- pt cze 21, 2019 11:35 pm
Witajcie Kochani,
od początku mojego nauki (08/18) zauważam, że mój wynik w Schufa coraz bardziej się pogarsza. Jednak nie potrafię tego wytłumaczyć.
Jednym z punktów oczywiście jest przeprowadzka. Ale powinna ona poprawić mój wynik, ponieważ przeprowadziłem się do znacznie lepszego rejonu.
Na początku mojej nauki mój wynik wynosił około 91,xx%, a teraz, od przeprowadzki, spadł do około 79,60%.
Warto dodać, że nie mam:
-[url]kredytów[/url] ani zapytań o [url]kredyt[/url]
- Żadnych długów
- Zawsze płaciłem swoje rachunki
- Zablokowałem limit debetowy, ponieważ nie używam debetu
- Nie mam żadnych finansowań na 0% aktualnie ani wcześniej.
Skąd więc może pochodzić ta pogorszona sytuacja? Przed moją nauką zamówiłem nawet znacznie więcej rzeczy, jeśli to ma jakieś znaczenie.
W moim Schufa zwykle znajdują się tylko 3 informacje bankowe:
2 konta osobiste (jedno z nich tylko dlatego, że tam trafia moje zasiłek rodzinny, a kasa rodzinna opiera się na zmianie numeru konta bankowego)
1[url]konto[/url] osobiste z kartą debetową, które zostało anulowane przed rozpoczęciem nauki. Według informacji od Schufa, zostanie ono usunięte po (chyba) 12 miesiącach.
Należy zauważyć, że wszystkie te konta istniały już wtedy, gdy mój wynik był jeszcze dobry.
A jeśli chodzi o moje umowy:
1 dostawca prądu
1 dostawca internetu
Żadne z tych zapytań nie jest oznaczone jako negatywne. Dlaczego? Przecież zawsze płacę wszystko na czas.
Macie jakieś rady? Czy coś może być nie tak? Jak mogę to poprawić?
Chciałem wkrótce zacząć kurs na prawo jazdy lub sfinansować go. Chyba muszę zapomnieć o tym z wynikiem 65% w Schufa...
Pozdrowienia
SNIP4
od początku mojego nauki (08/18) zauważam, że mój wynik w Schufa coraz bardziej się pogarsza. Jednak nie potrafię tego wytłumaczyć.
Jednym z punktów oczywiście jest przeprowadzka. Ale powinna ona poprawić mój wynik, ponieważ przeprowadziłem się do znacznie lepszego rejonu.
Na początku mojej nauki mój wynik wynosił około 91,xx%, a teraz, od przeprowadzki, spadł do około 79,60%.
Warto dodać, że nie mam:
-
- Żadnych długów
- Zawsze płaciłem swoje rachunki
- Zablokowałem limit debetowy, ponieważ nie używam debetu
- Nie mam żadnych finansowań na 0% aktualnie ani wcześniej.
Skąd więc może pochodzić ta pogorszona sytuacja? Przed moją nauką zamówiłem nawet znacznie więcej rzeczy, jeśli to ma jakieś znaczenie.
W moim Schufa zwykle znajdują się tylko 3 informacje bankowe:
2 konta osobiste (jedno z nich tylko dlatego, że tam trafia moje zasiłek rodzinny, a kasa rodzinna opiera się na zmianie numeru konta bankowego)
1
Należy zauważyć, że wszystkie te konta istniały już wtedy, gdy mój wynik był jeszcze dobry.
A jeśli chodzi o moje umowy:
1 dostawca prądu
1 dostawca internetu
Żadne z tych zapytań nie jest oznaczone jako negatywne. Dlaczego? Przecież zawsze płacę wszystko na czas.
Macie jakieś rady? Czy coś może być nie tak? Jak mogę to poprawić?
Chciałem wkrótce zacząć kurs na prawo jazdy lub sfinansować go. Chyba muszę zapomnieć o tym z wynikiem 65% w Schufa...
Pozdrowienia
SNIP4