Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Ekspert DSL-BANK

Napisany przez Salvador
Cześć, Drogi Forum,

nasze przedsięwzięcie zbliża się powoli do końca. Na początku zapytałem o to, jak bardzo wynik w Biurze Informacji Gospodarczej może zagrozić naszemu finansowaniu, a teraz zbliżamy się do ostatecznej wpłaty kosztów modelowych. Teraz powinien przyjść rzeczoznawca od DSL. Czy ktoś tutaj ma już doświadczenie w tym zakresie?

Na koniec mogę powiedzieć, że do tej pory współpraca z naszym pośrednikiem i DSL przebiegała znakomicie. (Na pewno jest inaczej przy budowie od podstaw) Dlatego polecam.

Pozdrowienia

Napisany przez HypoExpert
Cześć Salvador,

DSl Bank nie wysyła własnych rzeczoznawców do wyceniania / oględzin. Zawsze postępuje się tutaj poprzez usługodawcę OnGeo.

W biurze mieliśmy różne doświadczenia - jeśli rzeczoznawca pochodzi z regionu i potrafi dobrze ocenić rynek, to ustalone wartości są odpowiednie. Jeśli rzeczoznawca zna rynek lokalny tylko niewystarczająco, może to prowadzić do niepożądanych odchyleń w dół. Ogólnie jednak nie jest to regułą.

Z poważaniem,
Christian Siegl

Napisany przez NaTwoim13
Poza tym, nie mam pojęcia, co ma wspólnego końcowy raport dla banku DSL przed wypłatą końcową z Schufą ?!?

Pomijając fakt, że dobry pośrednik na pewno może im odpowiedzieć na to pytanie, co właściwie chcą teraz zapytać?

Napisany przez trunks
"Cześć,

Dziś miałem wizytę biegłego w moim domu.

W ramach wstępnej informacji, przed wypłatą ostatnich 10% potrzebnego do modernizacji (tak przynajmniej było w moim przypadku), DSL Bank zastrzega sobie prawo do wysłania biegłego, który potwierdzi stan domu i prawidłowe wykorzystanie [url]kredytu[/url].

Kolega, którego miałem, zapowiedział się tydzień wcześniej i umówił termin, który mi odpowiadał, był punktualny i zrobił zdjęcia domu z zewnątrz i wewnątrz.

Następnie sporządził protokół (rok budowy, stan domu, co i kiedy zostało zmodernizowane, więc wszystko, co zostało podane podczas wniosku o [url]kredyt[/url], ale teraz z aktualnymi danymi dotyczącymi modernizacji) i poszedł sobie.

Całość trwała 20 minut.

Pozdrawiam, trunks
"

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata