Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Otwarcie konta dla Ltd. & Co. KG.

Napisany przez smartestp
Cześć wszystkim,

przeszukałem całe internetu, ale do tej pory nie znalazłem satysfakcjonującego rozwiązania. Mam nadzieję na pomoc tutaj na forum.

Założyłem Ltd. i Co. KG. Ltd. znajduje się w Irlandii i będzie wykorzystywana do międzynarodowych transakcji. Dla niemieckich klientów założyłem Co. KG. Niestety do tej pory nie znalazłem ani jednego banku, który chciałby otworzyć [url]konto[/url], nawet jeśli jest to dla KG. Zawsze słyszę nie otwieramy konta dla Ltd.. Nie do końca to rozumiem, ponieważ nie potrzebujemy [url]kredytu[/url] ani innych ofert bankowych. Musimy natychmiast założyć niemieckie [url]konto bankowe[/url], ponieważ mamy już pierwszych klientów na kocią łapę.

Kto może mi pomóc? Który niemiecki bank przyjmie takie [url]konto[/url] lub kto ma może tę samą formę prawna?

Pozdrowienia
Phil

Napisany przez brainy
smartestp pisze:
Kto ma możliwie tę samą formę prawna?

Też się zastanawiam. Kto zasugerował takie rozwiązanie? Zapytałbym się go.

Czy ktoś rozumie X & Co. KG?

Spróbowałbym Fyrst, Penta, Fidor albo Postbank.

Napisany przez bruno68
@ smartestp,

być może pomoże założenie kolejnego konta na Twoje osobiste imię! Biznesowo, na Twoje imię! Może w tym uczestniczyć lokalna Sparkasse. Twoje główne [url]konto[/url] mogłoby, ze względu na długoletnie prowadzenie konta prywatnego, założyć, że działalność gospodarcza związana z Twoją Ltd. & Co. KG nie jest prowadzona.
Nikt nie wie, czy ktoś Cię wspiera z tyłu, stąd odrzucenie!
Ltd. jest jeszcze do zaakceptowania, ale dodatkowo dwie dodatkowe nieprzejrzyste jednostki, w tym Co. Kto to jest Co.? A kto stoi za tajemniczą KG?

Czy już odebrałeś w sądzie rejestrowym odpowiedni odpis z rejestru handlowego? W celu otwarcia konta w swoim banku?

bruno68

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata