Marc00 pisze:
Cześć,
Czy mogę korzystać z aplikacji bankowej ING nawet bez telefonu z funkcją odcisku palca?
Nasze działy księgowości zawsze księgują wynagrodzenia w ostatni dzień po 24:00, wtedy są przetwarzane i księgowane na kontach pracowników...
W przypadku banku Sparda, moja pensja zawsze jest na moim koncie oszczędnościowym najpóźniej do godziny 12.
Jak szybko ING księguje według Waszych doświadczeń?
Dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Marc00
Możesz, po prostu, jak wspomniano wcześniej, zawsze używaj nazwy użytkownika i dwóch haseł. Można to ustawić, czy chcesz używać odcisku palca czy nie.
Cytat od hanes
Nazwa użytkownika i hasło.
Co do pytania, kiedy pieniądze przychodzą, już udzielono kilku odpowiedzi. zobacz wyżej, to zależy od banku, z którego korzysta Twój pracodawca. Jeśli jest to ten sam bank, to szybciej, jeśli inny, to wolniej. Jak szybko jest napisane w warunkach cenowo-usługowych banku twojego pracodawcy? Jak szybko oni to przetwarzają?
Cytat od titan1981
Przelewy zazwyczaj docierają w ciągu jednego dnia roboczego. Jeśli dokonasz przelewu przed godziną 8:00, może się zdarzyć, że zostanie zaksięgowany na innym koncie do godziny 17:30. Ale nie zawsze tak jest.
Wygląda na to, że w tej chwili nikt tutaj nie używa konta ING jako konta pensyjnego z różnych powodów. Dlaczego musisz tak dokładnie wiedzieć, kiedy pieniądze przyjdą na twoje
konto? To byłoby istotne tylko wtedy, gdy twoja pensja nie wpłynie w tym samym dniu roboczym, co obciążenia. Jeśli jest to ten sam dzień, to nie ma znaczenia.
Cytat od titan1981
Korzystam jednak tylko z niego jako konta domowego. Dlaczego? Po prostu dlatego, że trzeba udowodnić swoją pensję tylko raz i nie trzeba stałych wpływów pieniężnych, aby uzyskać debet. maksymalnie można uzyskać 10.000€. Ponadto można od razu podpisać
kredyt ramowy, jeśli można udowodnić ING, że można sobie pozwolić na 25.000€. ~150€ wolnej płynności miesięcznie. Jest to dość praktyczne, gdy potrzebujesz krótkoterminowego
kredytu, który nie wpłynie na twoje Scoring
kredytowy i nie chcesz wypłacić długoterminowych środków pieniężnych na korzystnych warunkach. (samochód, naprawa domu)
Cytat od BenniG
Dla mnie nie nadaje się jako główne
konto, ponieważ procedura logowania na komputerze jest ekstremalnie skomplikowana.