Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: pożyczka od prywatnej osoby nr X.

Napisany przez Patrik9
"Cześć,

Wiem, że teoretycznie to nie istnieje ze względu na zabezpieczenia i inne rzeczy, a ten wątek już pojawił się tutaj setki razy, ale nie mam już innego wyjścia, dlatego mimo wszystko spróbuję.

O sobie: Koniec lat dwudziestych, kończę studia, mam [url]kredyt[/url] studencki w KfW (pierwsza rata będzie musiała zostać zapłacona dopiero za, zdaje się, 18 miesięcy). Planuję lub mam nadzieję na rozpoczęcie pracy jesienią, niestety trochę przeszacowałem się z saldem na koncie w banku (N26 - 1700) i 2-3 koniecznymi zakupami, więc aktualnie jestem na etapie pierwszego procesu sądowego o wezwanie do zapłaty. Znowu pracuję jako freelancer u mojego starego pracodawcy (online) i zarabiam wystarczająco, żeby w kilka miesięcy spłacić to bez problemu. Problem polega na tym, że ten pracodawca wypłaca wynagrodzenie ze spóźnieniem 2+ miesięcy, nie wiem dlaczego, ale tak mają ustalone (zagranica).

Teraz grozi mi, że wszystko się zawali albo koszty znacząco wzrosną, oczywiście nie dostanę [url]kredytu[/url] bankowego, przede wszystkim dlatego, że nie mam żadnych bieżących dochodów do pokazania. Mogę udowodnić, że mam rację, ale banki się tym nie przejmują - nawet nie Auxmoney.

Dlatego szukam pożyczki prywatnej w wysokości 3000 €, co pozwoliłoby mi uregulować te sprawy i uniknąć ewentualnych podwyżek. Chciałbym zwrócić nawet do 3500 €, w miesięcznej racie 100 € (możemy także porozmawiać o większych kwotach) od sierpnia - ewentualnie więcej od jesieni. Nie wiem, czy jestem w stanie zaoferować jakieś zabezpieczenie, zawsze to jest problem... poza swoimi danymi i niezbędnymi dowodami. [url]doradca[/url] finansowy byłby dla mnie znacznie droższy, zwłaszcza gdyby dodać do tego pozostałe wezwania sądowe z opłatami za prawników itp. Chciałbym to zatrzymać od razu. Wykorzystałem wszystkie inne możliwości, dlatego piszę tutaj.

Może jednak znajdzie się ktoś, kto pomoże. Oczywiście jestem również otwarty na rozmowę przez Skype itp.

Pozdrowienia
"

Napisany przez misiu643
Z pieniędzmi nie uzyskasz tu pomocy...

Napisany przez misiu643
lepiej zostaw to tutaj

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Patrik9, nie ma [url]kredytu[/url] ani pożyczki prywatnej ani [url]kredytu[/url] inwestycyjnego bez zabezpieczeń. EUR 3.000 [url]kredytu[/url] i zwrot EUR 3.500 nie są nawet z pełnym zabezpieczeniem bardzo opłacalne. Osobiście znam inwestora z okolic Düsseldorfu, który udziela pożyczek pod zastaw 1% miesięcznie. Można spróbować albo nie. Niemniej jednak zawsze musi być obecne 100% zabezpieczeń.

Napisany przez Finanzen-2018
Zastanawiam się, jak jest zorganizowany ten portal finansowy i dla kogo są dostępne opcje wsparcia.

Napisany przez Patrik9
Dziękuję za odpowiedź, wysłałem do Państwa kolejną prywatną wiadomość, ale jeśli jest to zbyt uciążliwe, nie muszą mi odpowiadać. Pozdrowienia

Napisany przez Birgit
Finanzen-2018 pisze:
Tak, dziwi się, jak jest zorganizowane to forum finansowe i dla kogo są tam dostępne opcje pomocy.

Czego się spodziewasz po forum finansowym?

Możesz tutaj zadawać pytania, a jeśli ktoś ma na nie odpowiedź, to ci ją udzieli.
Forum finansowe nie jest bankiem udzielającym kredytów.

Tutaj wymienia się opiniami, wiedzą i doświadczeniami.
To jest sens istnienia forum.

Napisany przez Deadlef
pisze:
Cześć,

Wiem, że teoretycznie to nie istnieje ze względu na zabezpieczenia itp. i ten temat był już omówiony 100 razy, ale naprawdę nie widzę innego wyjścia, dlatego mimo wszystko próbuję.

O mnie: Koniec lat dwudziestych, kończę studia, kredyt studencki przez KfW (czyli pierwsza rata ma być opłacona dopiero za, chyba, 18 miesięcy). Planuję lub raczej mam nadzieję na rozpoczęcie pracy jesienią, niestety przeceniłem się na końcu z dużym saldem w banku (N26 - 1700) i 2-3 koniecznymi zakupami, więc znajduję się obecnie w pierwszym etapie postępowania sądowego w sprawie upomnienia. Znowu pracuję niezależnie u mojego starego pracodawcy (online) i zarabiam wystarczająco, żeby spłacić to bez problemu w ciągu kilku miesięcy. Problem polega na tym, że ten pracodawca płaci z opóźnieniem 2+ miesiące, nie wiem dlaczego, ale tak jest u nich ustalone (zagranica).

Zagrożone jest teraz moje poddasze, a koszty rosną w zastraszającym tempie, oczywiste, że nie dostanę kredytu bankowego, sam, ponieważ nie mogę pokazać żadnych przychodów bezpośrednio. Mogę udowodnić, że wszystko się zgadza, ale żadna bank się tym nie interesuje - nawet nie Auxmoney.

Dlatego szukam prywatnego kredytu w wysokości 3000€, co pozwoliłoby mi uregulować te sprawy i uniknąć ewentualnych dalszych wzrostów. Chciałbym spłacić do 3500€, w miesięcznej racie 100€ (możemy również rozmawiać o większej kwocie) od sierpnia - ewentualnie więcej od jesieni. Nie wiem, co mogę zaoferować jako zabezpieczenie, zawsze to problem... oprócz moich danych i niezbędnych dowodów. Doradztwo dłużnika kosztowałoby mnie znacznie więcej, zwłaszcza gdy dojdą do tego pozostałe upomnienia z sądu z kosztami adwokackimi itp. Chciałbym to zatrzymać natychmiast. Wyczerpałem już wszystkie możliwości, dlatego nie pisałbym tego tutaj.

Może jednak jest jakiś chętny. Oczywiście jestem otwarty na rozmowę przez Skype lub inne środki.

Pozdrowienia

Spróbuj Sigma. Wystarczy im umowa o pracę i możliwość potwierdzenia wpływu wynagrodzenia.

Napisany przez FloHH
Deadlef pisze:
Wypróbuj Sigma. Dla nich wystarczy umowa o pracę i potwierdzony dochód.

... pod warunkiem, że pracowałeś 12 miesięcy u jednego pracodawcy. Wygląda na to, że tutaj nie jest to spełnione ...
.

Napisany przez Deadlef
FloHH pisze:
... o ile pracownik jest zatrudniony u tego samego pracodawcy przez 12 miesięcy. Wygląda na to, że tutaj nie jest to zastosowane ...
.

O tak, masz rację. Zapomniałem o tych 12 miesiącach

Napisany przez 6Bankkaufmann
Minimalny okres zatrudnienia dla [url]kredytu[/url] ratalnego bez sprawdzania w bazie Schufa
12 miesięcy (3.500€)
35 miesięcy (5.000€)
46 miesięcy (7.500€)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata