Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Opłata za przelew w Sparkasse wynosi 50 centów.

Napisany przez peterEimer
Witajcie drodzy użytkownicy,

Dziś przypadkiem dowiedziałem się, że moje [url]konto[/url] w Sparkassen zostało zmienione 2 lata temu po zakończeniu studiów, więc każde wypłacenie gotówki za pomocą karty Sparkassen kosztowało 50 centów. Ponieważ nie miałem pojęcia o tym i płaciłem kartą za każdą nawet najmniejszą rzecz, czy to paczkę gumy do żucia czy butelkę piwa, zamiast wziąć gotówkę w banku, straciłem sporo pieniędzy nieświadomie. Obecnie również nie ma żadnych odsetek od moich oszczędności.

Oferowano mi teraz otworzenie konta Haspa Joker, ale zastanawiam się nad całkowitą zmianą banku, ponieważ i tak się przeprowadziłem. Do jakiego banku warto przejść jako samozatrudniony mały zarabiający, który regularnie płaci kartą i dużo zamawia online?

Pozdrowienia,
Piotr

Napisany przez 2utopus
2 lata nie czytałeś wyciągów z konta?

Zawsze zależy to od tego, czego oczekujesz od konta - tylko ty możesz udzielić odpowiedzi.

Napisany przez 2tneub
Ogólnie rzecz biorąc, Diba i DKB są dobrze prosperującymi i niedrogimi bankami internetowymi. Tutaj należałoby tylko sprawdzić kwestię samodzielności, czy byłaby ona dozwolona.
Jeśli jednak ktoś chce załatwiać wszystko osobiście w placówce lub jako osoba samozatrudniona potrzebuje stałego opiekuna, to oczywiście nie wchodzi w grę.

Przyjżałem się prawie wszystkiemu online. Te 50 centów nie zostaną uwzględnione przy każdym obciążeniu.

Bank internetowy byłby może naprawdę odpowiedni dla mnie. Nie byłem na okienku bankowym od ponad 2 lat.

Napisany przez peer
Oczywiście, w bankowości internetowej wszystkie opłaty są wymienione. Wystarczy umieć czytać wyciągi online. Jeśli z tym są problemy, może być, że bank internetowy nie jest właściwym rozwiązaniem. W przeciwnym razie, oczywiście zmień od razu bank z Sparkasse. Nikt nie powinien wspierać tych drakońskich cen.

Napisany przez EasyD
Evtl. Fyrst. To bank internetowy specjalizujący się w obsłudze osób samozatrudnionych, korzystający z doskonałej infrastruktury Deutsche Bank.

Dziękuję za wskazówkę! Sprawdziłem Fyrst i wygląda to korzystnie dla mnie.

Czy powinienem od razu przelać całe swoje majątku na nowe [url]konto[/url] i pozostawić [url]konto[/url] w Sparkassen otwarte jeszcze przez rok, w razie kolejnych wpłat, czy co jest najbezpieczniejsze?

Napisany przez Birgit
Proponuję zachować stare [url]konto[/url] przez co najmniej 6 miesięcy, w razie gdyby ktoś ciągle pobierał opłaty i zapomniałeś o tym kogoś poinformować.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata