Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Założyć klub inwestycyjny, kto dołączy?

Napisany przez StingRay68
Cześć wszystkim, Mam dość mizernych oprocentowań w banku. Skontaktowałem się z firmą inwestycyjną oferującą udziały w bardzo korzystnych warunkach. Zainwestowany kapitał jest dywersyfikowany między różne branże i lokalizacje, aby zminimalizować ryzyko. Dodatkowo udział jest brany tylko w wypracowanych zyskach, a nie ewentualnych stratach. Coś wyjątkowego polega na tym, że kontraktowo gwarantowana jest minimalna stopa zwrotu, a kapitał jest w pełni zabezpieczony przed ewentualną stratą (do gwarancji państwa). Problemem jest jednak to, że to oferowanie dotyczy tylko dużych inwestorów. Ale istnieje na to rozwiązanie: ta firma inwestycyjna zawarła umowę z klubami inwestycyjnymi, które otrzymują te warunki, choć na początku mogą wnosić niewielki kapitał. Zgodnie z umową kapitał w klubie inwestycyjnym jest budowany poprzez fazę oszczędzania. Poszukuję zatem zainteresowanych, którzy chcieliby wspólnie prowadzić taki klub inwestycyjny. Już zaznajomiłem się z tematem i jestem gotowy przejąć kierownictwo wraz ze wszystkimi obowiązkami prawno-finansowymi. Więc, kto jest zainteresowany?

Napisany przez JuergenB
Jak działa zabezpieczenie kapitału i jaką stopę zwrotu ma zapewnić ten klub inwestycyjny? To wszystko wydaje się dość niepewne, czyż nie? Pozdrawiam, Jürgen

Przede wszystkim dziękuję za zainteresowanie. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania dotyczące tego przedsięwzięcia. Kapitał wprowadzony do Klubu Inwestycyjnego jest zabezpieczony poprzez obligacje banku wielkości. Ponieważ ten bank wielkości nie ma nic wspólnego z inwestycją, jest to już rodzaj dywersyfikacji ryzyka. Obligacje będą miały jakość porównywalną na przykład z Deutsche Bankiem, który ma bardzo dobrą ocenę kredytową. Dodatkowo dba się o to, aby ten bank wielkości był tzw. bankiem systemowym, który w razie potrzeby byłby wspierany przez państwo. W odróżnieniu od innych możliwości inwestycyjnych, gdzie praktycznie obstawia się sukces na rynku, tutaj chodzi wyłącznie o przewidywalne inwestycje, w ramach których istnieją ustalone umowy dotyczące czasu trwania, zabezpieczenia kapitału i rentowności. Jako przykład można podać: w trakcie budowy zakładu produkcyjnego zawierana jest inwestycja, w której wszystko jest planowalne, ponieważ tylko wydawane jest pieniądze. Gdy zakład produkcyjny zostanie ukończony, inwestycja również kończy się. To, czy firma odniesie sukces po rozpoczęciu produkcji, nie ma dla nas znaczenia, ponieważ inwestycja jest już zakończona. Dlatego ten koncept w żadnym wypadku nie jest niezabezpieczony, lecz bardziej bezpieczny niż większość ofert na rynku. I nie jest to nic nowego. Takie inwestycje istnieją od wieków. Rozumiem, że nie wszystko można od razu zrozumieć, ale ten, kto pyta, otrzyma chętnie wyjaśnienie tak dobre, jak potrafię.

Napisany przez JuergenB
To brzmi bardzo dobrze jeśli chodzi o zabezpieczenie kapitału. Ale jakie można tam oczekiwać zwrotu z inwestycji? Przecież to nie do przewidzenia? A forma prawna Klubu Inwestycyjnego prawdopodobnie będzie spółką jawna, czyż nie?

Ponieważ klub inwestycyjny sam w sobie nie prowadzi działalności biznesowej (co jest zabronione przez ustawodawcę), zawiera (udziałowo) udziały w firmach inwestycyjnych, które, jak już wyjaśniono, zabezpieczają kapitał. Same firmy inwestycyjne ustalają wcześniej warunki udostępnienia kapitału na podstawie umowy (również udziałowo). Dzięki temu rentowność jest w przybliżeniu przewidywalna. Wystarczy obliczyć średnią wartość udziałów zrealizowanych. Aby się upewnić, klubowi inwestycyjnemu gwarantuje się minimalną stopę zwrotu zgodnie z umową. Wynosi ona 10% rocznie. Dodatkowo istnieje udział w zyskach, który stanowi różnicę między faktycznie wypracowanymi zyskami. Tak, prywatny klub inwestycyjny jest prowadzony jako spółka jawna. To wiąże się z minimalnym nakładem pracy i kosztami.

Napisany przez JuergenB
To mnie interesuje. Czy możesz mi wysłać PW z Twoim adresem e-mail lub numerem telefonu?

Dziękuję za wszystkie zapytania. Teraz nie chodzi już o założenie klubu inwestycyjnego, bo taki już istnieje! Jeśli ktoś chce dołączyć, serdecznie zapraszam. Oczywiście chętnie udzielę odpowiedzi na wszelkie pytania.

Napisany przez ADMCI4
Meine Güte, kto tutaj wciąż niczego nie nauczył się z kryzysu. Wielu z was nie ma (zrozumiale) pojęcia, co zostało uniknięte ze strony wszystkich rządów. Proszę przestańcie chciwie polować na najlepsze stopy zwrotu i zyskiwać. Dlaczego stopy procentowe na całym świecie poszły w dół? Dlaczego banki samochodowe mogą udzielać kredytów z oprocentowaniem efektywnym 0,99% i płacić 5% na rachunkach oszczędnościowych? Dlaczego poważne banki stacjonarne mają solidny model biznesowy i nie sponsorują milionów kosztem inwestorów? Dlaczego wszyscy wciąż tak zachłannie walcicie o ostatnie dziesiąte punktu zwrotu, jakbyśmy musieli o przetrwanie? Bądźcie wdzięczni, że jesteście zdrowi. Bądźcie cholernie wdzięczni, że wasze pieniądze jutro (oby) nie znikną. Kiedyś wszyscy na ulicy nawet się nie powitamy, bo wszystko będzie się odbywać anonimowo przez internet. Wstydźcie się!!!!

Cześć Norman, co komentarz ma wspólnego z wpisem na temat prywatnego klubu inwestycyjnego ??? Nie mam problemu z tym, jeśli ktoś trzyma swoje pieniądze na koncie oszczędnościowym, dlaczego nie. Ale są też inni ludzie, którzy oczekują więcej od swoich ciężko zarobionych pieniędzy, i mają do tego prawo. Na rynku istnieje wiele podejrzanych ofert, ale nie ma sensu źle mówić o czymś, czego się nie zna i nie rozumie. Każdemu oferuję tutaj (który jest zainteresowany) zapoznanie się z tą inwestycją i wyrobienie sobie własnej opinii. Koncept jest sensowny i od dziesięcioleci skutecznie realizowany. Jedyną różnicą jest to, że teraz wreszcie istnieje możliwość dla małych inwestorów, aby skorzystać z tego konceptu. To nie jest obowiązkowe. Dziwne tylko, że wielu szuka lepszych sposobów inwestowania i w forach pyta, gdzie najlepiej zainwestować. Wygląda na to, że pomysł na samopomoc nie jest taki zły.

Napisany przez ADMCI4
Cześć StingRay68, jestem zainteresowany, ale chciałbym przeprowadzić rozmowę osobistą, a nie tylko w ciemno, czy jest to możliwe?

Cześć Gościu, osobista rozmowa nie stanowi problemu i wolę ją od tworzenia skomplikowanych tekstów. Po prostu prześlij wiadomość prywatną, a będziemy mogli szczegółowo porozmawiać.

Napisany przez bigking
Cześć, mam pytanie: Opracowałem strategię handlową, która co tydzień przynosi 100% zysku na rynku Forex. Testuję tę strategię od stycznia i teraz doszedłem do momentu, w którym można podwoić konto co tydzień przy jak najmniejszym ryzyku. Sprawdź rezultaty w sprawozdaniu. Nawet dzisiaj udało mi się podwoić konto w ciągu jednego dnia, choć z większym ryzykiem, ale nie musi tak być. Potrzebuję osób gotowych przetestować ten system ze mną wpłacając 100 euro. Testy prowadziłem tylko na darmowych kontach demonstracyjnych, ponieważ nie mam na to środków finansowych. Potrzebne są 1000 euro, oczywiście cała umowa będzie spisana i będą dostępne cotygodniowe sprawozdania. Spełnienie się dla mnie tego marzenia dzięki temu systemowi oraz pozwolenie każdemu, kto jest gotowy ruszyć ze mną, będą dla mnie wielką radością.

Napisany przez bigking
Tej deklaracji niestety nie mogę tak skompresować, aby była widoczna tutaj. Jest za duża. Szczegółowe zapytania proszę kierować drogą mailową.

Cześć bigking, byłoby miło, gdybyś promował swoją ofertę oszusta w osobnym postępie na forum. Nie pasuje to tutaj. I kto miałby Ci dać nawet euro za czystą spekulację, bez żadnego zabezpieczenia kapitału i bez doświadczenia w tym temacie? Bez urazy, ale Twoja oferta jest absolutnie zbędna.

Napisany przez ADMCI4
Cześć StingRay68, mam zainteresowanie, chciałbym otrzymać bliższe informacje

Cześć Cezarze, chętnie udzielę dodatkowych informacji na ten temat. Jakie masz pytania? Możemy spokojnie omówić pytania tutaj publicznie (nie ma nic do ukrycia) lub po prostu wysłać prywatną wiadomość.

Napisany przez JuergenB
Informacje dla wszystkich, chciałem podzielić się moimi osobistymi doświadczeniami dotyczącymi tej oferty tutaj. Zbadałem tę formę inwestycji i przejrzałem umowę. Wszystko wygląda bardzo dobrze i nie mogę znaleźć haczyka. Jeśli ktoś szuka dobrej możliwości inwestycyjnej, powinien naprawdę poświęcić trochę czasu na zapoznanie się z nią. Popieram ten Klub Inwestycyjny.

Napisany przez ADMCI4
Cześć StingRay68, jak mogę dowiedzieć się więcej o tym Klubie Inwestycyjnym?

Cześć Graczu, wyślij krótką wiadomość prywatną, a następnie skontaktujemy się i omówimy dalsze kroki.

Napisany przez ADMCI4
StingRay68 pisze: Cześć Graczu, wyślij krótką wiadomość prywatną, a następnie będziemy mogli skontaktować się i omówić wszystko inne.
Cześć StingRay, dlaczego przenosisz dyskusje na zewnątrz? Powinieneś opublikować wszystko tutaj, w tym klubie inwestycyjnym. Chcemy wszystko usłyszeć, co planujesz... Jestem pewien, że inni członkowie forum również są zainteresowani. Pozdrowienia Armin71

Cześć Armin, oczywiście można pisać wszystko tutaj na forum, nie ma nic do ukrycia. Problem polega na tym, że wiele negatywnych odpowiedzi pochodzi od osób, które nie interesują się istotą sprawy. Łatwiej jest krytykować niż zająć się problemem. Poza tym, ze względu na negatywne doświadczenia na tym forum, nie mam już zamiaru zakładać własnego klubu inwestycyjnego, ale dołączyłem do istniejącego, który robi dokładnie to, co miałem zamiar zrobić. A mianowicie: -budowanie kapitału poprzez oszczędzanie -lokowanie kapitału w udziałach partycypacyjnych -kapitał jest w pełni zabezpieczony poprzez dużego banku -zwrot z inwestycji wynosi co najmniej 10% rocznie (gwarantowane umownie) -możliwy dodatkowy udział w zyskach -okres minimalny inwestycji wynosi 2 lata Niestety na tym forum nie można zamieszczać linków do innych stron (reklama), nawet jeśli ten klub inwestycyjny działa bezinteresownie (dla małych inwestorów). Dlatego każdy może się skontaktować ze mną prywatnie i dowiedzieć się więcej. Oczywiście pytania można również zadawać tutaj na forum. Chętnie na nie odpowiem.

Napisany przez ProperSoul
StingRay również kręci się wokół wer-weiss-was i tam ostro reklamuje szary rynek, obiecując stopę zwrotu 10% i więcej... przy rzekomym 100% zabezpieczeniu itd. itp... No jasne... Pozdrowienia PS: Jeśli chcesz zobaczyć o czym mówię, skopiuj ten link i wklej go do paska adresu przeglądarki: h**p://www.wer-weiss-was.de/app/article/show/5371527 Edycja: Przepraszam, zapomniałem odznaczyć Pokaż sygnaturę. Nie powtórzy się.

Cześć ProperSoul, szkoda, że nie jesteś w stanie zrozumieć, że chodzi tutaj o dwie różne rzeczy. 1) Tutaj, na forum finansowym, chodzi o inicjatywę dla małych inwestorów 2) W innym przez ciebie opisanym forum ogólnie chodzi o temat partycypacyjnych udziałów. A skoro już przy tym jesteśmy: To nie ja obiecuję 10% zwrotu, to udziałodawcy gwarantują ten zwrot umownie. Nikt nie jest zmuszany do otrzymywania więcej niż jest standardowo w banku!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata