Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Isotis

Napisany przez Simona
Wyglądają na prawdziwie we wszechobecnym śnie (Cybercrash :lol:). Ciekawe, czy pod koniec roku znowu się obudzą? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Jeśli pojawi się plotka o przejęciu, to będzie na pewno, w przeciwnym razie do prezentacji wyników rocznych nie wydarzy się wiele.

Napisany przez Simona
To powinno zostać przedstawione koniec stycznia. Nie widzę daty. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Dane Isotis Q4: 20.02.2006. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Isotis-News: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2005-12/artikel-5712526.asp Grüße, Simona

Napisany przez Simona
I znowu ktoś się obudził. Obecnie 1.90. Chociaż nie wiem dlaczego, ktoś wyraźnie ustawił budzik. Liczby 27.02.06 Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Dla zainteresowanych: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2006-02/artikel-6010400.asp Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Isotis-News: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2006-02/artikel-6031248.asp Gruß, Simona

Napisany przez Simona
A oto liczby: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2006-02/artikel-6052603.asp Zrealizowałem, 2.20. Planowany ponowny start. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Gratulacje sim*. Możesz teraz ponownie wejść taniej.

Napisany przez Andi
IsoTis OrthoBiologics opublikuje wyniki za pierwszy kwartał 2006 roku 27 kwietnia LAUSANNE, Szwajcaria, IRVINE, CA, USA, - 18 kwietnia 2006 r. IsoTis S.A.(SWX/Euronext: ISON) (TSX: ISO) opublikuje wyniki za pierwszy kwartał 2006 roku 27 kwietnia przed otwarciem rynków finansowych. Lets (hopefully) be positively surprised! Słoneczne pozdrowienia Andi

Napisany przez ADMCI4
To dzisiejsza informacja zamieszczona na stronie głównej IsoTis: Wzrost przychodów o 25% do 9,8 miliona dolarów LOZANNA, Szwajcaria, IRVINE, CA, USA - 27 kwietnia 2006 r. IsoTis SA, firma z branży ortobiotycznej, (SWX/Euronext: ISON) (TSX: ISO) dzisiaj ogłosiła wyniki za pierwszy kwartał zakończony 31 marca 2006 r. Przychody wyniosły 9,8 miliona dolarów w pierwszym kwartale 2006 r., co stanowi wzrost o 25% w porównaniu z przychodem w wysokości 7,8 miliona dolarów w pierwszym kwartale 2005 r. Analiza przychodów Głównymi kanałami dystrybucji IsoTis są jej amerykańska sieć niezależnych agentów i międzynarodowi dystrybutorzy, podczas gdy pozostała część przychodów pochodzi z umów o markach własnych. W pierwszym kwartale 2006 r. przychody z amerykańskiej sieci wzrosły o 14% do 6,4 miliona dolarów w porównaniu z 5,6 miliona dolarów w pierwszym kwartale 2005 r.; przychody z działu międzynarodowego wzrosły o 42% do 2,4 miliona dolarów w porównaniu z 1,7 miliona dolarów w pierwszym kwartale 2005 r. Porównanie wyników i pozycji kasowej Strata z działalności za pierwszy kwartał 2006 r. wyniosła 2,5 miliona dolarów, w porównaniu do 2,3 miliona dolarów za pierwszy kwartał 2005 r. Strata netto za pierwszy kwartał 2006 r. wyniosła 3,8 miliona dolarów, w porównaniu do zysku netto w wysokości 0,9 miliona dolarów za pierwszy kwartał 2005 r. Strata netto firmy była głównie spowodowana efektami utraty w wyniku kursów walutowych w wysokości 1,4 miliona dolarów odnotowanymi w pierwszym kwartale 2006 r., w porównaniu do zysku na kursach walutowych w wysokości 3,1 miliona dolarów w pierwszym kwartale 2005 r. Na dzień 31 marca 2006 r. firma posiadała środki pieniężne i ich ekwiwalenty (w tym środki pieniężne zablokowane) w wysokości 17,6 miliona dolarów. Najważniejsze wydarzenia operacyjne Uzyskano zatwierdzenie 510(k) dla produktów Accell Connexus i OrthoBlast II w wskazaniach dentystycznych Powołanie Alana Donze na stanowisko wiceprezesa ds. sprzedaży Pieter Wolters, prezes i dyrektor generalny IsoTis powiedział: Mieliśmy doskonały pierwszy kwartał, zauważalny wzrost przychodów i nadal obserwujemy zwiększone akceptowanie naszej własnej rodziny produktów Accell. Jak wcześniej zaznaczyłem, zwiększyliśmy nasze inwestycje w marketing i rozwój produktów w pierwszym kwartale, aby wesprzeć dalszy wzrost firmy. Uważam, że jesteśmy dobrze przygotowani do osiągnięcia naszych celów na 2006 rok. Perspektywy biznesowe na 2006 rok IsoTis przewiduje, że całkowite przychody za rok 2006 wzrosną o ponad 20%. IsoTis intensyfikuje rozwój produktów i biznesu, mając na celu wprowadzenie nowych produktów. Telekonferencja Firma będzie prowadzić telekonferencję o godzinie 16:30 CET/10:30 ET/7:30 PT. Numer telefonu: +41 91 610 5609 (Europa); +44 20 7107 0613 (Wielka Brytania); +1 866 865 5144 (dzwonienie bezpłatne w USA/Kanadzie); nie jest wymagane hasło. Nagranie cyfrowe będzie dostępne przez 24 godziny po rozpoczęciu konferencji od godz. 18:00 do 28 kwietnia, godz. 18:00 CET, wybierz: +41 91 612 4330 (Europa); +44 20 7108 6233 (Wielka Brytania); +1 866 416 2558 (USA/Kanada); ID odtwarzania: 019#. Połączenie będzie również transmitowane na żywo na stronie internetowej IsoTis pod adresem www.isotis.com. Transmisja na żywo będzie dostępna na stronie internetowej IsoTis co najmniej do 30 czerwca 2006 r.

Napisany przez Simona
Chociaż obecnie nie jestem zaangażowana tutaj. Jednak spodziewałam się innego rezultatu. Szkoda. Wygląda na to, że w najbliższym czasie niewiele będzie można zrobić; przynajmniej w stronę poprawy. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Wiadomość może nie jest już taka świeża, ale ison odłączył się od ostatnich trendów na rynku w ciągu ostatnich dni. W każdym razie nie udało mi się znaleźć żadnej innej informacji, więc muszę założyć, że ostatnie wzrosty kursu należy interpretować jako wstępne wyrazy uznania. Lozanna (AWP) - Akcjonariusze Isotis SA na Walnym Zgromadzeniu z 18 maja 2006 r. wybrali Barbarę Boyan do Rady Nadzorczej. Boyan jest już od końca 2005 r. przewodniczącą nowo utworzonej rady naukowej Isotis, jak podano w komunikacie prasowym z poniedziałku. Boyan jest współzałożycielką OsteoBiologics Inc., Biomedical Development Corporation i Orthonics Inc. Ponadto zasiada w radzie nadzorczej ArthroCare Inc. Boyan będzie dla firmy ogromnym skarbem w czasie, gdy aktywnie pracujemy nad kilkoma produktami i projektami rozwoju biznesu, aby wspierać silny wzrost naszej serii produktów Accell, jak zacytowano przewodniczącego RN i dyrektora generalnego Pietera Woltersa w komunikacie prasowym.

Napisany przez Simona
Istnieje jeszcze jedna informacja: 30.05.2006 08:21 Komunikat prasowy: Swiss Bank dodaje IsoTis do zakresu badań Lozanna, Szwajcaria i Irvine, Kalifornia (ots/PRNewswire) - IsoTis S.A. (News) (SWX/Euronext: ISON; TSX: ISO), firma ortobiologiczna jest bardzo zadowolona z ogłoszenia, że Lombard Odier Darier Hentsch, jedna z pierwszych europejskich banków prywatnych i jeden z największych maklerów akcji w Szwajcarii, niedawno włączył IsoTis do zakresu badań. ots Oryginalny tekst: IsoTis OrthoBiologics Dostępne w Internecie: https://www.presseportal.ch Kontakt prasowy: Hans Herklots, Dyrektor ds. RP, tel.: +41-21-620-6011, e-mail: hans.herklots@isotis.com ************************************************** Może to krótkotrwałe obudzenie tytułu. Nie spodziewaj się jednak żadnej rajdu. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Właśnie załadowałem trochę iso na siebie. Pierwotnie planowałem poczekać do 1:50, ale teraz zrobiło mi się trochę nerwowo.

Napisany przez Simona
News: Może to coś pomoże; chociaż nie jestem w to zaangażowany. 06.07.2006 08:21 IsoTis OrthoBiologics mianuje Jima Posera na stanowisko wiceprezesa ds. badań i rozwoju oraz głównego dyrektora technicznego Lozanna, Szwajcaria i Irvine, Kalifornia (ots/PRNewswire) - Firma Orthobiologiczna IsoTis S.A. (SWX/Euronext: ISON; TSX: ISO) ogłosiła dziś powołanie Jamesa Williama (Jima) Posera, Ph.D., na stanowisko wiceprezesa ds. badań i rozwoju oraz głównego dyrektora technicznego. Jim Poser, który jest także członkiem rady naukowej IsoTis, od 2005 roku pełni funkcję bliskiego doradcy firmy. Pieter Wolters, prezes i dyrektor generalny IsoTis OrthoBiologics, powiedział: Jesteśmy bardzo zadowoleni z przyjęcia Jima Posera na stanowisko kierownicze w dziale badań i rozwoju. Jim posiada bogate doświadczenie w zakresie rozwoju produktów i zarządzania w dziedzinie orthobiologii. Dzięki jego imponującemu doświadczeniu zawodowemu obejmującemu ponad 25 lat jesteśmy pewni, że Jim pomoże nam w dalszym wzmacnianiu naszego portfolio produktów i odegra kluczową rolę w realizacji naszego celu, jakim jest objęcie wiodącej pozycji na szybko rozwijającym się rynku biologicznym segmentu ortopedycznego. Od 2001 do 2004 roku Jim Poser był wiceprezesem i dyrektorem generalnym ds. substytutów kości w Stryker Orthopaedics, Inc. W latach 1994-2001 Poser pracował w Orquest, Inc., które zostało przejęte przez DuPuy, Inc. W Orquest, firmie skupiającej się na rozwoju implantów dla ortopedii i chirurgii kręgosłupa opartych na bazie biologicznej, był wiceprezesem ds. badań i rozwoju, zanim w 1999 roku awansował na stanowisko starszego kierownika wykonawczego i głównego dyrektora naukowego. Wcześniej pełnił różne kluczowe funkcje kliniczne i badawcze w przemyśle, m.in. w firmach Osteotech, Inc. oraz Procter&Gamble. IsoTis ogłosi wyniki za drugie kwartał 2006 roku 3 sierpnia przed otwarciem rynków i zorganizuje o godz. 13:30 czasu CET (7:30 czasu ET) wideokonferencję, aby omówić te wyniki. IsoTis OrthoBiologics dysponuje portfelem produktów zawierającym kilka innowacyjnych i opatentowanych naturalnych i syntetycznych substytutów przeszczepu kości, które są już wprowadzane na rynek lub są w fazie rozwoju. Firma posiada uznaną niezależną sieć dystrybucyjną w Ameryce Północnej oraz rosnącą obecność międzynarodową. Siedziba firmy znajduje się w Irvine w stanie Kalifornia, a centrala sprzedaży międzynarodowej w Lozannie, w Szwajcarii. ots Oryginalny tekst: IsoTis OrthoBiologics W Internecie: https://www.presseportal.ch Kontakt prasowy: Osoba do kontaktu w celu uzyskania dodatkowych informacji: Hans Herklots, Dyrektor ds. RI, tel. +41(0)21-620-6011, E-mail: hans.herklots@isotis.com, Rob Morocco, CFO, +1-949-855-7155, robert.morocco@isotis.com Gruss, Simona

Napisany przez Springer
Mam osobiste sympatie do tej firmy, podoba mi się zarządzanie i paleta produktów, ponadto IsoTis działa w dynamicznie rosnącym rynku biotechnologii. No cóż, zawsze istnieje ryzyko, IsoTis jest młody, start-up i ma agresywnych konkurentów (Osteotech itp.). Mimo wszystko jestem optymistycznie nastawiony, jedyny błąd: wskoczyłem w najgorszym możliwym momencie :? Masz lepsze karty, Peitschi. Niestety, przepływ informacji jest raczej skromny :roll:

Napisany przez Simona
Jakie są szanse na ponowne rozważenie Isotisu? https://investors.isotis.com/phoenix.zhtml?c=138827&p=irol-reportsother Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
wartość księgowa wynosi 73 Räppli. Więc od strony spadkowej te akcje powinny być dość dobrze zabezpieczone.

Napisany przez Springer
peitschi pisze: wartość księgowa wynosi zresztą 73 rappli. więc akcje te powinny być całkiem dobrze zabezpieczone od dołu.
Ale czy to bazuje na zewnętrznym bilansie :?: Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
@springer: Oczywiście. Ja również porównuję wartość rynkową zewnętrzną z wartością księgową zewnętrzną. Robię to dlatego, że nie mam dostępu do danych wewnętrznych. Jeśli masz dostęp do danych wewnętrznych, byłbym zainteresowany ich poznaniem.

Napisany przez Simona
Tak, dziś świetnie zaczęliśmy, może tak być dalej... Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Springer
peitschi pisze: @springer: ja jasne. porównuję przecież wartość rynkową z wartością księgową zewnętrzną. Po prostu dlatego, że nie mam żadnych danych wewnętrznych. Jeśli masz informacje na temat danych wewnętrznych, byłbym bardzo zainteresowany.
ok. dla mnie nie było to do końca jasne, ale teraz wszystko gra. Mam dobre kontakty w FRW, ale nie w IsoTis, przepraszam :wink: Wolumeny zaczynają powoli rosnąć, jeden z moich faworytów intuicji. Wciąż bardzo wiele środków finansowych jest wydawanych na badania.

Napisany przez Simona
Również IsoTis zostało obudzone, Cena 1.57. Dobry kurs! Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Springer
Simona pisze: Ebenfalls wurde IsoTis geweckt, Last 1.57. Gut Kurs! Gruss, Simona
Sogar 1.59 Simona :wink: Habe verpasst unter 1.5.- nachzukaufen :evil: Naja gibt wohl bald wieder die nächste Gelegenheit, denn IsoTis kenne gut in Bezug auf schnelle Kursverluste....

Napisany przez Simona
Tak, jeszcze nie urosły, dopiero co usłyszały budzik. A liczby też jeszcze muszą przyjść. - Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Springer
6 dni handlowych i 6 razy kurs jest dodatni (prawie + 9% w ciągu tygodnia), po prostu tak? Czy coś jest w trawie? Czy ktoś ma jakieś nowości?

Napisany przez Simona
To może mieć związek z wynikami kwartalnymi. Nie widzę jeszcze dokładnej daty na stronie głównej. Ale powinnam się dowiedzieć niedługo. Oficjalna data zostanie podana z tygodniowym wyprzedzeniem. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Prezentacja numerów planowana jest na 1. lub 2. tydzień listopada i zostanie ogłoszona około 10 dni wcześniej na stronie internetowej. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Isotis może rosnąć, ale obecnie jesteśmy zbyt skąpi, żeby zapłacić 1,58 za 4000 sztuk. :roll: Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Springer
To to jest to, co chciałem zasugerować, tytuł wzrósł o 10% w ciągu kilku tygodni, a następnie gwałtownie spadł. Obserwuję tę inwestycję jako wczesnego odkrywcy przyszłej intratnej przedsięwzięcia, bo inni jeszcze nie dostrzegli potencjału :wink: Pieniądze na rozwój nie powinny się po prostu skończyć.... a nowa oferta produktów musi się przyjąć na rynku...

Napisany przez Simona
Śledzę tę firmę od dwóch lat i gdy spojrzysz na ich stronę internetową, zauważysz obiecujące perspektywy. Ponadto IsoTis powinno trochę się poprawić, ostatnie prognozy nie były złe. Tytuł przynajmniej nie jest w wirze derywatów, nie widzę ani Putsów, ani Callsów). Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
...........i znowu idzie w dół! (10.52 AM -2.58%) :twisted:

Napisany przez Simona
Zitterfinger nie mieli cierpliwości chociaż raz poczekać na liczby. Ale i tak je zobaczymy. Więc pozostaje trochę czasu na wzrost. Zostaję przy tym. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Springer
Dla mnie kolejny zakup poniżej 1,5.

Napisany przez ADMCI4
A teraz nagle zdecydowanie zaczęto kupować. Czy nowe zarządzanie przyniesie teraz solidne wyniki? Wkrótce będziemy wiedzieć więcej.

Napisany przez Simona
Ja, oto termin prezentacji wyników za III kwartał: Informacja prasowa IsoTis OrthoBiologics przedstawi wyniki za trzeci kwartał 2006 roku 9 listopada. Proszę kliknąć tutaj, aby pobrać wersję PDF LOZANNA, Szwajcaria, IRVINE, Kalifornia, USA - 25 października 2006 r. - IsoTis S.A. (SWX/Euronext: ISON) (TSX: ISO) opublikuje wyniki za trzeci kwartał 2006 roku 9 listopada przed otwarciem rynków finansowych. Aby omówić te wyniki, firma przeprowadzi konferencję telefoniczną o godzinie 16:30 CET/10:30 ET/7:30 PT Połączenie będzie transmitowane na żywo na stronie internetowej IsoTis pod adresem www.isotis.com (- inwestorzy - centrum inwestorów IR). Aby wziąć udział w konferencji telefonicznej, wybierz numer: +41 91 610 5609 (Europa); +44 20 7107 0613 (UK); +1 866 865 5144 (połączenie bezpłatne w USA/Kanadzie); nie wymagane jest hasło. O firmie: IsoTis OrthoBiologics posiada portfel produktów z kilkoma innowacyjnymi i własnymi zamiennikami kości naturalnych i syntetycznych na rynku oraz kolejnymi w fazie rozwoju, ustaloną sieć niezależnych dystrybutorów w Ameryce Północnej oraz rosnącą obecność międzynarodową. Główne operacje handlowe firmy mają swoją siedzibę w Irvine, Kalifornia; międzynarodowa centrala sprzedaży mieści się w Lozannie, Szwajcaria. W celu uzyskania dodatkowych informacji: Hans Herklots, Dyrektor ds. IR Tel: +41(0)21 620 601 E-mail: hans.herklots@isotis.com Rob Morocco, CFO Tel: +1 949 855 7158 E-mail: robert.morocco@isotis.com ************************************************** ********** Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Springer
W dniu 1.6. cena ponownie osiągnęła poziom , ale napotyka silny opór. Isotis niedawno regularnie odbijało się i było odrzucane z powrotem w kierunku wsparcia. Dziś z bardzo dobrą liczbą akcji na Isotis i rosnącymi kursami. Zastanawiam się nad zakupem kolejnego pakietu, poczekam z decyzją.

Napisany przez ADMCI4
Cześć razem:-) Zobaczymy, czy 9 listopada znów będzie wzrost? Śledzę Isotis od dłuższego czasu i nadal liczę na kurs powyżej 2.- Pozdrowienia Bambus

Napisany przez Simona
Ostatnie 1.68... Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Springer
Simona pisze: Ostatnio 1.68... Pozdrowienia, Simona
No zaczyna się dziać...

Napisany przez ADMCI4
... również wolumen wzrosło znacząco. Dotychczas największe od końca lutego 06

Napisany przez Springer
W ciągu tygodnia wzrosła o ponad 10%, mimo obecnie słabego performansu SMI....to dzieje się trochę szybko. Zastanawiam się, czy spekuluje się tylko na zbliżające się publikacje wyników (9.11.), czy może jest w tym coś innego? Czy można przekroczyć poziom 1.7 przy malejącym wolumenie?

Napisany przez Springer
1.7.-pęknięty, normalny wolumen. Mam nadzieję, że ten 1.7.- się utrzyma.... Kiedyś akcje były warte 6 szwajcarskich franków, ale cóż, wtedy jeszcze Biocentrum było na fali.... Teraz trzeba postawić na zrównoważony wzrost. Produkty według IsoTis to nowy krok w ortobiologii, co powinno prowadzić do dalszego wzrostu przychodów, co z kolei powinno przynieść lepszy wynik operacyjny. Oczywiście, nadal dużo pieniędzy jest inwestowane w badania, co przynosi obniżki. To również taki cierpliwy projekt u mnie :wink:

Napisany przez Simona
Lubiłabym, gdyby 1.70 były utrzymane. Tak, i dopóki osiąga sensowne wyniki badań - bez tego nie ma mowy w tej branży - może w nie inwestować. Lubię Isotis jakoś bardzo. To, co robi, ma sens - przypomina mi trochę Synthes, tylko kurs jest bardziej przystępny. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Ale nie miałam na myśli, że teraz powinno się zasnąć o 1:70, wyniki za 3. kwartał będą dostępne dopiero za tydzień, we czwartek, 9 listopada 06. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Springer
Simona pisze: Ale nie miałam na myśli, że teraz można zasnąć przy 1,70, dane za III kwartał będą dostępne dopiero za tydzień, w czwartek, 9 listopada 2006 roku. Pozdrowienia, Simona
Nie wolno zapominać, że kilka tygodni temu kurs był jeszcze na poziomie 1,5, więc jestem zadowolona z trzymania się 1,7. Masz jednak rację, zima jest równa zawieszeniu kapitału. Mam nadzieję na dobre wieści....

Napisany przez Springer
To zaczyna mnie powoli niepokoić, do 1.75.-.....i to tylko z powodu liczb na kolejny tydzień? Jeśli nie będą pozytywne, to chyba szykuje się poważny kryzys na południe!

Napisany przez Simona
Możliwe jest również oczekiwanie, że IsoTis będzie w stanie zwiększyć sprzedaż i zmniejszyć straty operacyjne. Oto fragment sprawozdania dotyczący wyników za pierwsze półrocze 06: Pieter Wolters, prezes i dyrektor generalny IsoTis, powiedział: Cieszę się bardzo z naszych wyników sprzedaży i poprawy wyników operacyjnych. To już siódmy kolejny kwartał z rosnącymi przychodami. Jesteśmy przekonani, że rosnąca akceptacja naszej chronionej linii produktów Accell przez ortopedów podkreśla to. Na podstawie naszych wyników w bieżącym roku i naszych oczekiwań na kolejne dwa kwartały postanowiliśmy podnieść naszą prognozę na rok 2006, zakładając wzrost sprzedaży o 25% do 30%. Obok ciągłego poprawiania wyników sprzedażowych naszych kanałów dystrybucyjnych, skupiamy się nadal na strategii marketingowej i rozwoju produktów, aby wspierać nasz dalszy rozwój. Perspektywy biznesowe na rok 2006 - IsoTis spodziewa się wzrostu sprzedaży na cały rok 2006 o 25% do 30%. - IsoTis kontynuuje aktywności w zakresie rozwoju produktów i działalności biznesowej z zamiarem wprowadzenia nowych produktów. ************************************************** ********** Obecnie: Istnieje możliwość spełnienia pokładanych w tym miejscu nadziei. Jeśli firma może się poprawić, to jej reputacja również wzrośnie - dlaczego nie? Akcje IsoTis nie osiągną od razu 40.-, ale być może wzrosną do 2.- przed rocznymi wynikami 06. Pozdrowienia, Simona

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata