Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie wtórne pomimo wpisu do Schufa WHEN zakończona upadłość konsumencka)

Napisany przez hocke3
Następująca sytuacja:

W 2015 roku wprowadziliśmy się do naszego nowo wybudowanego domu (willi miejskiej o powierzchni około 200 metrów kwadratowych z basenem).

Wartość rynkowa nieruchomości wynosi około 600 000 € przy pozostałym obciążeniu w wysokości około 297 000 €. Teraz chcemy wyrównać
lub połączyć trzy inne [url]kredyty[/url] poprzez zaciągnięcie dalszego [url]kredytu[/url] w kwocie 100 000 € z miesięczną ratą w wysokości 500,00 € i spłatą pozostałej kwoty po 10 latach. Zasadniczo dla każdego bankiera to łatwa zdobycz!!

Oto nasz problem:

[url]Dom[/url] jest na nazwisko mojej żony, która zarabia jedynie 1 100,00 € netto miesięcznie w sektorze publicznym. Ja chciałbym być poręczycielem... moje dochody wynoszą około 7 000,00 € netto... dla każdego bankiera to jeszcze łatwiejszy kąsek!!

Jednak miałem prywatne upadłości, które zakończyły się umorzeniem reszty zobowiązań w maju 2017 roku. Niestety, ta informacja pozostaje w moim rejestrze dłużników aż do maja 2020 roku. Mimo że mój wynik w rejestrze dłużników wynosi już 89%, nasz bank domowy może zatwierdzić żądany [url]kredyt[/url] dopiero po usunięciu informacji o prywatnej upadłości, chociaż zabezpieczenie poprzez nieruchomość i wpis [url]hipoteczny[/url] byłby zapewniony.

Nie chcemy jednak tyle czekać... może ktoś ma pomysł?!

Re: Finansowanie wtórne pomimo wpisu do Schufa WHEN zakończona upadłość konsumencka)

Napisany przez 2utopus
Może zatrudnić swoją żonę i odpowiednio ją wynagrodzić, aby zwiększyć ich dochody?

Napisany przez hanes
Twój wynik jest fatalny.

Napisany przez NaTwoim13
hanes pisze:
Twój wynik jest katastrofalny.

Co znowu ma to znaczyć, nie mam pojęcia!!! Czy czujesz się lepiej komentując w ten sposób??

Napisany przez bruno68
@ hocke3,

Twoje założenia są całkowicie błędne!

Oto rzeczywistość:

W 2015 roku wprowadziliśmy się do naszego nowo wybudowanego domu (willi miejskiej o powierzchni około 200 mkw. z basenem).

Wartość rynkowa nieruchomości wynosi około 600 000 € przy istniejącym obciążeniu w wysokości około 297 000 €. Teraz chcemy wziąć dodatkowy [url]kredyt[/url] podrzędny w wysokości 100 000 € jako rekompensatę lub konsolidację trzech innych [url]kredytów[/url], z comiesięczną ratą w wysokości 500,00 € i spłatą pozostałą po 10 latach. Zasadniczo świetna okazja dla każdego bankiera!

Oto nasz problem:

[url]Dom[/url] jest zarejestrowany na nazwisko mojej żony, która zarabia tylko 1 100,00 € netto miesięcznie w służbie publicznej. Ja chciałbym być jednym z poręczycieli...moje dochody wynoszą około 7 000,00 € netto...jeszcze większe pokuszenie dla każdego bankiera!
Jednak miałem prywatną upadłość, z zakończeniem postępowania w maju 2017 roku. Problem polega na tym, że to zdarzenie wciąż figuruje w moim rejestrze dłużników aż do maja 2020 roku. Pomimo że moja punktacja w rejestracji jest już z powrotem na poziomie 89%, nasz bank domu może zatwierdzić żądany [url]kredyt[/url] dopiero po usunięciu informacji o upadłości, chociaż zabezpieczenie przez nieruchomość i wpis hipoteki byłby zapewniony.
Jednak nie chcemy czekać tak długo...może ktoś tutaj ma jakieś pomysły?!

Kto zainwestowałby w tę konstrukcję?
Aby zrozumieć: [url]kredyt[/url] podrzędny rozpoczyna się od poziomu obciążenia od 80% do 100%! A przy ocenie w rejestrze 89% po prostu nie dostaniesz [url]kredytu[/url]!

Być może należałoby rozważyć nową strukturę kredytową! Spróbuj skorzystać z prawdziwej doradztwa dotyczącego swoich długów kredytowych!

Pamiętaj, że istnieją ramy prawne, które muszą być przestrzegane!

Bruno68

Napisany przez hanes
noelmaxim pisze:
Co to znowu ma być, nie mam pojęcia!!! Czy czujesz się lepiej po takich komentarzach??

Prawdopodobnie ze względu na nadal zarejestrowane bankructwo.
Ale ocena podstawowa i tak niewiele mówi.

Napisany przez NaTwoim13
bruno68 pisze:
@ hocke3,

Twoje założenia są całkowicie błędne!
Kto zainwestowałby w tę konstrukcję?
Aby było jasne: pożyczka podlegająca windykacji rozpoczyna się dopiero od 80% do 100% poziomu obciążenia nieruchomości! I z oceną Schufa w wysokości 89%, nie można uzyskać kredytu!

Być może warto rozważyć nową strukturę pożyczkową! Spróbuj przeprowadzić rzeczywistą konsultację dotyczącą swoich długów kredytowych!

Pamiętaj, że istnieją ramy prawne, które muszą być przestrzegane!

Bruno68

1) Nawet za kwotę 40 000 euro dla Banku A przy wartości 1 miliona euro, dla Banku B (kiedy A tego nie chce) 10 000 euro to pożyczka podlegająca windykacji, ponieważ B ma pierwszeństwo przed A!

2) Bazowy wynik wynoszący 89% nie jest zazwyczaj problemem dla banków, innymi słowy, jeśli konsument ma bazowy wynik 89%, zazwyczaj otrzymał finansowanie.

Problemem jest przewidywane umorzenie długu.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Uważam, że niektórzy tutaj coś mylą.
Twórca wątku pisze, że umorzenie zaległości zostało dokonane w maju 2017 roku.
Oznacza to, że teraz nie ma prywatnego upadłości a już udzielone umorzenie zaległości.

Jest również możliwe uzyskanie finansowania budowy z umorzeniem zaległości.
Do 70% wartości rynkowej.

Wczoraj miałem już kontakt z klientem, który się do mnie zwrócił.

Napisany przez NaTwoim13
Bankkaufmann pisze:
Wydaje mi się, że niektórzy tutaj coś miesza.
Autor wątku napisał, że upadłość konsumencka została zakończona w maju 2017 roku.
Więc teraz nie ma już upadłości osobistej, ale już udzielonej dyspensy od długów.

Jest również możliwe uzyskanie finansowania hipotecznego z upadłością konsumencką.
Do 70% wartości rynkowej.

Już wczoraj miałem kontakt z klientem, który się do mnie zwrócił.

Po 10 latach uważam, że przydałoby się, gdybyś nam powiedział, jakie rozwiązania proponujesz, bądź jakie rozwiązanie masz dla upadłości osobistej z dyspensą od długów!!

Opcja Consors z oprocentowaniem około 7% nie wchodzi w grę, ponieważ nie ma zakupu. Ponadto upadłość musiałaby wynikać z działalności gospodarczej, co w przypadku upadłości osobistej, nie będącej upadłością masy upadłościowej, nie powinno mieć miejsca.

Podziel się z nami, proszę, jakie rozwiązanie proponujesz, dziękuję.

Dla lepszego zrozumienia ponownie wyjaśniam. W przypadku upadłości konsumenckiej nie ma żadnych możliwości finansowania, bez względu na to, czy chodzi o nieruchomość czy [url]kredyt[/url] ratalny. Po uzyskaniu zakończenia postępowania upadłościowego można sfinansować nawet do 70% wartości rynkowej. Ponadto wspomniany powyżej partner bankowy Consors nie udziela finansowania w trakcie postępowania upadłościowego.

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście, można ją sfinansować poprzez zwolnienie z długów, ale upadłość musi wynikać z prowadzenia działalności gospodarczej.

Oczywiście tutaj nic nie ma.
Szczególnie przy bankructwie związany z prowadzeniem własnej działalności, trzeba przyjrzeć się temu dokładnie.
Ale fajnie, że każdy ma swoje doświadczenia w tej dziedzinie.
Życzę miłego dnia.

Napisany przez NaTwoim13
Musimy uważać i upewnić się, że nasze informacje są poprawne. Consors finansuje również umorzenie zobowiązań, jeśli wynika ono z upadłości firmy (upadłość masy upadłościowej). Czy to jest sensowne, właściwe czy zalecane, to już inna sprawa, ale wydaje się nieszczęśliwe, gdy piszemy, że to niemożliwe!

Nа szczęście dla założyciela wątku istnieje też inna, znacznie tańsza możliwość uzyskania odsetek do zbadania.

Napisany przez NaTwoim13
Bankkaufmann pisze:
Na szczęście istnieje o wiele tańsza możliwość uzyskania zobowiązań do sprawdzenia dla autora wątku na forum.

Widzisz, i już może się okazać, że warto zajrzeć tu jako konsumentowi

PS: Istnieją konsumenci, którzy czytają, i ja osobiście zawsze jestem chętny na nowości, gdyż w ten sposób się rozwijamy i rośniemy, przede wszystkim, człowiek nigdy nie przestaje się uczyć, co nie?

Bardzo bym się ucieszył, gdybyś porzucił swoją płytkość i swoje mury i nie zostawił mnie na lodzie, tylko podzielił się tym z nami!

Napisany przez Alexius
noelmaxim pisze:
Widzisz i już może być warto zajrzeć tutaj jako konsument

PS: Istnieją konsumenci, którzy czytają, ja również nie mam nic przeciwko, zawsze warto coś nowego poznać, to sprawia, że dojrzewamy i rozwijamy się, zwłaszcza że nigdy dość się nie nauczymy, prawda?

Bardzo bym się ucieszył, gdybyś porzucił swoją powierzchowność i swoje mury i nie pozwolił mi umrzeć głupio, tylko podzielił się ze mną tym!

A ja cieszę się, że ci na to pozwala.

Twórca wątku jest wspierany - wszystko, co tutaj ponownie próbujesz zrobić, to jakoś jeszcze ratować interes, albo wcisnąć się między to z jakąś pozornie lepszą ofertą.

Jeśli nie wiesz, jak wykonywać swoją pracę i potrzebujesz korepetycji, to może naucz się swojego zawodu porządnie albo zrób coś innego.

Napisany przez NaTwoim13
Aleksy, mój chłopcze, dokładnie tak, to właśnie w ten sposób się robi, tak działa wspólnota, tak działa współdziałanie, tak działa życie Dla ciebie to po prostu: Uderz w swoje życie, w swoje istnienie i to, co robisz, tak aby działały i sprawiały ci szczęście na twoim poziomie, to nie jest mój poziom, dlatego ingeruję! Łowienie ryb? Nie, obecnie mam zbyt wiele projektów, ale bądź pewien, że w odpowiednim czasie znów wyjmę wędkę

Napisany przez Alexius
Co za bezsensowne gadanie...ale znamy to już od ciebie. Dlatego nie jest to żadnym zaskoczeniem, że moje poziom jest niższy niż twój, bo twój jest na zupełnie innej planecie. Teraz weź jeszcze kilka uśmiechniętych emotikon - może one zainteresują się twoimi wypocinami.

Bankowiec pomaga autorowi wątku, jesteś zbędny ze swoim bełkotem. Weź więc kartkę papieru, zapisz swoje myśli, zrób z niej porządną składkę i wrzuć do kosza. Powtarzaj to dowolną ilość razy, a wtedy wszystkim będzie lepiej.

Być może tam znajdziesz swój poziom - jeśli nie, sprawdź pod dywanem.

Cieszę się, że tu nie ma samych cwaniaków jak ty, którzy łapią się na łatwe pieniądze...

Autorowi wątku można zdecydowanie tylko poradzić, aby nie wchodził w twoje proste prowokacje, bo wtedy pułapka na gadanie się zamyka.

Napisany przez NaTwoim13
Aleksiuszu, bracie, co się stało z tobą

Być może zainteresuje cię, bankowemu specjaliście, jego pomoc także innych konsumentów, czytających czy specjalistów takich jak ja

Być może można tu wymieniać się informacjami, pomagać poprzez pokazywanie i wskazywanie rozwiązań

Być może forum jest dla wszystkich

Dlaczego jesteś taki złośliwy dla mnie

Nie trzeba umierać głupio, przecież nikt ci nic nie zrobił

Mój chłopcze, bądź miły

Napisany przez Alexius
Zawsze tylko bezsensowne gadanie zapakowane w ozdobne mowy nauczycielskie.

Oszuści, przemytnicy, złodzieje

Napisany przez NaTwoim13
Alexius pisze:
I cieszę się, że pozwala ci głupio umierać.

Autor wątku jest wspierany - wszystko, co tu próbujesz zrobić, to jakoś przechwycić interes, albo wtrącić się z domniemanie lepszą ofertą.

Jeśli nie wiesz, jak wykonywać swoją pracę i potrzebujesz korepetycji, to może lepiej naucz się porządnie wykonywać swój zawód albo zajmij się czymś innym.

Cytat od Alexiusa

Jak zawsze tylko bezsensowne bełkotanie w opakowaniu pretensjonalnej gadaniny.

Oszust, przekrętowiec, naciągacz

Jesteś typowym cwaniakiem

Napisany przez hocke3
Tu panowie tutaj zachowują się trochę jak małe dzieci

Ale to mi nie pomaga...tylko dla informacji...upadłość konsumencka wyniknęła z działalności gospodarczej...ponieważ była to jednoosobowa firma i osobiście odpowiadałem za wszystko, stąd upadłość konsumencka!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata