Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Czy można zwolnić podczas okresu próbnego?

Napisany przez ADMCI4
Aktualnie jestem na okresie próbnym. Jednak praca nie sprawia mi zbyt wiele przyjemności i już rozglądam się za innym miejscem pracy. Słyszałem, że pomimo okresu próbnego należy spodziewać się okresu wypowiedzenia. Czy to prawda? Czy mogę mimo wszystko zrezygnować bez problemów?

Napisany przez ADMCI4
Tak, jest prawdą, że pomimo okresu próbnego należy zachować okres wypowiedzenia wynoszący dwa tygodnie. Wypowiedzenie musi być również złożone na piśmie. Więc zwyczajne ustne wypowiedzenie i niepojawienie się już do pracy niestety nie wystarczy. Leo

Napisany przez ramonciko
polarmaus pisze: Obecnie jestem na okresie próbnym. Jednak praca nie sprawia mi zbyt wiele przyjemności i już rozglądam się za innym miejscem pracy. Słyszałem, że mimo trwania okresu próbnego, trzeba liczyć się z okresem wypowiedzenia. Czy to prawda? Czy mogę mimo wszystko wypowiedzieć się bez problemu?
Grzecznie mówiąc, ustawowy okres wypowiedzenia pracownika na okresie próbnym wynosi 2 tygodnie. Odstępstwa od tego mogą być uregulowane jedynie przez układ zbiorowy pracy. Pozdrowienia ramonciko

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata