki.
I płacić odsetki od udostępnienia dalej za nieskorzystaną część pożyczki.

Napisany przez NaTwoim13
"

Cześć reha, nie ma żadnej podstawy dotyczącej terminu, do kiedy musisz całkowicie wykorzystać pożyczkę.

Za to płacisz odsetki od udostępnienia.

Teoretycznie możesz jeszcze przez 2 lata budować i stopniowo wykorzystywać pożyczkę.

I nadal płacić odsetki za nie wykorzystaną część pożyczki.

?????? Bankierze!! To było już ustalone! Oczywiście istnieje dla tego podstawa, a znajduje się w umowie kredytowej, a każdy bank postępuje w tej sprawie inaczej.

W żadnym wypadku nie można płacić odsetek od udostępnienia bez ograniczeń. Wynika to już samo z faktu, że w przypadku niejednych [url]kredytów[/url] spłata nie mogłaby się nawet zaczynać.
"

Oczywiście spłata zaczyna się dopiero po pełnej wypłacie. To jest znane.
Ale nie musimy być zgodni co do tego, ile trwa okres obowiązywania odsetek od udostępnienia.
I nawet 2 lata to wcale nie tak długi okres.

Napisany przez NaTwoim13
Jesteśmy nie zawsze zgodni co do opinii, ale pomoc powinna być fachowa, oparta na faktach i skuteczna, a tak nie jest, gdy się stosuje Twoje wskazówki!Twoja pierwsza linijka jest po prostu kompletną bzdurą, błędna i niebezpieczna!

Napisany przez Hilfe
@reha Czy zauważyłeś? 2 pośredników z branży, 2 opinie. Decydujące jest to, co mówi bank. Proszę zawsze sprawdzić to na piśmie tutaj, jeśli nie jest to uregulowane w umowie.

Napisany przez NaTwoim13
Pomoc, przepraszam, ale w takich bzdurach, gdzie nie może być żadnych dwóch opinii, widzę tylko jednego mediatora, któremu można zaufać.

To w ogóle musi być dyskutowane!

Napisany przez Hilfe

Pomoc, przepraszam, ale w takim bełkocie, gdzie nie może być absolutnie żadnych dwóch opinii, widzę tylko jednego pośrednika, któremu można poważnie zaufać.

Że w ogóle musi to być dyskutowane!

Tak samo widzę, że @bankkaufmann udziela solidnych odpowiedzi

Napisany przez NaTwoim13
Tak, wyłącznie dla Ciebie!

Cześć, dzięki za kwiaty. Główne pytanie dotyczy tego, co bank pisemnie informuje o tym, jak długo trzeba płacić odsetki od udostępnienia.
Chodzi o to, od kiedy, na przykład, budowa od 12 miesiąca.
Ale o to, jak długo to może trwać.
Z mojego doświadczenia wewnętrznego banku wiem, że w skrajnie trudnych przypadkach budowa może się opóźniać nawet o kilka lat.
W ostatecznym rozrachunku ważne jest to, co dokładnie bank pisze na piśmie dotyczące terminu całkowitego wykorzystania [url]kredytu[/url].
Ponieważ takie przypadki zawsze są problematyczne, zawsze najlepiej jest porozmawiać bezpośrednio z bankiem. Zazwyczaj będą oni zrozumieć potrzebę długiego okresu płacenia odsetek od udostępnienia.

Napisany przez NaTwoim13
Następnie napisz to w ten sposób, zamiast tak...

Pracownik banku:
Wczoraj o 11:31
Cześć Reha, nie ma podstaw do ustalenia, do kiedy musisz w pełni wykorzystać pożyczkę.
Płacisz za to odsetki od udostępnienia.
Teoretycznie możesz także budować jeszcze przez 2 lata i stopniowo korzystać z pożyczki.
I nadal płacić odsetki od nie wykorzystanej części pożyczki

... wtedy też nie będę zaniżać tych bredni, zwłaszcza że pomoc nie oklaskuje cię za jeszcze więcej bzdur!!

Napisany przez Fly

Napisz to od razu, zamiast...

Bankier:
Wczoraj 11:31
Hallo reha, nie ma podstawy, do kiedy musisz w pełni wykorzystać pożyczkę.
W związku z tym płacisz odsetki za przygotowanie.
Teoretycznie możesz nadal budować przez 2 lata i stopniowo korzystać z pożyczki.
I nadal płacisz odsetki za część pożyczki, która nie została wykorzystana.
... wtedy też nie bełkoczę bzdur, zwłaszcza że pomoc nie klasknie ci za więcej bzdur!!

Uspokój trochę
swój ton!

Napisany przez Hilfe

złagodź trochę swój ton!

niektóre wykastrowane psy potrafią tylko szczekać, ale nie gryźć

wiesz

Napisany przez NaTwoim13
Lecę, nie, to nie zadziała, to co jest tu ogłaszane nie jest już odpowiednie. To nie ma już nic wspólnego z merytoryczną kwalifikacją i odpowiednią pomocą! Dwa takie różne posty tego samego rzekomego fachowca i mnie to denerwuje, że pozwalasz na przejście z pomocy jego propagandy i jego przedszkoli, podczas gdy chcesz mnie udaremniać

Napisany przez Alexius
Jak ten facet po prostu zaśmieca każdy wątek... Wszyscy inni zawsze gadają tylko bzdury i nie mają pojęcia - ale pan doświadczony makler finansowy jest najlepszy...

Napisany przez Hilfe

Jak ten facet po prostu śmietnikuje każdy wątek...

wszyscy inni mówią tylko bzdury i nie mają pojęcia - ale ten Pan doświadczony makler finansowy jest najlepszy...

Tak właśnie mówię

Napisany przez NaTwoim13
Alexius, obecnie tutaj jest stosunkowo niewiele napisane, czy wiesz dlaczego?

Przyszło 7 bezpośrednich zapytań, plus 2 użytkownicy, którzy napisali do mnie po otwarciu tematu, dlatego że piszę swoje treści??

Przeczytaj pytanie użytkownika, potem pierwszy post Bankowca, potem moje złagodzenie, w międzyczasie pojawia się pomoc z treścią, później drugi post Bankowca i czy mam pozostać spokojny czy zostawić to w takiej formie? Tak?

A teraz jeszcze ty ingerujesz! Świetne! Super jakość, czy w ogóle się nad tym zastanawiasz? Czy czytasz te posty w ogóle?

Bankowiec zasadnie coś poprawiał i ponownie nie ma tu zupełnie żadnych dwóch opinii i można ode mnie oczekiwać, że to poprawię, oczywiście poprawię to dla konsumentów, bez żadnych wątpliwości i bez drugiej opinii, bo takowej tu nie ma i to musi być wyraźnie zaznaczone!

Napisany przez slowrookie
Honi soit qui mal y pense...

@Noelmaxim, nie poprawiłem nic, jak piszesz. Piszę swoją opinię na tematy i fakty, które znam.

A co ty poprawiasz lub gdzie wyrażasz swoją opinię, to twoja sprawa. Wydaje się, że jesteś głównym moderatorem i musisz komentować wszystko. Ale jeśli masz na to czas, to rób to i wyrażaj swoją opinię w każdym poście tutaj. To twoja opinia na temat pytań i postów innych użytkowników. Wielu innych ma swoje własne zdanie.

Napisany przez NaTwoim13
Slowrookie, oczekuję od ciebie, uważanego za doświadczonego maklera finansowego, więcej niż to, co pokazałeś.

Zamiast potwierdzenia mojego zapytania w sposób merytoryczny, prezentujesz rzeczy, które w moim przekonaniu są zbyt skomplikowane i nie mają tu nic do rzeczy.

Naprawdę myślałem, że masz więcej do zaoferowania niż pozwolenie sobie na wciągnięcie przez dworaków. Wydaje się jednak, że zależy ci mniej na jakości, a więcej na żartach.

Za twoje zabawy i żarty otrzymujesz moje brawa, ale niestety nie jestem do końca przekonany co do twoich umiejętności.

Napisany przez Hilfe

Błogosławiony być ten, kto źle o tym myśli...

Bardzo bardzo fajne. Znowu jest szaleństwem to, że 80% uczestników forum po prostu nie szanuje nöli. Pozostałe osoby to konta prowadzone przez niego. Hau Hau

Napisany przez NaTwoim13
"

Cześć reha, nie ma podstawy, do kiedy musisz w pełni skorzystać z pożyczki.

Za to płacisz odsetki gotowości.

Teoretycznie możesz jeszcze przez 2 lata budować i stopniowo korzystać z pożyczki.

I nadal płacisz odsetki gotowości za nie wykorzystaną część pożyczki.

Twoje zdanie, ale kompletna bzdura i bardzo niebezpieczne!! Zero wartości dodanej, brak pomocy i po prostu błędne.

Więc nie ma podstawy, kiedy [url]pożyczka[/url] musi być wykorzystana? Nie, nie ma?? Nigdy? Znasz umowę TE? Umowy pożyczkowe ogólnie?

Ok, ale dlaczego piszesz potem w tym 2. poście to?.....

W rezultacie liczy się to, co dokładnie bank przekazuje na piśmie, do kiedy [url]pożyczka[/url] musi być w pełni wykorzystana.

A także to tutaj...

Rdzenne pytanie to, co bank przekazuje na piśmie, jak długo trzeba płacić odsetki gotowości.

Czy to wciąż jest zgodne z twoim pierwszym postem, który zdecydowanie tutaj potwierdzam?

Absolutnie lekkomyślne oświadczenie, niewykonalne!

@reha

Proszę skontaktuj się ze swoim bankiem i wyjaśnij sytuację lub omów to z bankiem.

skorygowałem, musiałem skorygować, ponieważ częściowo jest to ustalone w umowach, kiedy środki pożyczki muszą być pobrane i jeśli nie zostało to określone, bank powinien być zapytany o to - między innymi z powodu rozpoczęcia spłaty - czy trzeba?

I czy trzeba coś takiego z pomocą?

Nie, wszystko w porządku, nie ma terminu! Płacisz także odsetki od kwoty pobranej i BSZ.

Czy masz jeszcze coś do powiedzenia??? Czy to ma być pomoc dla konsumenta, który sam pisze, że ma problem?

Czy chcemy tutaj robić sceny i dalej się obrażać, czy fachowo pomagać konsumentom??

A Fly, dla ciebie, bo raczej oceniam twoją inteligencję na tyle wysoką, że potrafisz to zrozumieć, a przynajmniej przeczytać: Zaczęło się łagodnie, sensownie zrelatywizowałem, co nastąpiło potem?? Nie możesz sobie nawet wyobrazić, że tam komuś pęka cierpliwość, zwłaszcza że nikogo nie obraziłem? Nie widzisz, o co chodziło i jaki cyrk zrobił się wokół jedynie słusznej odpowiedzi, zwłaszcza odpowiedzi... tak dalej, wszystko w porządku, nic się nie stało, itp.... to jest rażąco nieodpowiednia odpowiedź i to tutaj

Cześć reha, nie ma podstawy, do kiedy musisz w pełni skorzystać z pożyczki.

Za to płacisz odsetki gotowości.

na kpiny z kulminacją wszelkiej pomocy?? Od fachowca, który tutaj podpisuje się pod postem, gdzie konsument mógłby założyć, że to, co pisane, jest prawdziwe, jeśli to pisze fachowiec z podpisem?

To, że bankowiec wydaje coś niewłaściwego, nie ma problemu, mam za złe, (nadal go biorę poważnie, ale przy pomocy tylko współczuje) ale co z tego wynika, gdy słusznie to koryguję, czy to ma być takie właściwe?

Alexius, sloowrookie, Fly, o co wam tutaj tak naprawdę chodzi??

I co z prywatnymi wiadomościami, to nie była zabawa, to była moja powaga, i tak ma nadal trwać???! Tak?
"

Napisany przez NaTwoim13

Bardzo bardzo fajnie. To znowu szaleństwo, że 80% uczestników forum po prostu nie szanuje nielubianego nöli. Pozostałe osoby to właśnie konta prowadzone przez niego. Hau Hau

I to jest wynik! Obłudne i kompletnie fałszywie odbite przez naszego klauna forum!

Harlekinowi nie chodzi o konsumentów, chodzi o niego i o użytkowników, którzy mnie nie szanują, 80 %

Tak, pomocniczo, faktycznie chodziło mi o coś innego, o zupełnie co innego i tutaj nie było żadnej prowizji na wędce, był potrzebny fachowy poradnik, a nie sympatia i szacunek dla mnie ani mojej jedynej słusznej odpowiedzi

Innymi słowy, nikt nie musi mnie lubić ani mnie szanować, nigdy o to nie zabiegałem, chodzi mi o konsumentów, o tych poszukujących pomocy i tu cieszę się doskonałym przyjęciem i to się liczy, reszta to pokaz, teatrzyk Kasperka, ale i na tej klawiaturze gram, w górę i w dół

Napisany przez Hilfe

I to jest wynik! Kłamliwie i kompletnie źle odzwierciedlone działania naszego klauna na forum!

Harlekinowi wcale nie chodzi o konsumentów, chodzi o niego i użytkowników, którzy mnie nie szanują, 80%

O, pomoc, naprawdę chodzi mi o coś innego, zupełnie innego, i tutaj nie było prowizji, potrzebna była fachowa pomoc, a nie lubienie i szanowanie mnie ani mojej jedynej słusznej odpowiedzi

Innymi słowy, nikt nie musi mnie lubić ani szanować, nigdy o to nie zabiegałem, chodzi mi o konsumentów, o tych szukających pomocy, i cieszę się doskonałą akceptacją w tej kwestii, to się liczy, reszta to show, teatrzyk Kaspera, ale też potrafię grać na tej klawiaturze w górę i w dół

Czy jesteś opowiadaczem bajek z drugiej pracy? Dobry wujek dobrej nocy

Napisany przez vision

Bardzo, bardzo fajne. Znowu szaleństwo, że 80% uczestników forum po prostu nie szanuje nöli. Pozostałe uczestnicy to konta prowadzone przez niego. Hau Hau

Ale zdecydowanie się temu sprzeciwiam!

Napisany przez Hilfe

Ale stanowczo się temu sprzeciwiam!

Ty słodziutki, który aktywuje się co 2 lata, żeby coś napisać. Hau hau, mały piesku

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata