- ndz lip 21, 2019 6:52 am
"Cześć wszystkim,
pracuję od około 10 lat na pełny etat (40 godzin tygodniowo) jako elektryk. Teraz chcę poszerzyć moje umiejętności i studiować elektrotechnikę na uczelni wyższej.
Aby utrzymać kontakt z moim obecnym pracodawcą nie chcę całkowicie rezygnować z pracy, lecz stopniowo redukować godziny.
Z tym związane pojawiają się kilka pytań:
Jak zachowuje się sytuacja z ubezpieczeniem, jeśli studiuję i jednocześnie pracuję między 20 a 30 godzin tygodniowo?
Czy ja i mój pracodawca płacimy składki na[url]ubezpieczenie[/url] społeczne za pracę podlegającą ubezpieczeniu, oraz czy muszę dodatkowo wykupić osobne [url]ubezpieczenie[/url] w moim zakładzie ubezpieczeń zdrowotnych na uczelni? Czy już jest to uwzględnione w obecnym zatrudnieniu?
Najlepsze pozdrowienia,
Elfy "
pracuję od około 10 lat na pełny etat (40 godzin tygodniowo) jako elektryk. Teraz chcę poszerzyć moje umiejętności i studiować elektrotechnikę na uczelni wyższej.
Aby utrzymać kontakt z moim obecnym pracodawcą nie chcę całkowicie rezygnować z pracy, lecz stopniowo redukować godziny.
Z tym związane pojawiają się kilka pytań:
Jak zachowuje się sytuacja z ubezpieczeniem, jeśli studiuję i jednocześnie pracuję między 20 a 30 godzin tygodniowo?
Czy ja i mój pracodawca płacimy składki na
Najlepsze pozdrowienia,
Elfy