- śr cze 24, 2009 5:53 pm
Cześć wszystkim, Mam dość mizernych oprocentowań w banku. Skontaktowałem się z firmą inwestycyjną oferującą udziały w bardzo korzystnych warunkach. Zainwestowany kapitał jest dywersyfikowany między różne branże i lokalizacje, aby zminimalizować ryzyko. Dodatkowo udział jest brany tylko w wypracowanych zyskach, a nie ewentualnych stratach. Coś wyjątkowego polega na tym, że kontraktowo gwarantowana jest minimalna stopa zwrotu, a kapitał jest w pełni zabezpieczony przed ewentualną stratą (do gwarancji państwa). Problemem jest jednak to, że to oferowanie dotyczy tylko dużych inwestorów. Ale istnieje na to rozwiązanie: ta firma inwestycyjna zawarła umowę z klubami inwestycyjnymi, które otrzymują te warunki, choć na początku mogą wnosić niewielki kapitał. Zgodnie z umową kapitał w klubie inwestycyjnym jest budowany poprzez fazę oszczędzania. Poszukuję zatem zainteresowanych, którzy chcieliby wspólnie prowadzić taki klub inwestycyjny. Już zaznajomiłem się z tematem i jestem gotowy przejąć kierownictwo wraz ze wszystkimi obowiązkami prawno-finansowymi. Więc, kto jest zainteresowany?