- pt lip 12, 2019 2:44 pm
Cześć,
od kilku miesięcy odyseja związana z moim wynikiem w Schufie trwa i już kompletnie nie rozumiem świata.
Na początku 2018 r. sprawdziłem swoją ocenę w Schufie po raz pierwszy - wynosiła wtedy około 96%. W niej zawarte były następujące umowy
-[url]konto[/url] osobiste od wielu lat, debetowa VISA, debet 5k, który nigdy nie był wykorzystywany
-[url]kredyt[/url] samochodowy z 2016 roku na 4 lata, 25k
- Umowa telefoniczna
Wszystko to tylko pozytywne wpisy.
W połowie 2018 r. otworzyłem[url]konto[/url] osobiste + VISA z debetem 5k w DKB, a po 2 tygodniach znowu je zamknąłem, ponieważ byłem niezadowolony z aplikacji i prowadzenia konta.
Dodatkowo otworzyłem[url]konto[/url] osobiste + VISA z debetem 5k w Volkswagenbank, które zamykam na początku 2019 r., ponieważ chcę pozostać w swoim starej banku.
Na początku 2019 r. nowa ocena: tylko 92% już!
W latach 2018 i 19 przeniosłem się jeszcze 2 razy, ale jeden był związany z drugim miejscem zamieszkania z powodu pracy.
Dwa miesiące temu chciałem otworzyć[url]konto[/url] w Commerzbank (nawiasem mówiąc, [url]konto[/url] premium!). Zostało to odrzucone z powodu niskiej zdolności kredytowej!
W zeszłym miesiącu spłaciłem[url]kredyt[/url] samochodowy rok przed terminem (co również zostało zgłoszone do Schufy). Nowa ocena od początku lipca uwzględnia to - i wynosi teraz tylko 88%!
Nie mam negatywnych wpisów, zarabiam bardzo dobrze, mam 30 lat/mężczyzna w Bawarii i mimo to mam bardzo słabą ocenę w Schufie!
Jak to możliwe? Jestem po prostu zrozpaczony, ponieważ chciałbym zbudować sobie dobrą ocenę dla przyszłych[url]kredytów[/url] .
od kilku miesięcy odyseja związana z moim wynikiem w Schufie trwa i już kompletnie nie rozumiem świata.
Na początku 2018 r. sprawdziłem swoją ocenę w Schufie po raz pierwszy - wynosiła wtedy około 96%. W niej zawarte były następujące umowy
-
-
- Umowa telefoniczna
Wszystko to tylko pozytywne wpisy.
W połowie 2018 r. otworzyłem
Dodatkowo otworzyłem
Na początku 2019 r. nowa ocena: tylko 92% już!
W latach 2018 i 19 przeniosłem się jeszcze 2 razy, ale jeden był związany z drugim miejscem zamieszkania z powodu pracy.
Dwa miesiące temu chciałem otworzyć
W zeszłym miesiącu spłaciłem
Nie mam negatywnych wpisów, zarabiam bardzo dobrze, mam 30 lat/mężczyzna w Bawarii i mimo to mam bardzo słabą ocenę w Schufie!
Jak to możliwe? Jestem po prostu zrozpaczony, ponieważ chciałbym zbudować sobie dobrą ocenę dla przyszłych