Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Standardowy czas udzielenia przez bank zgody

Napisany przez tomchen
Drogi Forum,

jak długo obecnie trwa uzyskanie zgody banku na [url]kredyt hipoteczny[/url]? Jak długo trwa ogólny czas przetwarzania, zanim zostanie wydany umowa kredytowa?

Dokumenty i wniosek zostały już złożone 05.06. za pośrednictwem doradcy (Münchener Hyp). Pośrednik wywiera już presję, ponieważ rezerwacja teoretycznie utrzymywana jest tylko przez 3 tygodnie.

Jeśli nie uda się uzyskać wiążącej zgody banku na czas, co można zrobić, aby właściwie kontynuować proces zakupu? Złożyć drugi wniosek?

Pozdrowienia.

Napisany przez NaTwoim13
Zazwyczaj nie trwa to dłużej niż 2 dni, a czas realizacji jest podawany w dniach roboczych.

@funtobuy, Twoje posty z linkiem oraz teraz również błędne i bezsensowne porady są irytujące. Polecamy Interhyp i Dr. Klein!!

Aktualnie MHB ma czas realizacji wynoszący 9 dni roboczych. Wówczas równoległe złożenie wniosku ma sens, gdy opóźnienia lub odrzucenie nie mogą prowadzić do dalszych opóźnień, ponieważ sprzedawca lub pośrednik mogą się zaniepokoić, że konieczne będzie ponowne sprawdzenie wniosku.

Obecnie nie rozumiem, dlaczego można wybrać MHB jako partnera bankowego. Nawet jeśli środki KfW są subwencjonowane w wysokości 0,4%, w ciągu ostatnich tygodni nie było żadnej sytuacji, w której mieszanina stóp procentowych spowodowała, że restrykcyjne MHB (gdzie regularnie pojawiały się nieprzyjemne niespodzianki wewnętrzne oceny nieruchomości) plasowały się w pierwszej piątce rankingowej, a nawet nie w pierwszej dziesiątce.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć tomchen, decyzja banku w sprawie [url]kredytu[/url] zajmuje zazwyczaj tylko kilka dni.
Wygląda na to, że dokumenty mogły nie zostać przekazane dalej lub są niekompletne.
Być może otrzymali Państwo odmowę, którą pośrednik nie przekazał.
Może warto skontaktować się bezpośrednio z firmą MHyp.

Napisany przez NaTwoim13
Bankierze, czasy przetwarzania są dla nas bardzo, bardzo rzetelnie określone w systemie, co już precyzyjnie zrealizowałem, odnosząc się do podanej rzeczywistej godziny w oparciu o MHB.

Napisany przez tomchen
Dziękuję noelmaxim, twoja wypowiedź może mnie trochę uspokoić.

W 23. tygodniu MHB faktycznie jest dla mnie najlepsza, biorąc pod uwagę moje dane. Oprocentowanie mieszane w wysokości 1,10% na 15 lat był drugą najlepszą ofertą tego dnia. (AXA miała poniżej 1,0%, ale był on dla mnie zaznaczony na czerwono w systemie.)

Po prostu poczekam do 19., aby zobaczyć, jak powinienem kontynuować.

Napisany przez tomchen
Cześć, pracowniku banku, dziękuję za Twą uwagę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata