ProfFF pisze:
Chcieliśmy pojechać na wakacje i dobrze się bawić, zanim rozpoczniemy budowę domu. Kiedy poszliśmy do biura podróży, zaproponowano nam podróże od 2000 € od osoby (!!!). Za 2 tygodnie to jest akceptowalne myślicie: nic z tych rzeczy! 3-4, pojedynczo 5 dni, ale nic, co byłoby rewelacyjne! Niewiarygodne.
Wejdź na Holidaycheck - podaj cel podróży i czas pobytu, wybierz hotel i masz różne oferty wraz z ocenami. Dziś nikt nie potrzebuje biura podróży, to przerażające relikt z lat 50.
Osobiście właśnie zarezerwowałem dwie podróże dla rodziny czteroosobowej (2 dorosłych, dziecka, niemowlęcia).
1. Dwa tygodnie All Inclusive w Egipcie za 3.500 € na koniec września (w zeszłym roku na koniec października było dla mnie zdecydowanie za zimno). Zawsze trzeba tam zrobić jakieś ustępstwa jeśli chodzi o jedzenie. Jeśli chce się zjeść naprawdę dobre jedzenie, trzeba wybrać się do klubu Robinson, ale wtedy kosztuje to 6.000 € w tym samym czasie. Ogólnie nie jestem fanem wakacji All Inclusive z powodu zazwyczaj kiepskiego jedzenia i obsługi, ale wszystko inne byłoby dla mnie zbyt stresujące w Egipcie.
2. 6 tygodni urlopu rodzinnego w Azji Południowo-Wschodniej na koniec stycznia. Lot do SIN i powrót z BKK z Turkish Airlines. 4 dni w SIN, 8 dni na Langkawi w Malezji, tydzień na Phuket, tydzień w Khao Lak, tydzień na Koh Lanta, 6 dni w Hua Hin, 3 dni w Bangkoku. Zawsze bardzo dobre hotele przyjazne dla dzieci (ze zjeżdżalniami itp.). Kosztuje to 7.500 € dla wszystkich, łącznie z przelotami krajowymi, hotelami, transferami, lotami długodystansowymi i śniadaniami. Do tego dochodzą jeszcze wycieczki, wynajem samochodu na miejscu, drobne zakupy itp., więc z pewnością wydamy około 10 tys.
euro.
W ubiegłym roku byliśmy w Turcji (Dalaman) w bardzo dobrym Tui Blue. Kosztowało to około 5.500 € dla trzech osób. Ale za tę cenę można być pewnym, że dostaniesz coś dobrego i nie będziesz się jedynie żywić frytkami.