Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: pożyczka subordynowana + Finansowanie na gruncie dzierżawionym na prawie emfiteutycznym.

Napisany przez Sascha0815
Cześć drodzy użytkownicy forum,

Chcielibyśmy kupić [url]Dom[/url], ale mamy dość trudne warunki.

Nieruchomość kosztuje 379 000 €, jest to [url]Dom[/url] z 3 mieszkaniami, z których 2 mieszkania będą używane do zamieszkania, a jedno będzie wynajmowane. Jest położony w atrakcyjnej lokalizacji, ale na dzierżawionym gruncie. Właściciel dzierżawy zgadza się na obciążenie do 80%, co wraz z kosztami dodatkowymi daje potrzebę finansowania w wysokości około 125 000 € bez zabezpieczenia. Czy istnieje jakakolwiek możliwość zamknięcia tej luki? Wydaje mi się, że ten projekt nie jest dla nas realny, ale mimo wszystko próbuję tutaj.

Jesteśmy patchworkową rodziną z 4 dziećmi, ja pracuję na własny rachunek, a moja dziewczyna jest zatrudniona, razem mamy około 6000 € dochodu.

Dziękuję i pozdrowienia, Sascha

Re: pożyczka subordynowana + Finansowanie na gruncie dzierżawionym na prawie emfiteutycznym.

Napisany przez Klafius
Wynajmujący godzi się na obciążenie w wysokości 80%, co wraz z kosztami dodatkowymi daje zapotrzebowanie na finansowanie w wysokości około 125 000 t bez zabezpieczenia. Czy istnieje jakaś możliwość zamknięcia tej luki???

Tak, poprzez kapitał własny!

Napisany przez hausbauwest
Jaka masz kapitał własny?

Napisany przez Sascha0815
Mamy maksymalnie 10000 €. To jest problem, stąd pytanie. Tańszy obiekt bez wkładu własnego jako teren budowlany byłby akceptowany przez mojego banku...

Napisany przez 2utopus
125000 ton?

Jak wygląda kwestia pożyczki budowlanej?
Czy kwalifikuje się do wsparcia Riester?
(W przypadku posiadania wielu dzieci warto to przemyśleć.)

Napisany przez hausbauwest
6 K Dochód i 10 K Oszczędności zdecydowanie wskazują na osobę aktywną zawodowo.
Z tego wynika, że nieruchomość jest dla Was wykluczona.
Ponadto bank odliczy od Waszych 6 K świadczenie rodzinne.

Napisany przez 2utopus
Jakie są wieku dzieci?
Czy 6000€ to kwota netto/brutto - zrównoważona - ile wypłat rocznie?
Czy w tej kwocie zawarte są również alimenty?
Jaka jest obecna wysokość czynszu i jaki dochód netto ma przynieść trzecia jednostka?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata