Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Advanzia Mastercard

Napisany przez Angka
Advanzia Bank oferuje rewelacyjną ofertę:

finansową niezależność, pełną elastyczność i absolutne bezpieczeństwo - karta kredytowa Gebührenfrei Mastercard GOLD oferuje to wszystko za 0,- EUR!

Skorzystaj z do 7 tygodni bezodsetkowego okresu kredytowania i spełniaj swoje życzenia natychmiast! Z tą kartą kredytową z kompleksowym pakietem usług nie potrzebujesz dodatkowego [url]kredytu[/url].

0,- EUR opłata roczna, 0,- EUR opłata za wypłatę gotówki, 0% opłata za transakcje zagraniczne i z bezpłatnym ubezpieczeniem podróżnym* włącznie, jest to również idealny towarzysz podróży.

Czy ktoś ma już doświadczenie w tej sprawie? Czy warto skorzystać?

Napisany przez brainy
Advanzia ma dwa problemy:
1) Płatność trzeba dokonać ręcznie. Nie ma możliwości zapłaty przez bezpośrednie obciążenie konta.
2) Jeśli nie zapłacisz pełnej kwoty lub opóźnisz się, naliczane są około 20% odsetki.

Poza tym doskonała karta kredytowa do użycia za granicą.

Napisany przez Angka
Trzeba dokonać przelewu ręcznie. Polecenie zapłaty nie jest akceptowane. Dlaczego nie ma możliwości płatności za pomocą polecenia zapłaty? I dlaczego miałoby to być uciążliwe?

Napisany przez 2utopus
Angka pisze:
Do czego służy obciążenie rachunku bankowego?
I dlaczego uważa się, że ma to wady?

Aby działało automatycznie i nie naliczały się 20% odsetek od korzystania z karty. - Jeśli zapomnisz kiedyś terminowo zrobić przelew.
Szczególnie ryzykowne, gdy odpowiednie wyciągi z konta nie docierają pocztą i/lub e-mailem... na początku bardzo często mi się to zdarzało.
-> można by prawie podejrzewać celowe działanie ...
Również bezpłatne wypłaty gotówki to sprawa skomplikowana - sama wypłata nie kosztuje nic, ale na pobraną kwotę naliczane są odpowiednie odsetki.

Jeśli można z tym żyć, wszystko w porządku - jeśli jest się niezdyscyplinowanym, może się zdarzyć, że się dopłaci.

Napisany przez Angka
Podobnie jak w przypadku Citibank.
Tutaj stawia się na zapomnienie + odsetki od przekroczenia limitu.
Dziękuję za wskazówki.
Warto poważnie zastanowić się, czy ta karta jest odpowiednia dla nas.

Napisany przez Finanzen-2018
Czy to jest bez weryfikacji w Schufa?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Mam kartę Barclaycard, która automatycznie ściąga opłaty, możliwość bezpłatnego wypłacania gotówki na całym świecie, aktualny limit wypłat wynosi 15 000 EUR... (zaczęło się od 3 500 EUR)

Nie znam oprocentowania, ale na pewno jest to powyżej 15%...

Napisany przez brainy
Żadna z moich 5 kart kredytowych nie jest wolna od Schufa.

Moim zdaniem tylko karty zaliczkowe lub karty prepaid związane z pomocą społeczną mogą być bez udziału Schufa.

Ciekawostka dotycząca Barclay: Regularnie co 3 miesiące sprawdzają score wersji bankowej 2.0 i 3.0.
Według mnie jest to całkowicie nieuzasadnione, ponieważ zawsze płacę pełne kwoty przez obciążenie bezgotówkowe.

Jak zdobyć limit w wysokości 15 000 EUR? Zawsze używać karty często i na duże kwoty?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
brainy pisze:
Jak zdobyć dostępność w kwocie 15 000 EUR? Zawsze duże i drogie zakupy?

Nie mam pojęcia...... Regularnie otrzymuję korespondencję pocztową, ostatnio dwa tygodnie temu, wtedy zwiększono dostępność z 12 500 EUR do 15 000 EUR.... prawdopodobnie ze względu na dobrą historię płatności?

Regularnie korzystam z karty, ponieważ jestem w podróży służbowej, na hotel/tankowanie/zakupy, więc miesięcznie wydaję od 1 000 do 1 500 EUR, które są później pobierane punktualnie.

Napisany przez brainy
Chyba wynika to z bardzo regularnego użytkowania. Mam tę kartę od 11 lat i mogę pochwalić się tylko 7 500 EUR. (Pierwszy miesiąc 1 000, potem ramy 3 000 EUR)

Wysoki limit [url]kredytowy[/url] powinien być dostępny, aby móc zarezerwować godziwy samochód do wynajęcia.

Napisany przez 2utopus
Może również warto zobaczyć kartę kredytową Amazon lub Payback ... lub po prostu korzystać z konta w popularnych bankach: ING/DKB/1822 itp. - trzeba dokładnie sprawdzić, jakie są nawyki użytkowania i wymagania.

Czy potrzebuję ubezpieczenia od rezygnacji z podróży (i czy w ogóle działa w moich przypadkach) - czy dużo kupuję poza strefą [url]euro[/url]?
Czy często robię zakupy na Amazonie/mam Prime - lub korzystam z Payback ... czy potrzebuję [url]kredytu[/url], czy pieniądze mogą od razu zostać pobrane itp.

Napisany przez Angka
W Avanzia Bank nie sprawdzają w Schufa. To dość nietypowe. Biorąc pod uwagę, że można wydawać tyle pieniędzy, mimo że nie można ich spłacić.

Napisany przez 2utopus
Dlaczego powinno to być wolne od Schufy?

https://www.gebuhrenfrei.com/Home/

-> Przeczytaj informacje dotyczące Schufy

Napisany przez 6Bankkaufmann
Mastercard Advanzia nie jest bezpłatna od rejestracji i zostanie normalnie uwzględniona jako karta kredytowa w Schufa.

Napisany przez Angka
Jak należy rozumieć pojęcie bez BIK?

Oznacza to, że podczas składania wniosku o kartę nie wymaga się informacji z Biura Informacji Kredytowej.

Napisany przez 6Bankkaufmann
I uważam, że karta kredytowa Advanzia po utworzeniu jest automatycznie widoczna w Twoim raporcie w Biurze Informacji Kredytowej jako taka karta kredytowa.

Napisany przez Bernstein
Cześć wszystkim,....

Kiedy korzystam z karty kredytowej i w jakim czasie muszę ją spłacić?
Z góry dziękuję!!!!

Napisany przez 2titan1981
A którą kartą kredytową jest Twoja?

Napisany przez Bernstein
Cześć Tytanie 1981! Obecnie nie mam karty kredytowej. Zastanawiam się nad jej zdobyciem, ponieważ spędzę w sumie 8 tygodni w 5 krajach, czyli będę na wakacjach. Chciałbym użyć jej jako karty awaryjnej w razie potrzeby. Jednak problem polega na tym, że mogę zwrócić pieniądze dopiero po upływie kolejnych 8 tygodni, kiedy wrócę, tak jak w przypadku karty Advanzia Mastercard.... Pozdrawiam

Napisany przez 2utopus
Koszty związane z kartą Advanzia Gold:
Oprocentowanie/koszty
Ceny
Oprocentowanie od dokonywanych zakupów (spłata całości saldo rachunku w terminie)
0%
Oprocentowanie od dokonywanych zakupów przy korzystaniu z możliwości odroczonej spłaty, 19,44% rocznie, odsetki rzeczywiste od dnia transakcji, nominalnie miesięcznie
1,49%
Oprocentowanie od wypłat gotówki (wypłaty gotówki, przelewy/transfer środków, zakup [url]kryptowalut[/url]), 19,44% rocznie, odsetki rzeczywiste od dnia transakcji, nominalnie miesięcznie
1,49%
Jeśli więc na przykład wypłacisz 5000€, zapłacisz za to 1,49% MIESIĘCZNIE -> w 1. miesiącu 74,50€, a w 2. miesiącu 75,61€ (ewentualnie z dodatkową opłatą za przypomnienie, jeśli pierwsza płatność 20. nie została uregulowana...) - zazwyczaj zaczynasz od limitu w wysokości 150€ i dopiero po kilku miesiącach korzystania z karty otrzymujesz większy limit [url]kredytowy[/url].

Napisany przez Bernstein
Cześć utopus,

Więc jeśli wypłacam pieniądze pierwszego, powinienem wpłacić je z powrotem 20., aby uniknąć wysokich odsetek... czy dobrze to rozumiem???

Z góry dziękuję i miłego weekendu ???

Napisany przez 2titan1981
Albo otwórz [url]konto[/url] bieżące w DKB i otrzymasz bezpłatną kartę VISA, która bezpłatnie pobiera opłaty, także w obcych walutach.To może być lepsze na dłuższą metę, jeśli pozostaniesz aktywnym klientem. 700€ miesięcznych wpływów na [url]konto[/url] bieżące.

Napisany przez 2utopus
Bernstein pisze:
A więc jeśli wypłacę pieniądze 1. dnia, powinienem wpłacić je z powrotem 20. żeby nie płacić wysokich odsetek... czy ja to dobrze zrozumiałem???

Podczas wypłaty pieniędzy zawsze płacisz wysokie odsetki - tylko wtedy, gdy korzystasz z karty do zakupów w bieżącym miesiącu, otrzymasz rachunek w następny 1. dzień, mając czas do 20. tego samego miesiąca żeby go uregulować, wtedy nie płacisz odsetek. (Wtedy bank pobiera opłaty od sprzedawcy)

Napisany przez Bernstein
Dziękuję za informację !!!

Pozdrowienia

Napisany przez Deadlef
utopus pisze:
Aby wszystko działało automatycznie i nie trzeba było płacić 20% odsetek od wykorzystanej karty. - Gdy zapomniano zapłacić na czas.
Szczególnie krytyczne, gdy odpowiednie wyciągi z konta nie dochodzą pocztą i/lub e-mailem ... miałem to na początku bardzo często.
-> można by nawet podejrzewać zły zamiar ...
Również wypłata gotówki za darmo jest nieco skomplikowana - sama wypłata nie kosztuje nic, ale na wypłaconą kwotę naliczane są odpowiednie odsetki.

Jeśli można z tym żyć, to wszystko w porządku - jeśli jest się niezdyscyplinowanym, można zapłacić karę.

Można zalogować się online i sprawdzić, jaką kwotę trzeba zapłacić przelewem.

Napisany przez ElephantMan
Rozważam również zamówienie karty. Ale jeszcze trochę się zastanawiam...Jak zazwyczaj wygląda dostępny limit na początku? A jak jest z SCHUFA tutaj? Czy sprawdzane jest zapytanie i jak wniosek o kartę wpływa na wynik punktowy? (szczególnie jeśli już są uruchomione [url]kredyty[/url] ratalne.)Może ktoś coś wie.

Napisany przez florianmeier
Zapytanie o raport [url]kredytowy[/url] jest zwykle standardowe. Twój wynik [url]kredytowy[/url] może ucierpieć
Początkowy limit [url]kredytowy[/url] zazwyczaj wynosi 1 000 EUR.

Napisany przez 2utopus
Na początku było to tylko 150€, ale po kilku miesiącach przy regularnym korzystaniu szybko wzrosło - teraz podano limit dostępnych środków w wysokości ponad 7000€.

Dziękuję za odpowiedzi! Brzmi dobrze. Wkrótce złożę wniosek. W sumie jestem bardzo zadowolony z mojej karty N26 Mastercard, ale karta z limitem, który można ewentualnie zablokować na potrzeby rezerwacji hotelu lub wynajmu samochodu, jest również dobra. Oprocentowanie jest oczywiście dość wysokie, ale nie trzeba go prowokować. Ogólnie rzecz biorąc, Advanzia Bank wydaje mi się być dobrym partnerem nawet dla osób ze średnimi wynikami kredytowymi. (Nie mam żadnych negatywnych wpisów.)

Jako początkowy budżet zostało mi teraz przyznane 800 [url]euro[/url]. Jest to dla mnie w porządku, spodziewałem się raczej 500. Świetnie, że będę miał coś zarezerwowanego na wypadek potrzeby wynajęcia samochodu jako dodatkowego zabezpieczenia.

Czy ktoś ma doświadczenie z odblokowaniem? Otrzymałem już kartę i odesłałem kopertę z żądaniem odblokowania. Powiedziano mi, że odblokowanie nastąpi w ciągu dwóch dni roboczych. Minęły już jednak cztery dni...

Napisany przez BenniG
Cześć, mam pytanie dotyczące zwrotów w kontekście rachunku karty Mastercard Gold.

Załóżmy, że w styczniu miałem wydatki kartą w wysokości 500 €, które zostały mi przefakturowane. Część tych wydatków zostaje zwrócona (zwroty w Amazon), więc saldo na 10.2. wynosi teraz tylko 250 €, bez konieczności opłacania faktury za styczeń.

Jaką kwotę muszę więc przelać do 20.2., aby mieć opłaty w wysokości 0 €?

Co by się stało, gdybym teraz przelał 500 €, a w lutym miał mniejsze wydatki, np. 250 €?

Formularz kontaktowy jest ograniczony do 255 znaków, więc mam nadzieję, że ktoś z Was może podzielić się swoimi doświadczeniami.

Pozdrawiam,
BenniG

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata