Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Doświadczenia z platformą ecozins

Napisany przez md186
Jakiś czas temu zostałem poinformowany o platformie www.ecozins.de przez znajomego. Tutaj można zainwestować już od 250 € w projekty związane z odnawialnymi źródłami energii. Zarejestrowałem się tam i zapoznałem się z projektami. Czy są tutaj już ludzie, którzy tam zainwestowali? Proces inwestycyjny wygląda bardzo łatwo, a także dobrze jest poinformowany o projektach.

Re: Doświadczenia z platformą ecozins

Napisany przez 2titan1981
Chyba nowa platforma, która musi jeszcze udowodnić swoją wartość na rynku z już istniejącymi dostawcami. Inwestowanie w nową platformę zawsze wiąże się z większym ryzykiem, bo kto wie, jak dobra jest selekcja projektów, jeśli akurat ruszyło kilka projektów. Rozpoczęcie od 250€ to dość duża kwota na początkową inwestycję, można zacząć od 100€ na rynku ogólnym, a w przypadku nieruchomości nawet od 10€. Wszystkie inwestycje są finansowane w tyle. Wypłaty są dokonywane tylko raz w roku, a zwrot następuje dopiero po długim okresie czasu. Oznacza to, że przez długi czas nie będzie się miał dostępu do swoich pieniędzy, a w obecnych czasach wiele może się zmienić. Stopa procentowa wynosząca 3,5% jest poniżej średniej rynkowej ze względu na wspomniane wady, ale ogólne ryzyko jest takie samo. Zatem każdy musi sam zdecydować, czy chce zainwestować, czy nie. Zwłaszcza że trzeba by czekać bardzo długo, aby sprawdzić, czy projekty rzeczywiście się powiodą, ze względu na długie okresy trwania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata