Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Sigma Kredit

Napisany przez Gartenbeet
Cześć,
ktoś orientuje się dokładnie w kredycie Sigma, ponieważ napisano tyle różnych odpowiedzi.
Czy bank rzeczywiście sprawdza rejestr dłużników? Pani z Boncred powiedziała mi, że tego nie robią!
Wiele osób pisze, że to robią, a inne że na pewno nie robią.
Umowę kredytową już przesłałem w trzech egzemplarzach.

Napisany przez FloHH
Bank Sigma Kredit ne sprawdza rejestru dłużników. Niemniej jednak przy składaniu wniosku kredytowego zawsze należy podawać pożądane informacje prawdziwie.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Gospodarstwo Ogrodowe
Spis dłużników nie jest sprawdzany.
Jednakże należy uczciwie podać zaległe należności.
O co chodzi z Tobą?
Czy pozytywne rozpatrzenie [url]kredytu[/url] w firmie Sigma naprawdę Ci pomoże?

Napisany przez Gartenbeet
Moje dane zostały podane oczywiście zgodnie z prawdą, chodziło tylko o jedną sprawę, która być może nie została jeszcze usunięta .
Gdybym nie mógł spłacić [url]kredytu[/url], nie złożyłbym wniosku o jego uzyskanie. I tak, bardzo mi pomaga .
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odpowiedzi

Napisany przez DennisGirulat
Zgadzam się z moimi poprzednikami tutaj. Wykaz dłużników nie jest sprawdzany.

Napisany przez FloHH
Gartenbeet pisze:
Moje dane podałem oczywiście prawdziwie, chodziło tylko o kwestię, która być może jeszcze nie została usunięta.

W zależności od tego, co jeszcze nie zostało usunięte (i zakładając, że dane zostały podane prawdziwie), Sigma może się sprzeciwić. Sigma Bank to wysoko renomowany gracz, który bazuje wyłącznie na dochodach z pracy oraz ewentualnie na ubezpieczeniu na życie. Ponieważ nie sprawdza się w Schufa, samoopiniowanie jest surowym kryterium oceny. Nie ma tam dużo miejsca na manewr... więc jeśli jest jeszcze jakieś nieuregulowane roszczenie, Sigma z reguły się wycofuje...

Napisany przez Spezialist1990
Nie zgadzam się z moimi poprzednikami! Sigma oczywiście sprawdza rejestr dłużników. To jedyne, co w ogóle może sprawdzić Sigma.
Jak doszliście do tego wniosku, że Sigma nie korzysta z rejestru dłużników?

Napisany przez FloHH
Spezialist1990 pisze:
Nie zgadzam się z moimi poprzednikami! Oczywiście Sigma sprawdza rejestr dłużników. To jedyna rzecz, którą Sigma w ogóle może sprawdzić.

Skąd wzięła się informacja, że Sigma nie korzysta z rejestru dłużników?

Żadne banki nie sprawdzają rejestru dłużników. Banki korzystają z Biura Informacji Kredytowej. Sigma, jako instytucja kredytowa z Liechtensteinu, nie ma do niego dostępu. Biuro Informacji Kredytowej i rejestr dłużników wchodzą do gry dopiero (i bardzo szybko) w przypadku niespłacenia kredytu. Wówczas zaangażowana jest niemiecka kancelaria prawna lub firma windykacyjna ...

Napisany przez vision
Wyszukiwanie w Google: sigma schuldnerverzeichnis.

@Wizja: Tutaj znajdują się podzielone opinie. SIGMA Kreditbank jednak wspomina w drobnym druku, że może być konieczne złożenie różnych wniosków.

P.S. Aby zakończyć tę dyskusję. Nawet na stronie internetowej SIGMA Kreditbank jest podane, że uzyskuje informacje z biur informacji kredytowej (np. rejestr dłużników).

Napisany przez FloHH
Sprawdź po prostu politykę prywatności banku w czasach RODO. Teraz możemy zakończyć dyskusję... ?

@FloHh, zrobiłem to już. I tam jest napisane, że to jest sprawdzane.

Oto mały fragment:

INFORMACJE DLA POŻYCZKOBIORCÓW
Jakie dane są przetwarzane i skąd pochodzą te dane?

Przetwarzamy szczególnie dane osobowe, które otrzymujemy od pożyczkobiorcy w ramach relacji biznesowej. Dodatkowo przetwarzamy - o ile jest to wymagane do wykonania umowy - wszystkie dane, które legalnie otrzymaliśmy od biur informacji gospodarczej, rejestrów dłużników i z publicznie dostępnych źródeł (np. rejestrów handlowych, ksiąg wieczystych, mediów).

Napisany przez hanes
I całe to zamieszanie z powodu maksymalnie 7000 [url]euro[/url] [url]kredytu[/url]?

Napisany przez FloHH
Spezialist1990 pisze:
@FloHh, to już zrobiłem. I tam jest napisane, że to jest sprawdzane

Oto mały fragment:

INFORMACJE DLA POŻYCZKOBIORCÓW
Jakie dane są przetwarzane i z jakich źródeł pochodzą dane?

Przetwarzamy w szczególności dane osobowe, które otrzymujemy od pożyczkobiorcy w ramach relacji biznesowej. Ponadto przetwarzamy - o ile jest to konieczne do wykonania umowy - wszystkie dane, które legalnie pozyskaliśmy od biur informacyjnych, rejestrów dłużników i z publicznie dostępnych źródeł (np. Krajowy Rejestr Sądowy, księgi wieczyste, media).

Tak, dokładnie. Do SPEŁNIENIA umowy. Innymi słowy: jeśli pożyczka stanie się niespłacalna. Chętnie powtórzę: SIGMA nie ma prawa dostępu do danych z rejestru dłużników. W razie potrzeby dostęp jest realizowany poprzez firmę windykacyjną...

Napisany przez ElephantMan
hanes pisze:
I cały ten cyrk przez maks. 7000 euro pożyczki?

To może być kwota, która dla niektórych nie jest tak mała...
Maksymalna suma wynosi 7500 euro.

FloHH pisze:
Ja, właśnie. Dla SPEŁNIENIA umowy. Mówię: jeśli pożyczka staje się niewypłacalna. Chętnie powtórzę: SIGMA sama w sobie nie ma prawa dostępu do danych z rejestru dłużników. Dostępy są realizowane w razie potrzeby przez agencję windykacyjną...

Ale w takim razie nie rozumiem tej logiki. Dlaczego zbierać dane dopiero wtedy, gdy jest już za późno? Można by było to zrobić z góry, czy się mylę.

Napisany przez FloHH
ElephantMan pisze:
Wydaje się, że istnieją ludzie, którym ta kwota nie jest nawet tak mała...
Maksymalna suma wynosi 7500 euro.

kredyt bez BIK to ich model biznesowy. Wystarczy uczciwie wypełnić wniosek kredytowy i dostarczyć wymagane dokumenty. Bezpieczeństwo polega na wysokiej stopie oprocentowania i fakcie, że ramy kredytowe są stałe i nie oferują gry...

Napisany przez valiant
Bankkaufmann pisze:
Cześć Gardenbed
Rejestr dłużników nie jest sprawdzany.
Jednakże należy uczciwie podać zaległe należności.
O co chodzi u Ciebie?
Czy pozytywne rozpatrzenie pożyczki w Sigmie rzeczywiście pomoże Ci osiągnąć sukces?

Wydaje mi się, że jednak to sprawdzają, kiedyś byłam w postępowaniu upadłościowym i nie dostałam u nich kredytu (co było dobre, ponieważ byłoby to głupie pytanie). Po zakończeniu postępowania upadłościowego nadal nie otrzyma się mieszkania, kredytu ani niczego innego, ponieważ wpis w Biurze Informacji Gospodarczej pozostaje negatywny przez kolejne 3 lata. Dokładnie na koniec roku! W moim przypadku postępowanie upadłościowe zakończyło się we wrześniu 2014 r. A wpis w Biurze Informacji Gospodarczej był czysty od stycznia 2018 r.
W związku z tym postępowanie upadłościowe trwa właściwie 10 lat, a nie 6. Po 6 latach po prostu odzyskuje się całe swoje pieniądze. Jednak tuż po zakończeniu postępowania upadłościowego dostałem ofertę od banku Sigma, że teraz mogę dostać kredyt. Coś takiego z uwolnieniem od reszty długu, wpisem w Biurze Informacji Gospodarczej i 50% oceną kredytową, nigdzie indziej nie ma. Skąd więc mieliby mieć tę informację? Nie sprawdzają Biura Informacji Gospodarczej... ponieważ nie są w stanie, więc pozostaje jedynie rejestr dłużników. Bank Sigma nie jest podejrzanym pośrednikiem, lecz jest rzetelny i uczciwy. Jeśli dochód nie pozwala na spłatę raty, to nic nie da. 01.01.2018 r. minęły te 3 lata, wynik był znowu 98% i wpis zniknął. Normalnie banki mają lepsze oprocentowanie, ale tak naprawdę nie było ono tak wysokie w ich przypadku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata