Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt z dwoma kredytobiorcami zawsze ma większe prawdopodobieństwo akceptacji?

Napisany przez WarStorm
Hej,
Przekroczyłem debet na jednym z moich rachunków osobistych i chciałbym go teraz uregulować, biorąc pożyczkę natychmiastową (12.000 EUR).

Aktualnie, sam nie mogę otrzymać [url]kredytu[/url], ponieważ kilka miesięcy temu założyłem własną firmę i teraz pracuję na własny rachunek. Dla większości banków jest to dość odstraszające. Banki nie są zainteresowane faktem, że moja firma osiąga całkiem przyzwoite zyski w wysokości 7.000 EUR miesięcznie. Osobiście wypłacam sobie comiesięczne wynagrodzenie netto w wysokości 2.300 EUR. Po odliczeniu kosztów stałych pozostaje 800 [url]euro[/url] miesięcznie, które można przeznaczyć na oszczędności.

Kolejnym powodem, dla którego prawdopodobnie nie otrzymam kolejnego [url]kredytu[/url], jest to, że cztery miesiące temu (przed rozpoczęciem działalności) zaciągnąłem [url]kredyt[/url] ratalny w wysokości 4.000 [url]euro[/url]. Raty zawsze spłacałem terminowo.

Aby uzyskać pożyczkę natychmiastową w wysokości 12.000 EUR, miałbym osobę z mojego otoczenia, która wzięłaby [url]kredyt[/url] jako drugi pożyczkobiorca. Ta osoba zarabia miesięcznie 5.000 EUR netto z nieograniczonego umowy o pracę i ma doskonałą zdolność kredytową. Chciałbym dowiedzieć się, czy szansa na akceptację jest wyższa, jeśli ta osoba z doskonałą zdolnością kredytową bierze [url]kredyt[/url] samodzielnie, czy może powinniśmy wystąpić razem jako pożyczkobiorcy?

Czy zawsze szansa na zatwierdzenie [url]kredytu[/url] jest WYŻSZA, gdy dwie osoby wnoszą wniosek, niż gdy osoba o znacznie większej zdolności kredytowej składa go samodzielnie?

Dziękuję za wasze odpowiedzi z góry!

Re: kredyt z dwoma kredytobiorcami zawsze ma większe prawdopodobieństwo akceptacji?

Napisany przez StGe1973
DLaczego chciałbyś wziąć pożyczkę? Jeśli prowadzisz firmę od kilku miesięcy i osiągasz zysk w wysokości 7 000 [url]euro[/url] miesięcznie (to wyjątkowe, gratulacje), to masz wystarczająco dużo pieniędzy...

Po prostu wypłać sobie prywatnie z konta firmowego i sprawa załatwiona... jeśli kiedyś będziesz chciał to oddać, po prostu dokonasz prywatnej wpłaty na kwotę wypłaconą.

To, czego nie do końca rozumiem, to jak możesz wypłacić sobie wynagrodzenie netto. Albo np. masz spółkę z o.o., wtedy nie jesteś samozatrudniony, ale pracownikiem spółki z o.o. i otrzymujesz zwykłe wynagrodzenie. Albo np. jesteś ew. więc odpowiadasz osobiście. Wtedy nie wypłacasz sobie wynagrodzenia netto, tylko jest to wypłata prywatna. Ale ostatecznie, skoro Twoja firma jest tak dochodowa, dlaczego więc płacić odsetki od [url]kredytu[/url]?

Napisany przez WarStorm
Dziękuję za Twoją odpowiedź!

Założyłem spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością i podjąłem zatrudnienie jako dyrektor w mojej własnej firmie. W rezultacie otrzymuję wynagrodzenie dyrektorskie. Jest to konieczne, ponieważ założyłem holding (spółkę inwestycyjną). Dlatego nie mogę bezpośrednio korzystać z prywatnych wypłat. Dostęp do pieniędzy będę mógł uzyskać dopiero poprzez wypłatę zysków firmy pod koniec roku.

W związku z tym obecnie jedynym sposobem dla mnie jest skorzystanie z [url]kredytu[/url].

Napisany przez StGe1973
Więc po prostu [url]pożyczka[/url] dla pracownika lub [url]pożyczka[/url] od wspólnika...

W bankach również nie powinno być problemu, ponieważ nie jesteś samozatrudniony. Jeśli jesteś dyrektorem, to jesteś w normalnym stosunku pracy i powinieneś mieć zwykłą umowę o pracę. W takim przypadku nie pobierasz również wynagrodzenia netto, ale otrzymujesz normalne (brutto) wynagrodzenie.

Napisany przez WarStorm
Dziękuję za odpowiedź.

Jednak bardzo chętnie otrzymałbym odpowiedź na moje właściwe pytanie:

Czy szansa na przyjęcie [url]kredytu[/url] JEST ZAWSZE większa, gdy dwie osoby składają wniosek, niż gdy osoba z znacznie wyższą zdolnością kredytową składa wniosek sama?

Napisany przez hanes
Rozwiązanie:

Po prostu zwiększ swoje limitu debetowe. W niektórych bankach można to zrobić nawet online.

Napisany przez WarStorm
To już nie jest możliwe w banku.

Napisany przez 2utopus
Wtedy otrzymasz premię urlopową oraz premię za sukces jako dyrektor.
Czy kwota 7000€ to zysk przed opodatkowaniem, czy po opodatkowaniu?

Logicznie rzecz biorąc, posiadanie dwóch dłużników jest oczywiście lepsze niż jednego - jak duża jest tutaj różnica, zależy prawdopodobnie od banku i konkretnej sytuacji.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
WarStorm pisze:
Czy prawdopodobieństwo udzielenia kredytu zawsze jest większe, gdy o kredyt wnosi dwie osoby niż gdy wnosi go osoba o znacznie wyższej zdolności kredytowej samodzielnie?

Nie można tego uogólnić.
Jeśli jedna osoba składa wniosek i wszystko pasuje, to otrzymuje kredyt.
Jeśli do tej jednej osoby dołącza druga jako współkredytobiorca, to dzięki zmniejszeniu ryzyka niewypłacalności przez dwie osoby stopa procentowa może jeszcze bardziej się poprawić.

Napisany przez valiant
Jaki masz wynik w Schufa?
Jeśli ktoś zarabia 5000 € netto! WOW
I ma dobry wynik, po co cię brać pod uwagę (jeśli sam nie dostajesz, to znaczy, że twój wynik nie jest dobry), w mojej ocenie mogłoby to być tylko gorzej..
Z 5000€ netto i niezabezpieczonym AV możecie dostać 12000€ w każdym banku.
Pozdrawiam
Valiant

Napisany przez bruno68
Cześć Warstrom,

niestety wygląda na to, że czegoś nie mówisz!

Mam również zezwolenie na takie pośrednictwo, ale jest to tylko zezwolenie zawodowe.
W kwestii [url]kredytu[/url]
Chciałbym ci coś poradzić: nie powinieneś obchodzić się w ten sposób ze swoją przyszłością!
Otrzymałeś swój pierwszy [url]kredyt[/url], mając tylko 3 miesięczne rozliczenia!
Jako osoba samozatrudniona, powinieneś przedłożyć również oszacowania dochodów za ostatnie 2 lata oraz aktualne sprawozdanie finansowe!
Pamiętaj, że twoje 7 000 € brutto nie stanowią wartości! Musisz liczyć się z rocznymi podatkami w wysokości około 30 000 €. Ponadto musisz uzupełnić kapitał zakładowy Twojej spółki z o.o. w wysokości co najmniej 25 000 €, oraz ponieść koszty dodatkowe związane z notariuszem!
Jeśli dodamy do tego 2 300 €, czyli około 28 000 € kapitału własnego, plus 30 000 € podatków, oraz 27 000 € wraz z kosztami dodatkowymi. Licząc oczekiwane składki społeczne dla zatrudnionego wspólnika, dyrektora zarządzającego, z 20% kosztów dodatkowych, około 6 000 €.
W rezultacie w 2019 roku miałbyś zadeklarowany zysk firmy na poziomie około 0 €.
Ponieważ banki lepiej znają zasady podatkowe i społeczne niż klient!
Pozdrowienia, Bruno68

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata