Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt tak niemożliwy?

Napisany przez homer007
Cześć,

chciałbym poprosić o krótką ocenę.

Co do mnie: niedługo 30 lat, singiel, bez dzieci. Około 1600 netto, na czas nieokreślony od kilku lat w tej samej pracy. Wynik w Biurze Informacji Gospodarczej prawie 97,5. Niestety bez zdolności kredytowej.

Czy w mojej sytuacji byłoby możliwe otrzymanie [url]kredytu[/url] w wysokości około 60 000 lub jest to niemożliwe? Aktualnie korzystam z debetu (1000 [url]euro[/url]), od przyszłego miesiąca bez zadłużenia. Inny [url]kredyt[/url] tylko na samochód, około 150 [url]euro[/url] / miesiąc.

Na przykład korzystając z kalkulatora w Sparkasse, otrzymuję wynik takiego [url]kredytu[/url]: 60 000 / 20 lat / początkowa spłata 4% / miesięczna rata 325
Czy Sparkasse uśmiechnęłaby się do mnie z politowaniem i uprzejmie poprosiła o opuszczenie budynku na podstawie moich danych, czy mam szansę?

Dzięki

Napisany przez NaTwoim13
Ta kwota pożyczki nie stanowi żadnego problemu przy tych warunkach.

Napisany przez homer007
Dziękuję za szybką odpowiedź. Czy Sparkasse nie zaniepokoi się tym, że od dłuższego czasu (od około roku) prawie zawsze korzystam z debetu w pełni? A może odnosisz się do innej instytucji?

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście Sparkasse także może stać się bankiem finansującym, ale nie musi, a jeśli zaczepia z powodu przekroczenia limitu debetu, istnieje wiele innych banków, które nie powinny mieć z tym problemu. Jednak informacje na temat tego planu są zbyt ograniczone, aby można było wiele oszacować.

Napisany przez Hilfe
Co to znaczy być bez długów? Że nie korzystasz z debetu? Czy spłacasz [url]kredyt[/url] samochodowy? Ile jeszcze długu zostało do spłacenia? Poleciłbym ci prowadzić budżet domowy i analizować swoje wydatki. Nie jestem tak optymistycznie nastawiony jak mój poprzednik

Napisany przez NaTwoim13

Cześć,

Chciałbym poprosić o Waszą ocenę.

O mnie: wkrótce 30 lat, singiel, bez dzieci. Około 1600 netto, zatrudniony na czas nieokreślony od kilku lat w tej samej firmie. Wynik w SCHUFA prawie 97,5. Niestety brak wkładu własnego.

Czy w mojej sytuacji byłoby możliwe otrzymanie [url]kredytu[/url] w wysokości około 60 000 [url]euro[/url], czy raczej nie do pomyślenia? Aktualnie korzystam z debetu (1000 [url]euro[/url]), od przyszłego miesiąca będę bez długów. Inny [url]kredyt[/url] mam tylko na samochód, około 150 [url]euro[/url] miesięcznie.

Na przykład korzystając z kalkulatora na stronie Sparkasse dostaję informację: 60 000 [url]euro[/url] / 20 lat / początkowa spłata 4% / miesięczna rata 325 [url]euro[/url]. Czy Sparkasse po otrzymaniu moich danych popatrzyłaby na mnie z politowaniem i uprzejmie poprosiła o opuszczenie budynku, czy też miałbym szansę?

Dzięki

Pomoc, dla Ciebie:

1) 1600 [url]euro[/url] wynagrodzenie netto
2) 800 [url]euro[/url] opłata za utrzymanie gospodarstwa domowego dla 1-osobowej osoby
3) 150 [url]euro[/url] rata [url]kredytu[/url]
4) 200 [url]euro[/url] koszty utrzymania za zakładane 100 mkw powierzchni mieszkalnej
5) Singiel, długoterminowe zatrudnienie
6) Wysoki wynik w SCHUFA

6) Nadwyżka 450 [url]euro[/url]

Pytanie

Czy w mojej sytuacji byłoby możliwe otrzymanie [url]kredytu[/url] w wysokości około 60 000 [url]euro[/url], czy raczej nie do pomyślenia?

Trzeba się zastanowić - i tak zrobiłem, informując, że brakuje informacji - o co dokładnie chodzi.

Pomijając cel, odpowiedź na to pytanie musi brzmieć tak: pozytywnej opinii kredytowej nic nie stoi na przeszkodzie, przynajmniej na podstawie dostępnych faktów. To fakt! Nic wspólnego z różowymi okularami, a raczej z wykorzystaniem faktów odnoszących się do pytania początkowego.

Napisany przez Hilfe

Pomoc dla ciebie:

1) 1 600 [url]euro[/url] miesięczne dochody netto
2) 800 [url]euro[/url] miesięczny koszt utrzymania dla jednoosobowego gospodarstwa domowego
3) 150 [url]euro[/url] miesięczna rata [url]kredytu[/url]
4) 200 [url]euro[/url] miesięczne koszty zarządzania przy zakładanych 100 m² powierzchni mieszkalnej
5) Stan cywilny: singiel, długotrwała umowa o pracę
6) Najwyższy wynik w Schufa

6) Nadwyżka 450 [url]euro[/url]

Pytanie

Należy zadać pytanie - i tak zrobiłem, informacje są brakujące - o co konkretnie chodzi.

Bez względu na cel, odpowiedź na pytanie musi brzmieć, że nic nie stoi na przeszkodzie dla pozytywnej opinii kredytowej, przynajmniej na podstawie dostępnych faktów, absolutnie nic! Nie ma tu miejsca na różowe okulary, chodzi o wykorzystanie faktów odnoszących się do pytania.

Najwyższy wynik w Schufa wynoszący 97,5 ??? No jasne

Napisany przez NaTwoim13
"

Top Wynik Schufa wynoszący 97,5 ??? No tak, jasne

Czy coś jeszcze konstruktywnego?
"

Napisany przez NaTwoim13
Pomoc, jeszcze raz dla Ciebie jako znawcy:

Kategoryzacja powyżej 97,5% - biorąc pod uwagę, że bazowy wynik nie odgrywa roli i służy jedynie jako wyznacznik - w ogóle nie ma znaczenia!

Warto zauważyć, że ocena 99,9% może być spokojnie traktowana jak 97,5%, a pozostaje pytanie, czy sam osiągasz taki wynik, biorąc pod uwagę, że średnia wynosi poniżej 98%! !!

Ale najważniejsze, żeby cokolwiek napisać !!!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć homer007, czytam Twój post i to, co do tej pory napisałeś, można ocenić.
Moją pierwszą myślą jest, czy po spłaceniu limitu masz zero długów. Czy masz bezdługową nieruchomość? Czy jesteś wynajmującym i nie masz nieruchomości?
Piszesz jednak, że obliczyłeś przy pomocy kalkulatora banku oszczędności i tak dalej na 20 lat.
Dlatego wywnioskowałem, że jednak posiadasz nieruchomość.
Nie chcę wyrażać pozytywnego głosu, ponieważ wartość rynkowa nieruchomości ma również znaczenie.
Jak wysoka jest ta wartość?
Możliwe jest, że mieszkasz w domu o wartości rynkowej 400 000 EUR, lub w jednopokojowym mieszkaniu o wartości 30 000 EUR.
Dlatego na podstawie tych informacji nie można nic powiedzieć o pożyczce w wysokości 60 000 EUR.

Jeśli jednak Twoja nieruchomość ma wartość rynkową co najmniej 60 000 EUR, to [url]pożyczka[/url] w tej wysokości przy Twoich dochodach jest dobrze możliwa do przeanalizowania.
Po prostu brakuje dodatkowych informacji dotyczących Twojego pojęcia bezdługowości.

Napisany przez NaTwoim13
Specjalista ds. bankowości??

Twierdzisz jednak, że pracowałeś na komputerze w Sparkasse itd. mając 20 lat.
Dlatego interpretuję, że jednak posiadasz nieruchomość.

?? Skąd to wywnioskowałeś? Dlaczego musisz z tego powodu posiadać nieruchomość?

@Noelmaxim, interpretuję to, co czytam.
To oznacza, że gdy czytam Twoje wiersze, Noelmaximie, potwierdzasz swoimi wierszami, że gdy rozpoczynający wątek jest wynajmującym z miesięcznym dochodem 1600 EUR, otrzyma [url]kredyt[/url] ratalny w wysokości 60000 EUR?
Uważam, że prawdopodobieństwo zrealizowania tego - czyli otrzymania [url]kredytu[/url] ratalnego w wysokości 60000 EUR zamiast finansowania hipotecznego - przy dochodzie 1600 EUR jest praktycznie wykluczone.
Kwota [url]kredytu[/url] ratalnego jest zbyt wysoka.

Dlatego powinien rozpoczynający wątek po prostu napisać, co tak naprawdę posiada.
Czy jest wynajmującym, obecnym właścicielem nieruchomości, czy może chce sfinansować nieruchomość za 60000 EUR?
No bo nigdzie nie jest jasno powiedziane, czego dokładnie chce rozpoczynający wątek, prawda?

Wszystkim życzę udanych i wesołych Zmartwychwstań.

Napisany przez Hilfe
Pytanie pozostaje, dlaczego TE nie jest w stanie odłożyć na EK i żyje tylko na [url]kredyt[/url]

Napisany przez NaTwoim13
No cóż, wspomniałem, że brakuje informacji, ale skoro jesteśmy na forum dotyczącym finansowania budowy, można przypuszczać, że chce raczej kupić nieruchomość niż już posiadać jedną wartą 400 000 [url]euro[/url] - o czym wspominasz.

W zasadzie, możesz pisać, co chcesz, nie chciałem tego krytykować, raczej jestem zdziwiony, skąd bierze się taki punkt widzenia, zwłaszcza mając na uwadze moje pytanie o więcej informacji, które wtedy można byłoby otrzymać od autora wątku.

Co więcej, [url]zdolność kredytowa[/url] pozwala również na [url]kredyt[/url] ratalny lub konsumencki w wysokości 60 000 [url]euro[/url] - nawet jeśli sens i korzyści z tego są dyskusyjne, a może też wartem podważenia!

Napisany przez Hilfe
@homer007 zauważyłeś coś? 2 doświadczeni pośrednicy o różnych opiniach

@Pomoc, masz absolutnie rację.
Dlatego też Internet służy do zbierania informacji dla każdego.
Moim zdaniem z dochodem netto EUR 1.600 nie można dostać [url]kredytu[/url] ratalnego na EUR 60.000.
Bez względu na wydatki na czynsz, które zostałyby uwzględnione jako opłata ryczałtowa, na przykład mieszkając za darmo u rodziców.

Napisany przez NaTwoim13
Handlowiec bankowy, zrobiłem się zmęczony, naprawdę zmęczony, masz zatem prawo być dla siebie życzliwym.

Ponieważ wygląda na to, że nie chodzi tutaj o [url]kredyt[/url] ratalny ani o posiadanie nieruchomości o wartości 400 000 [url]euro[/url], w sumie nie powinienem zajmować się tą bzdurą, ale trudno mi zachować spokój czytając te zbędne komentarze!

Poczekajmy na informacje od autora pytania, zarówno tutaj, jak i przez wiadomość prywatną, ponieważ uprzejmie się do mnie zwrócił!

Napisany przez Hilfe

Bankierze, stałem się zmęczony, naprawdę zmęczony, więc raczej masz rację, że szukasz pomocy.

Zakładając, że nie chodzi tu ani o [url]kredyt[/url] ratalny, ani o nieruchomość o wartości 400 000 [url]euro[/url], nie musiałbym zajmować się tym bzdurnym tematem, ale trudno mi zachować spokój wobec tych bezużytecznych komentarzy!

Poczekajmy na informacje od autora postu, zarówno tutaj, jak i na prywatną wiadomość, ponieważ uprzejmie do mnie napisał!

Najdroższy Tomaszu, nie jest tak trudno przyznać innym rację. Bardzo miło

Napisany przez NaTwoim13
Pomocy! Czekam na ten dzień, kiedy będziesz miał rację bez sarkazmu lub spokoju!

Mimo spokoju tutaj, jesteś ostatnim klaunem tutaj, tak samo jak na innym forum, gdzie wiele osób prosi cię o zaprzestanie swoich głupot.

Całkiem wspaniale, proszę nigdy więcej nie używać zwrotu auf jeden Fall.
To jest strona głównie o kredytach ratalnych i kredytach hipotecznych.
Dodatkowo, pod zakładką Warunki, właściciel strony podaje, że pobiera opłatę w wysokości od 2 do 5% prowizji, która jest finansowana.
https://www.kredit-checker24.com/unsere-konditionen/
To naprawdę świetne, żadnych odrzuceń, a nawet można zapłacić honorarium do 5%.

Napisany przez homer007
Dziękuję za wasze odpowiedzi, moja sytuacja właśnie się nieco zmieniła i pytanie wyjściowe na razie nie jest już istotne. Dzięki mimo wszystko

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata