Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt samochodowy

Napisany przez CRDT
"Cześć Społeczność,

Mam pytanie.

Porównałem oferty na CHECK24 i chcę kupić samochód za 35000 [url]euro[/url], wpłacam 9000 [url]euro[/url].

Carcredit złożył mi ofertę - 2,89% oprocentowanie EF bez ochrony rat. Otrzymałem potwierdzenie SMS, że [url]kredyt[/url] został zatwierdzony, teraz mam przesłać 1 wypis z wynagrodzenia i dowód osobisty wraz z podpisaną umową kredytową.

Mój wynik branżowy SCHUFA dla banków wynosi gdzieś między 9350 a 9400, Infoscore wynosi 98%, to dwie firmy informacyjne, które Carcredit (od Santander) sprawdza.

Dzisiaj dzwoniłem, pani powiedziała, że bez RSV moje [url]kredyt[/url] wynosi 74%, a z RSV 80%, ale zatwierdzony to zatwierdzony, i jeśli powiem, że nie potrzebuję RSV, to niech bez niego robią.

Co myślicie, czy [url]kredyt[/url] zostanie teraz zatwierdzony?

Mam 21 lat, zarabiam około 2000 [url]euro[/url] netto miesięcznie, nie płacę czynszu, bo mieszkam z rodzicami. Mam umowę na telefon komórkowy i umowę na siłownię. Mieszkam pod tym samym adresem od 2009 roku, a [url]konto bankowe[/url] mam od około 9 lat.

Myślę, że jeśli Carcredit przygotuje dla mnie umowę i ją podpiszę, to sprawa powinna być załatwiona, co sądzicie?

Mój wynik w SCHUFA wynosi 94%, myślę, że z czasem wzrośnie do 98%+, ponieważ jestem jeszcze dość młody, wynik może być też trochę niższy.

Nie ma negatywnych wpisów, WSZYSTKIE firmy informacyjne są CZYSTE.

Samochód będzie objęty zastawem (wartość 35 000 [url]euro[/url] - finansowanie 26 000 [url]euro[/url])

Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi.

Pozdrowienia.
"

Napisany przez FloHH
Poza tym nie rozumiem, dlaczego ktoś w wieku 21 lat musi zadłużyć się na kwotę 26 000,- (szacunek!), aby kupić samochód - przy udzielaniu [url]kredytów[/url] samochodowych starano się nie stawiać kredytobiorcom zbyt wielu przeszkód. Samochody - zarówno nowe, jak i używane - muszą trafić na rynek....

Napisany przez CRDT
Cześć FloHH,

dzięki za odpowiedź.

Co sądzisz o Carcredit? Czy wniosek jest już w zasadzie zaakceptowany, gdy przychodzi potwierdzenie SMS lub została wystawiona umowa kredytowa? O ile mi wiadomo, uzyskanie umowy kredytowej w Carcredit może być nieco trudniejsze, ale jeśli ją otrzymasz, to jesteś w zasadzie załatwiony. Co o tym myślisz? A Wy?

Tak, zadłużam się na 26 000 [url]euro[/url]. Mam 14 000 na koncie, 9000 zapłacę, 26 000 sfinansuję, pozostałe 5000 przeznaczam na zachowanie płynności finansowej.

Gdy [url]kredyt[/url] zostanie spłacony, będę miał przez lata ładny samochód, a potem z wartością pozostałą po spłacie rozważę zakup ewentualnie tańszego samochodu lub do tego czasu wystarczająco zaoszczędzę, by zaopatrzyć się w samochód bez [url]kredytu[/url].

Myślę, że to będzie mój pierwszy i na razie ostatni [url]kredyt[/url] (cała moja rodzina nigdy wcześniej nie skorzystała z [url]kredytu[/url], poza moim ojcem, który raz w swoim życiu pożyczył w wieku 50 lat).

Dziękuję.

Napisany przez hanes
Zostaw to.
Zadłużanie się przez samochód to głupota.
Używany również wystarczy.

Napisany przez bruno68
Cześć CRDT,

Dlaczego tylko jedna oferta? Jakiej marki jest ten samochód? Dlaczego nie poprzez dealera? Co oznacza 2,89% efektywnie, od której banku? Jaki okres kredytowania w miesiącach, jaka wysokość raty miesięcznej?

Pozwól, że postawię cię przed pewnymi faktami! Kto zawiera gorszą umowę? Ty, bo wpłacasz 9 000 € i kto otrzymuje dokument pojazdu? Ty czy twoj bank? Więc wpłacasz 9 000 € w próżnię! Bez pokonania nawet jednego kilometra! Poza tym, nie stajesz się w żaden sposób właścicielem tego samochodu? Poza długami, samochód znika, a długi będą pobierane z twojego konta co miesiąc!

Ja dostałem niezobowiązującą ofertę z 30.07.2019 r. z oprocentowaniem 3,99%. Skąd te twoje 2,89%?

W kwestii historii kredytowej

Ten, kto ma wynik od 94% do 98% albo ma postępowanie windykacyjne na karku albo zdewastował swoje [url]konto[/url] w Schufa poprzez ciągłe zapytania kredytowe. Prawdopodobnie tutaj chodzi o to drugie!

Mój rad dla ciebie; Weź te 9 000 €, idź do banku, poproś o czek bankierski, a sprzedawca może zadzwonić do banku w celu potwierdzenia, a następnie kup używany samochód z dokumentem pojazdu!

Nie weź ze sobą gotówki, bo ktoś mógłby uderzyć cię pałką w głowę! Pieniądze i życie w niebezpieczeństwie!

Pozdrowienia, Bruno68

Napisany przez CRDT
"Cześć hanes, dzięki za odpowiedź.

Cześć bruno68,

Samochód to Mercedes Cls.

Na stronie Carcredit stopa oprocentowania wynosi 3,99% RRSO - na Check 24 otrzymałem ofertę z RSV w wysokości 2,69%, bez RSV z 2,89%, wybrałem to drugie.

Sprawdziłem moje dane w Postbank w SCHUFA, niestety nie ma już wyniku, są tylko wartość orientacyjna i wyniki branżowe, mam wartość orientacyjną wynoszącą 220, chyba, że wynik branżowy był zmienny. Dla Sparkassen miałem wynik 96%, myślę, że wynik branżowy wynosi 94%, ponieważ ryzyko niewypłacalności po prostu jest większe u osób poniżej 24 lat.

Można patrzeć na zadłużenie na różne sposoby, pożyczam pieniądze, żeby mieć coś, czego normalnie nie mogłem od razu kupić. Ale żeby zaoszczędzić, potrzeba jeszcze około 2 lat. Płacę miesięcznie trochę ponad 30 [url]euro[/url] odsetek. Spłacę [url]kredyt[/url] w ciągu 36-46 miesięcy dzięki dodatkowym spłatom. Wybrałem 72 miesiące z miesięczną ratą w wysokości 394,00 [url]euro[/url]. Odsetki są akceptowalne. Długi okres spłaty służy po prostu mojemu zabezpieczeniu, na wypadek gdybym potrzebował pieniędzy, żeby nie martwić się miesięczną ratą, bo zawsze jestem w stanie zapłacić 394,00 [url]euro[/url] miesięcznie.

Dziękuję za wasze odpowiedzi.

Pozdrawiam
"

Napisany przez tomy778
bruno68 pisze:
Cześć CRDT,

Dlaczego tylko jedna oferta? Jakiej marki jest ten samochód? Dlaczego nie poprzez dealera? Co oznacza skuteczna stopa 2,89% od jakiego banku? Jaka jest długość okresu kredytowania w miesiącach, jaka wysokość raty miesięcznej?

Pozwól, że trochę cię obudzę! Kto robi gorszy interes? Ty, ponieważ płacisz 9 000 € i kto otrzymuje dowód rejestracyjny pojazdu? Ty czy twoja bank? Więc przekładasz 9 000 € za nic! Nawet jeśli nie przejedziesz ani jednego kilometra! Fakty są takie, że nie zostaniesz właścicielem niczego oprócz długu, pojazd zostanie sprzedany, a długi będą pobierane z twojego konta miesięcznie!

Ja dostałem 30.07.2019 r. niezobowiązujące potwierdzenie na 3,99%? Skąd masz 2,89%?

Co do tematu Schufa

Kto ma wynik od 94% do 98%, ma albo postępowanie windykacyjne na swojej głowie, albo zniszczył swoją Schufę przez ciągłe wnioski o kredyt. Prawdopodobnie jest to drugie!

Mój poradnik dla ciebie; Weź te 9.000 €, idź do banku, zrób sobie przelew bankowy, dealer może zadzwonić do banku i sprawdzić, a następnie kup używany samochód z dowodem rejestracyjnym u nich!

Nie bierz ze sobą gotówki, bo ktoś może cię zaatakować pałką! Pieniądze i życie są wtedy stracone!

Pozdrawiam, Bruno68

Rzadko spotkałem tyle bzdur w jednym wpisie.

Wystarczy poszukać w Google, a dowiesz się, że to Santander.

Co do twojej wypowiedzi na temat Schufy, śmieszne. Weź swoją głowę i uderz mocno o ścianę lub blat, to może pomoże...
Już mam duże problemy z moim wynikiem 97,x%, cholera, jak udało mi się to wszystko z nieruchomościami?? To chyba cud...

Co do przelewu bankowego, też jesteś taka skomplikowana...

Jeśli nie chcesz brać gotówki, istnieje tylko jeden czek, który działa jak gotówka, a mianowicie ten od Bundesbanku... Często używany na aukcjach nieruchomości itp..

@CRDT Proszę sprawdź, czy w Santander możliwe jest dodatkowe spłacanie, zwłaszcza że trzymają dowód rejestracyjny pojazdu. Na przykład ING jest bardzo praktyczna w tej kwestii. Możesz zachować dowód rejestracyjny oraz dokonywać dodatkowych spłat. Co do twojego zamiaru, nie wypowiem się, to musi być osobista decyzja. Ale te głupie komentarze od bruno, na które możesz tylko kręcić głową....

Napisany przez finanzierung
CRDT pisze:
Można to zobaczyć z różnych perspektyw związanych ze zobowiązaniami; pożyczam pieniądze, aby od razu posiadać coś, czego nie mogłem kupić bezpośrednio, ale aby zaoszczędzić, muszę poczekać około 2 lat

Witaj CRDT,
nie chcę teraz roztrząsać kwestii zadłużania się w wieku 21 lat, bo wydaje się, że masz już sporą oszczędność. Tylko mała wskazówka:

1. Nic tak szybko nie traci atrakcyjności nowości jak to, co się kupiło (nieważne, czy to nowy telefon czy samochód)
2. Gdy już uda się zaoszczędzić pieniądze i zapłacić gotówką za coś, na co od dawna czekaliśmy, zastanawiamy się dwa i trzy razy, czy to naprawdę jest konieczne.

Napisany przez peer
Niezależnie od tego, czy sensowne jest zadłużanie się na taką kwotę w wieku 21 lat, to decyzja, którą podejmujesz sam/a.
Nie znam Carcredit. Czy możliwe są dodatkowe spłaty? Samo próbowanie wcisnąć Ci RSV nie świadczy o profesjonalizmie. Wybierz ING. Stopa procentowa efektywna 2,99% dla wszystkich. Bez.... A co najlepsze: Ty zachowujesz dowód rejestracyjny pojazdu, a nie bank.

Napisany przez bruno68
An CRDT,

dziękuję za odpowiedź!
Ale dlaczego taka duża różnica pomiędzy Check24 a portalem pożyczkowym? Jak to możliwe, że ta sama firma oferuje od 2,89% do 3,99% tego samego rodzaju pożyczki? Różnica 1,1% rocznie? Obliczmy tę różnicę: 1,1% z 26.000 € przez 72 miesiące!

26.000 razy 1,1% = 286 € razy 6 / 2 = 858 € zaoszczędzonych odsetek!

72 miesiące po 394 € = 28.368 € to 2.368 € odsetek, co daje około 33 € miesięcznie.

Jakie są warunki? Tylko z pełnym ubezpieczeniem + kwota udziału własnego???

Myślę, że koszty twojego marzenia będą raczej wynosić około 600 € miesięcznie! Czy warto dla ciebie wydać tyle na 1.000 km miesięcznie? 60 centów kosztów i może 1 € spadku wartości za każdy przejechany kilometr?

Raczej zajrzałbym do listy Schwacke, aby sprawdzić, ile będzie wart samochód po 7 latach i 84.000 km! I wtedy bym podjął decyzję!

Jeśli kierujemy się tą logiką, to samochód musiałby być starszy niż 2007 rok, albo dane o samochodzie są nieprawidłowe!

Sprawdź na stronie Schwacke, czy dane są poprawne!

Pozdrawiam, Bruno

Napisany przez hanes
Cześć,
Czy zdajesz sobie sprawę, ile kosztuje serwisowanie utrzymanie Mercedesa Cls?
Samo wymiana klocków hamulcowych to koszt około 1000 [url]euro[/url].
Powinieneś to naprawdę dobrze przemyśleć...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata