Re: Luksusowe samochody - Leasing wartości rezydualnej na eksport za granicę & oszczędzanie podatku VAT
Napisany przez Semal90 -
- czw cze 13, 2019 9:46 am
Cześć wszystkim,
natknąłem się na pewien pomysł i chciałbym się o nim bliżej dowiedzieć oraz poznać wasze zdanie na jego temat:
Oto sytuacja:
- Luksusowy samochód stoi w Niemczech u dealera
- Pojazd ma być dzierżawiony
- Przy zawieraniu umowy podawana jest gwarantowana wartość pozostała, którą dealer przekazuje bankowi
- Aby umowa mogła zostać zawarta, za granicą musi istnieć gwarantowany nabywca dla pojazdu
- Dzięki eksportowi za granicę podatek VAT nie musi być uwzględniony i może zostać wprowadzony do umowy[url]Leasing[/url] u - na przykład jako wpłata wstępna
- W teorii powstają bardzo atrakcyjne stawki[url]Leasing[/url] owe
Usłyszałem od kogoś, że ktoś już coś takiego robi i zastanawiam się, czy to naprawdę może działać?
Chciałbym to samemu zgłębić i z niecierpliwością czekam na pomysły i sugestie.
Dzięki i pozdrowienia!
natknąłem się na pewien pomysł i chciałbym się o nim bliżej dowiedzieć oraz poznać wasze zdanie na jego temat:
Oto sytuacja:
- Luksusowy samochód stoi w Niemczech u dealera
- Pojazd ma być dzierżawiony
- Przy zawieraniu umowy podawana jest gwarantowana wartość pozostała, którą dealer przekazuje bankowi
- Aby umowa mogła zostać zawarta, za granicą musi istnieć gwarantowany nabywca dla pojazdu
- Dzięki eksportowi za granicę podatek VAT nie musi być uwzględniony i może zostać wprowadzony do umowy
- W teorii powstają bardzo atrakcyjne stawki
Usłyszałem od kogoś, że ktoś już coś takiego robi i zastanawiam się, czy to naprawdę może działać?
Chciałbym to samemu zgłębić i z niecierpliwością czekam na pomysły i sugestie.
Dzięki i pozdrowienia!