utopus pisze:
Jak wygląda sprawa utrzymania ze strony rodziców? (Pierwsze szkolenie)
Jeśli otrzymujesz pieniądze z urzędu, prawdopodobnie możesz również uzyskać jedzenie z Tafel.
Dlaczego zostałeś wyrzucony?
Czy urząd nie oferuje kredytu mostowego?
Czy dziadkowie/krewni/przyjaciele nie mogą nic zrobić?
Niestety nie, ponieważ moi rodzice, a zwłaszcza mój ojciec, mają niskie dochody.
Jako praktykant mam możliwość ubiegania się o BaB (Zasiłek na rozpoczęcie kariery zawodowej), który mi został przyznany w wysokości 24
euro miesięcznie.
Lipiec po prostu się dłuży. Od przyszłego miesiąca miejmy nadzieję, że będzie łatwiej.
Nikt tak naprawdę nie może powiedzieć dlaczego moi rodzice mnie wyrzucili.. moja matka zawsze była dość zazdrosna o mnie i zawsze na to pracowała.
Niestety, nie mam praktycznie nikogo prócz wujka, który sam musi walczyć o przeżycie ze względu na swoją chorobę i który wspierał mnie na początku miesiąca, dając mi 20
euro, za co jestem mu bardzo wdzięczny.. nawet jeśli teraz to brzmi dziwnie, ale potrzebuję tylko 200
euro, aby pokryć ostatnią część czynszu oraz zakupić jedzenie i artykuły gospodarstwa domowego, aby przetrwać ten miesiąc.
Ponieważ moja matka oczywiście nie tylko źle mówiła o mnie moim rodzeństwu, ale także o moich dziadkach, nie mogłem liczyć na pomoc od nich i jestem teraz sam..