Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: zbogacić się

Napisany przez matahri89
Cześć ludzie

dopiero co się zarejestrowałem i mam kilka pytań

macie jakieś pomysły na biznes?
Chciałbym wiedzieć, jak można posiadać własną markę białek? W google nic nie znajduję
Myślicie, że można się wzbogacić poprzez projektowanie mody?
Może jakieś własne produkty?

Chciałbym się wzbogacić

Napisany przez brainy
Edukacja, edukacja, edukacja.

Bez poszerzania horyzontów poprzez wyższą edukację, prawie nikt nie stał się bogaty. Nawet jeśli niektórzy nie ukończyli studiów.

Napisany przez matahri89
już kiedyś słyszałeś o nieruchomościach, że można się nimi wzbogacić mając zero [url]euro[/url] kapitału?
Albo dropshipping? Istnieją biznesowe modele, dzięki którym można się wzbogacić.

Nie mam ochoty iść do szkoły

Napisany przez 2utopus
Możesz jeszcze spróbować szczęścia w loterii lub poślubić kogoś bogatego...

Napisany przez matahri89
Chciałbym otrzymać poważne odpowiedzi, jestem gotowy do pracy, ale nie mam ochoty na szkołę i naukę.

Napisany przez 2utopus
Jeśli to byłoby takie proste, to każdy by to robił - ogólnie rzecz biorąc: Pracując dla kogoś innego (jako pracownik...) nie stanie się się bogatym. Aby stać się bogatym, trzeba być samodzielnym i mieć właściwy pomysł biznesowy we właściwym momencie. Jaki? To już należy ustalić samemu - na co jesteś gotów wydać pieniądze na coś, co jeszcze nie istnieje? Znajdź swoją niszę! Warto jednak mieć pewną znajomość finansów, aby móc zrealizować odpowiednie pomysły biznesowe i uporać się z całą biurokracją. Bez nauki raczej się nie obejdzie - czy to w szkole, czy w praktycznym szkoleniu czy jakkolwiek indziej, należy zobaczyć.

Napisany przez StGe1973
Rozwój osobisty sam w sobie nikogo naprawdę nie wzbogaca... oczywiście nigdy nie zaszkodzi, a jeśli celem jest dobre dochodzenie, czyli wyższa klasa średnia, to edukacja jest drogą. Prawdziwe bogactwo powstaje poprzez innowacje i skalowalność innowacji. Doskonałym przykładem jest Apple, przechodzący od szybkiej upadłości do najcenniejszej firmy na ziemi dzięki smartfonom. Albo Microsoft dzięki stworzeniu systemu operacyjnego dla każdego użytkownika, nawet jeśli nie ma pojęcia o samym komputerze. To oczywiście przykłady, których pojedyncza osoba nie jest w stanie stworzyć, a wymagają zasobów firm i kapitału ryzyka. Dla jednostki mogą to być na przykład walizki na kółkach itp. Innowacja, której jeszcze nie ma, i wysoka skalowalność (czyli każdy chce to mieć, a innowacja musi być łatwa do powielenia) tak jak Windows, smartfony czy walizka na kółkach. Teoretycznie bardzo proste, praktycznie jednak bardzo trudne. Niestety bardzo wiele osób chce to osiągnąć, ale jeśli to właśnie ty masz ten pomysł i właśnie ta innowacja naprawdę brakuje ludziom w życiu, wtedy możesz się naprawdę bardzo wzbogacić... Powodzenia...

Napisany przez matahri89
Chciałbym pracować samodzielnie. Potrzebuję pomysłów na biznes.

Napisany przez CVallen
"Cześć,

twój entuzjazm jest świetny. To jest krok pierwszy. Jednak zakładanie własnego biznesu lub marki wymaga bardzo dużej wiedzy fachowej.

Jeśli jej nie posiadasz, musisz znaleźć ludzi, którzy ją posiadają, a ci rzadko dzielą się nią za darmo.

Każdy chce się wzbogacić, ale niezależnie od punktu widzenia, bez równoważnego wkładu nie ma rezultatu.

Jeśli naprawdę chcesz coś własnego założyć, jako pierwszy krok zalecam ci pójście do uniwersytetu w swoim mieście i uczestnictwo w wykładzie z zarządzania przedsiębiorstwem lub rachunkowości, aby mieć mniej więcej pojęcie, jak duży może być zakres założenia biznesu.

Żeby się wzbogacić, potrzebujesz pieniędzy. Pieniądze robią pieniądze. Idź do pracy i zainwestuj swoje kapitał w fundusze ETF lub platformy P2P. Podczas gdy one pracują, możesz inwestować w siebie i planować, jak najlepiej zarządzać tym kapitałem. Krok trzeci to inwestowanie tego stworzonego kapitału w swoje pomysły, gdy już będą solidne.

Co do białka i mody.

Nie ma szans przy MYprotein. W modzie zawsze potrzebna jest nowa świeżość. Dla projektantów zalecam myślenie poza schematem i przeprowadzkę do Paryża czy gdzieś indziej. Mimo to szanse na wygraną w loterii są większe.

Niektóre z tutaj napisanych artykułów z pewnością poszerzą twoje horyzonty. Przeczytaj je trochę.

Serdeczne pozdrowienia z deszczowej NRW
"

Napisany przez MonumentCompany
Cześć zainteresowani finansami, chcielibyśmy się przedstawić jako firma start-up składająca się z młodych ludzi. Nasza dziedzina to planowanie finansowe, o którym też jest nasz produkt. Jest to zaawansowany plan finansowy, dzięki któremu można maksymalnie wykorzystać swoje dochody i dokładnie zaplanować wydatki. Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony internetowej po więcej informacji. https://bit.ly/CashflowMonument

Napisany przez Dante
matahri89 pisze:
chciałbym pracować samodzielnie, potrzebuję pomysłów na biznes

Otwórz strzelnicę wewnętrzną z zewnętrznym terenem. Udostępnij jej korzystanie dla lokalnych szkół myśliwskich i postaraj się, aby siedziba klubu strzeleckiego została tam zlokalizowana. Zatrudnij osobę do nadzorowania tego wszystkiego i sam zorganizuj strzelanie eventowe. Całość promuj na przykład przez Jochen Schweizer itp.
Gdy wszystko ruszy, zadbaj o organizację tam mistrzostw.

Napisany przez 2utopus
Albo kupuj koszulki w Chinach za 10 centów i sprzedawaj je tutaj za 10 [url]euro[/url].

Napisany przez florianmeier
[cytat=matahri89]
chciałbym pracować samodzielnie, czego mi potrzeba, to pomysły na biznes
[/cytat]
Potrzebujesz

- Podstawowej wiedzy z zakresu księgowości
- Podstawowej wiedzy prawniczej
- Podstawowej wiedzy z finansów
- Podstawowej wiedzy z zarządzania
- Podstawowej wiedzy z informatyki
- Podstawowej wiedzy z marketingu
- znaczącego kapitału początkowego

a następnie specyficznej dla produktu

- Podstawowej wiedzy z chemii, fizyki, biologii itp.
- Jeśli handel, to prawdopodobnie jednego lub więcej języków obcych

Nikt dzisiaj nie staje się bogaty z braku wykształcenia.

Apple i Microsoft nigdy by nie istniały z powodu biurokracji w Niemczech.

Napisany przez Malapascua
pisze:
Apple i Microsoft nie istniałyby nigdy z powodu biurokracji w Niemczech.

Zaskakujące jest to stwierdzenie. W Niemczech administracja jest naprawdę wydajna, biurokracja działa świetnie i jest prosta. To już jest prawdziwy horror w wielu krajach sąsiednich, jak również w USA, o Chinach już nie wspominając.

Dobrze - wyłączając nieudany stan Berlina, gdzie trzeba wziąć dzień wolny, aby zarejestrować samochód (tutaj: 5 minut). Ale poza tym wszystko tu naprawdę działa sprawnie i łatwo.

Napisany przez florianmeier
Masz złe wyobrażenia o Berlinie. Kiedyś trzeba było czekać nawet do 6 tygodni na zarejestrowanie samochodu, teraz tylko 5 dni!

https://www.tagesspiegel.de/berlin/w.../24574042.html

W Niemczech nie można otworzyć firmy w garażu, ponieważ brakuje toalety dla trzeciej płci, nie spełnia się wymagań dotyczących ochrony przeciwpożarowej lub brakuje zabezpieczeń antyprzepękowych.
Spójrz na lotnisko BER. Dobre przykład.

W Londynie ze względu na ochronę przeciwpożarową trzeba by zamknąć całe metro, ale nie robi tego.

Napisany przez lele
Czytanie dużo pomaga. Po prostu zacznij czytać różne książki finansowe. Tak też zrobiłem. Obecnie inwestuję miesięcznie 30% mojego dochodu w ETF-y i akcje. Każdy zaczyna od małych kroków, a ja zaczynam od przyszłego miesiąca własny start-up. W skrócie, zrozum temat, oglądaj filmy na YouTube itp. Mogę polecić Ci kilka książek jako podstawę, na przykład Bogaty ojciec, biedny ojciec Roberta Kiyosakiego (https://amzn.to/2QnGy3M), która kosztuje 15 [url]euro[/url], ale jest warta inwestycji. Inna książka, która jest odpowiednia dla każdego budżetu i na samym początku oferuje dobre strategie inwestycyjne, to Maksymalny zysk dwóch niemieckich inwestorów. (https://www.digistore24.com/redir/166549/lelen2100/)

Napisany przez bruno68
Cześć Matahri89,

Z bogacenie się jest tak, że mimo wszystko wymaga ono wiedzy specjalistycznej we wszystkich niezbędnych dziedzinach, czynnika szczęścia oraz tzw. czynnika dupka!

Czynnik szczęścia to mieć odpowiedniego partnera w rozmowie we właściwym miejscu i czasie, mieć właściwy pomysł! Czynnik dupka to odcięcie się od ludzi, którzy przekształcają się w obciążenie! Są to ludzie, którzy powinni ratować tonącego jak koło ratunkowe, ale okazują się być kołem ratunkowym z betonu i zamiast pomóc, ciągną w dół, prowadząc do wypalenia lub ruinując poprzez samoobsługę przy kasie!

W zasadzie zgadzam się z wszystkimi tutaj, ale ważna jest kolejność, kto czego, kiedy potrzebuje! Jeszcze ważniejsze jest to, żeby jak najszybciej poszerzyć kierunek, zmienić go lub to zrobić.

Pamiętaj: Istnieją dwie drogi w życiu: Pracować albo zarabiać pieniądze! Obydwa te cele się wzajemnie wykluczają!

Bruno68

Napisany przez viktor
Bycie szczęśliwym jest dużo ważniejsze niż być bogatym!

Napisany przez brainy
Bogaci znani są z tego, że żyją znacznie dłużej. Czyżby było to spowodowane szczęściem?

Napisany przez bruno68
Cześć Viktor,

Twoja odpowiedź: Bycie szczęśliwym jest o wiele ważniejsze niż bogactwo! Muszę jednak sprostować! Istnieją dwie formy szczęścia! Jedno, jak opisane, a drugie kosztuje trochę pieniędzy i jest czasowo ograniczone?

Pozdrawiam,
Bruno68

Napisany przez vision
Pytanie, które od dłuższego czasu mnie nurtuje:

Czy Bruno jest ojcem Hilfe?

Napisany przez GeraldmitdemHut
Tu jest wiele książek, które możesz przeczytać, jeśli chodzi o rozwijanie pomysłów biznesowych i branding. Ale to też nie dzieje się z dnia na dzień. Chcemy wszyscy być bogaci, przynajmniej tak mi się wydaje. Ale oprócz edukacji, trzeba mieć przede wszystkim właściwe kontakty. Mogą one naprawdę wiele pomóc.

Napisany przez GeraldmitdemHut
viktor pisze:
Bycie szczęśliwym jest znacznie ważniejsze niż bogactwo!

To oczywiście również nie jest bez znaczenia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata