Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Potrzebuję pieniędzy.

Napisany przez Anni0506
Moi rodzice wyrzucili mnie z domu, teraz nie mam już pieniędzy na jedzenie ani benzynę. Musiałem szybko się wyprowadzić, kupić meble i wpłacić kaucję. Nie wiem, co mam teraz zrobić.

Napisany przez hanes
To wcale nie jest w porządku!

Napisany przez tomy778
Czas lepiej spędzić w urzędzie niż tutaj. Dlaczego miałbym ci tutaj coś dać? Tylko dlatego, że ktoś gra na uczuciach?

Napisany przez Anni0506
Jestem zrozpaczony..

Napisany przez Anni0506
Od urzędu otrzymuję gładkie 24 [url]euro[/url] przy dochodzie w wysokości 500 [url]euro[/url] (praktykant) i 200 [url]euro[/url] zasiłku na dziecko. Tylko czynsz wynosi 500 [url]euro[/url], ponieważ w krótkim czasie nie udało mi się nic innego znaleźć... Chodzi tylko o przetrwanie do następnego miesiąca... to jest tak straszne

Napisany przez Dante
Jakieś dodatkowe informacje oprócz wąskiego dwuwiersza?

Napisany przez Anni0506
Przepraszam, nigdy tego wcześniej nie robiłem/a...

Napisany przez Anni0506
tomy778 pisze:
Spędź czas lepiej w urzędzie niż tutaj. Dlaczego mamy ci tu coś dać? Tylko dlatego, że ktoś gra na uczuciach?

W końcu sama nie wiem, czego się tutaj spodziewam...

Napisany przez Anni0506
Dante pisze:
Jakieś dodatkowe informacje, a nie tylko wąskie dwie linijki.

Przecież sama nie wiem...

Napisany przez 2utopus
Jak wygląda sprawa alimentacji od rodziców? (Pierwsze wykształcenie)
Jeśli otrzymujesz pieniądze z urzędu, prawdopodobnie możesz również korzystać z pomocy żywnościowej.
Dlaczego zostałeś wyrzucony?
Czy urząd nie oferuje pożyczek mostowych?
Czy dziadkowie/krewni/przyjaciele nie mogą pomóc?

Napisany przez Anni0506
utopus pisze:
Jak wygląda sprawa utrzymania ze strony rodziców? (Pierwsze szkolenie)
Jeśli otrzymujesz pieniądze z urzędu, prawdopodobnie możesz również uzyskać jedzenie z Tafel.
Czy urząd nie oferuje kredytu mostowego?
Czy dziadkowie/krewni/przyjaciele nie mogą nic zrobić?

Niestety nie, ponieważ moi rodzice, a zwłaszcza mój ojciec, mają niskie dochody.
Jako praktykant mam możliwość ubiegania się o BaB (Zasiłek na rozpoczęcie kariery zawodowej), który mi został przyznany w wysokości 24 euro miesięcznie.
Lipiec po prostu się dłuży. Od przyszłego miesiąca miejmy nadzieję, że będzie łatwiej.
Nikt tak naprawdę nie może powiedzieć dlaczego moi rodzice mnie wyrzucili.. moja matka zawsze była dość zazdrosna o mnie i zawsze na to pracowała.
Niestety, nie mam praktycznie nikogo prócz wujka, który sam musi walczyć o przeżycie ze względu na swoją chorobę i który wspierał mnie na początku miesiąca, dając mi 20 euro, za co jestem mu bardzo wdzięczny.. nawet jeśli teraz to brzmi dziwnie, ale potrzebuję tylko 200 euro, aby pokryć ostatnią część czynszu oraz zakupić jedzenie i artykuły gospodarstwa domowego, aby przetrwać ten miesiąc.
Ponieważ moja matka oczywiście nie tylko źle mówiła o mnie moim rodzeństwu, ale także o moich dziadkach, nie mogłem liczyć na pomoc od nich i jestem teraz sam..

Napisany przez Anni0506
utopus pisze:
Jak to wygląda z utrzymaniem rodziców? (Pierwsze wykształcenie)
Jeśli otrzymujesz pieniądze z urzędu, prawdopodobnie możesz również otrzymać jedzenie od banku żywnościowego.
Czy urząd nie udziela krótkoterminowych kredytów?
Czy dziadkowie/rodzina/przyjaciele nie mogą pomóc?

Ale jeśli sytuacja się nie poprawi, zdecydowanie pójdę do banku żywnościowego i zobaczę, czy mogę tam uzyskać trochę pomocy, bo przecież muszę jeść..

Napisany przez Azngoat
Anni0506 pisze:
Ale jeśli sytuacja się nie poprawi, zdecydowanie pójdę do stołu i zobaczę, czy mogę tam dostać trochę pomocy, bo przecież trzeba jeść...

Jeśli masz Facebooka, poszukaj grupy Hilfe für Notbedürftige und Geld leihen. Myślę, że tam będziesz lepiej zorientowany. W grupie jest wielu ludzi, którzy mogą dać ci wiele porad, bez konieczności pożyczania pieniędzy, ponieważ w przeciwnym razie zabrakłoby ci ich w następnym miesiącu.

W wielu miastach istnieje foodsharing, musisz najpierw posiadać zaświadczenie uprawniające do skorzystania z pomocy stołówki. Przynajmniej według moich informacji. Myślę, że w grupie o Twoim problemie zostaniesz lepiej poinformowany.

Napisany przez tomy778
Tak jest. Tutaj nie będziesz mógł dalej się rozwijać. Nawet jeśli niektórzy tutaj mają pewnie luźne 200€, to i tak będziesz im brakował w następnym miesiącu itd... Musisz podejść do tego problemu inaczej, więc wskazówka powyżej mnie była już słuszna.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Anni0506
Pomysł z poleceniem grupy na Facebooku Pomoc dla potrzebujących jest dobry.
Tutaj, w forum finansowym, nie ma nikogo, kto po prostu pożyczy Ci pieniądze.
Na rynku też nie ma nikogo, kto po prostu pożyczy Ci pieniądze. Bez zabezpieczeń.

Napisany przez tomy778
I jeszcze jedna wskazówka, w każdym mieście w tej chwili (latem) kawiarnie poszukują pomocników za 450€. Zrób to przez 2 weekendy i będziesz miał pieniądze. Do tego dochodzi napiwek itp... Jeśli ktoś chce, to da radę. Oczywiście nie jest to takie proste jak pożyczenie pieniędzy, trzeba poświęcić trochę czasu wolnego. W ten sposób szybko uzbiera się 200€. Pracuj przez 2*8 godzin w kawiarni w weekendy i będziesz miał swoje 200€.

Napisany przez StGe1973
"Anni,

Współczucie dla Twojej sytuacji niestety różni się od pożyczania pieniędzy. Jest to proces biznesowy, który nie ma nic wspólnego z emocjami czy współczuciem dla sytuacji. W Niemczech nikt nie ląduje na ulicy, jeśli sam tego nie spowoduje.

Co do Twojej sytuacji mieszkaniowej:

W Niemczech każde miasto oferuje schronienia dla osób bezdomnych. Dokładnie dla przypadków takich jak Twój, albo w przypadku eksmisji, gdy najemca nie ma gdzie zamieszkać. W każdym razie dla sytuacji, w której ktoś mógłby wylądować na ulicy. Tak, nie jest to przyjemne, nie ma wątpliwości. Ale właśnie do tego są schronienia dla osób bezdomnych: jako tymczasowe rozwiązanie, aż znajdziesz mieszkanie albo złożysz wniosek o zasiłek mieszkaniowy w urzędzie lub aż Twoja sytuacja zostanie w jakiś sposób wyjaśniona.

Jednak punkt jest taki: współczucie dla Twojej sytuacji tak, ale [url]kredyt[/url] to proces biznesowy, który z obecnymi warunkami tutaj nie zostanie udzielony.
"

Napisany przez Anni0506
tomy778 pisze:
I jeszcze jedna wskazówka, w każdym mieście w tej chwili (lato) kawiarnie poszukują pracowników tymczasowych na 450€. Zrób to przez 2 weekendy, a będziesz mieć pieniądze. Do tego dochodzi napiwek itp... Jeśli ktoś chce, to się da. Oczywiście nie jest to takie proste jak pożyczanie pieniędzy, trzeba trochę poświęcić wolny czas. W ten sposób szybko uzbiera się 200€. Pracuj 2 razy po 8 godzin w kawiarni w weekend i będziesz mieć swoje 200€ razem

Moje zapasowe chwile są dla mnie cenne. Szukam pracy od dłuższego czasu, niestety niewiele pracodawców może zaoferować mi pracę w weekend. W tygodniu niestety nie mam elastycznego czasu ze względu na szkołę zawodową, prace i naukę do egzaminów.

Napisany przez Anni0506
pisze:
Anni,

Współczucie dla Twojej sytuacji różni się od pożyczania pieniędzy. To jest proces biznesowy, który nie ma nic wspólnego z emocjami czy współczuciem dla sytuacji. W Niemczech nikt nie kończy na ulicy, jeśli sam tego nie spowoduje.

Odnośnie Twojej sytuacji mieszkaniowej:
W Niemczech każde miasto oferuje schronienia dla osób w potrzebie. Dokładnie dla przypadków takich jak Twój, lub w przypadku eksmisji, kiedy lokator nie ma gdzie mieszkać. W każdym razie dla sytuacji, kiedy ktoś mógłby wylądować na ulicy. Tak, nie jest to przyjemne, nie ma co do tego wątpliwości. Ale właśnie po to są schronienia: jako tymczasowe rozwiązanie do momentu, kiedy znajdziesz mieszkanie, złożysz wniosek o zasiłek mieszkaniowy w urzędzie lub do momentu, kiedy Twoja sytuacja jakoś się wyjaśni.

Jednak punkt jest taki: współczucie dla Twojej sytuacji tak, ale kredyt to proces biznesowy, którego nie dostaniesz tutaj z tymi warunkami.

Dziękuję za uczciwą opinię.
Tak, nigdy wcześniej tego nie robiłam, ponieważ nigdy nie znalazłam się w takiej sytuacji kryzysowej. Mam mieszkanie, ale niestety brakuje mi pieniędzy na pokrycie pierwszej opłaty najmu, kaucji i wyposażenia.
Niestety nie otrzymuję zasiłku mieszkaniowego, ponieważ otrzymuję tylko 24 euro jako dodatkowe wsparcie od urzędu.
Tak, masz rację, nie mogę przedstawić żadnych zabezpieczeń. Ale jedno mogę zapewnić, że nie szukam litości, tego ostatecznie nie potrzebuję.

Postaram się poszukać dalej informacji i na pewno skorzystam z podanych wskazówek.

Napisany przez 2tneub
Anni0506 pisze:
Tak, nigdy czegoś takiego nie robiłam, ponieważ nigdy nie znalazłam się w takiej sytuacji awaryjnej. Mam mieszkanie, ale brakuje mi pieniędzy na pokrycie pierwszej opłaty najmu, kaucji i kosztów wyposażenia.
.

Poręczenie kaucji mogłoby być alternatywą, aby nie tracić płynności finansowej. Oczywiście wiąże się to z pewnymi kosztami.
Może to jednak mieć sens, ponieważ po ukończeniu szkolenia powinno być dostępne więcej pieniędzy.

Napisany przez Anni0506
tneub pisze:
Kaucja gwarancyjna byłaby kolejną opcją, aby nie tracić płynności finansowej. Oczywiście to kosztuje.
Ale może to mieć sens, ponieważ po ukończeniu szkolenia powinno być więcej dostępnych środków.

Kaucja została już przelana i nie mam nikogo, kto by to zrobił..

Napisany przez tomy778
Przepraszam, czy odwiedziłeś wszystkie bary i kawiarnie? Zamiast tego lepiej napisz tutaj. Nikt tutaj nie będzie dawał ci 200€. Po co w ogóle? To jest beczka bez dna. W przyszłym miesiącu znów będziesz jej potrzebować itd...

Napisany przez 2tneub
Anni0506 pisze:
Kaucja została już przelana, i nie mam nikogo, kto mogłaby to zrobić.

Wystarczy krótka wyszukiwarka:

np.
https://www.kautionskasse.de

Czy twoja kaucja została już wpłacona gotówką? Teraz, dzięki Moneyfix®, masz możliwość odzyskania wpłaconej kwoty kaucji i wykorzystania jej na inne zakupy. Dzięki temu unikniesz wysokich odsetek za przekroczenie limitu konta i nie nadmiernie obciążysz swojego budżetu.

https://www.tarif-testsieger.de/miet...gL-P_D_BwE&d=c

Napisany przez vision
Dostarczanie plazmy
Ca. 30 [url]euro[/url] za donację. Możliwe raz lub dwa razy w tygodniu.

Popularne wśród studentów.

Napisany przez 2utopus
Alternatywa: szukanie butelek zwrotnych, wystawianie otrzymanych recenzji, gotowanie dżemu z dzikich owoców (np. jeżyn) i sprzedaż na targu/na Ebayu, prace ogrodowe, mycie okien ... albo po prostu praca dorywcza ...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata