Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czas przetwarzania kredytu hipotecznego w DSlBank

Napisany przez Lennox1
Nasze dokumenty zostały dostarczone do banku DSL we Frankfurcie dnia 04.06.19. Czy ktoś wie, jak długo potrwa proces weryfikacji? Wycena obiektu jest już zakończona, pozostało tylko sprawdzenie wniosku kredytowego. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za informację, ponieważ finansista właśnie skazał nas na oczekiwanie.
Z góry dziękuję.

Napisany przez NaTwoim13
DSL Frankfurt ma 6 dni roboczych czasu realizacji, a teraz minęły już 8.

Napisany przez Lennox1
Co byś w takim razie poradził?

Napisany przez NaTwoim13
Zadzwoń do dnia, jak to nazwiesz, finansisty, i poproś o informacje. Może to potrwać o 1-2 dni robocze dłużej, ale powinno być w porządku. Z Berlina liczę 3 dni robocze, nie powinno być więcej.

Napisany przez Lennox1
Dziękuję bardzo. Bank powiedział mi, że sprawdzenie obiektu jest już zakończone, a całość jest teraz w dziale oceny zdolności kredytowej, gdzie jest przetwarzana osobno. Czy wiesz coś na temat czasów?

Napisany przez NaTwoim13
Zazwyczaj sprawa zostaje zwrócona do pracownika zajmującego się sprawą po ocenie obiektu (to nie zajmuje nawet pół godziny), a następnie najpóźniej następnego dnia zostaje ona ostatecznie rozpatrzona, co w sumie może zająć 2 dni robocze.

Jak w ogóle skontaktowali się Państwo z pracownikiem banku DSL Bank? Skąd mieli Pa Państwo ten numer? Przecież nie byli Państwo połączeni z nim?!?

Napisany przez Lennox1
Spróbowałem zrobić to w DSL Bank we Frankfurcie, ponieważ pośrednik finansowy powiedział mi, żebym poczekal. Wtedy dostałem numer [url]kredytu[/url] i pani powiedziała mi to i owo, że wszystko byłoby gotowe, wyciągnęła mój plik i zaczęła działać szybko, to było w piątek.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata