Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam 50 000 euro z zapisem hipotecznym.

Napisany przez Wolle2019
Cześć,
jakie są warunki takiego [url]kredytu[/url]?
Okres kredytowania 5 lat, odsetki naliczane co 1/4 roku.
Spłata po zakończeniu okresu.
Pozdrowienia

Napisany przez 2titan1981
CHECK24, etc.? Zobaczmy, to zależy od twoich wartości

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Wolle2019
Chcesz wziąć [url]kredyt[/url] o wartości 50 000 EUR z okresem spłaty na 5 lat?
I spłatę co kwartał?
Jaki jest cel [url]kredytu[/url]? Dowolne wykorzystanie kapitału?

Potrzebujemy dodatkowych informacji:
Czy otrzymamy pierwsze miejsce w księdze wieczystej?
O jaką nieruchomość chodzi? (komercyjna czy własne mieszkanie)
Jaka jest wartość rynkowa tej nieruchomości?
Jaki jest Twój zawód jako planowany kredytobiorca (różnica między pracownikiem a samozatrudnionym)?

Interesujące jest również, dlaczego odsetki będą naliczane co kwartał, a nie co miesiąc.
To można ustalić.
Jeszcze bardziej interesujące są dodatkowe szczegóły dotyczące Twojego projektu.

Napisany przez DennisGirulat
Cześć,

zgadzam się z Bankkaufmannem. Potrzebne są dodatkowe informacje, aby móc wyciągnąć wnioski na temat wykonalności i struktury.
Moje dodatkowe pytanie brzmi: Dlaczego nie idziesz z tym do swojego banku? Czy istnieją jakieś powody, dla których bank wyklucza finansowanie?
Jeśli tak, warto rozważyć możliwość uzyskania finansowania od prywatnego inwestora, chociaż oprocentowanie tam na pewno nie będzie już tak atrakcyjne. Interesuje mnie również rozwiązanie wyjścia. Jak zapewnisz, że po 5 latach [url]pożyczka[/url] zostanie spłacona i z jakich dokładnie środków?

Czekam na Twoją odpowiedź.

Napisany przez bruno68
Szukasz pożyczki w wysokości 50 000 €, więc nie chodzi o pożyczkę bez zabezpieczenia! W związku z tym dla tego rodzaju pośrednictwa wymagane jest zezwolenie zgodnie z § 34 i! Alternatywnie konieczne jest zezwolenie bankowe!
Alternatywą są także panowie, których stopy procentowe są tak absurdalnie wysokie, że nie można się z nich uwolnić!

Co do kwartalnej płatności odsetek, znam tylko jeden bank, który to robi - jest nim KfW!

Odnoszę wrażenie, że muszę się zgodzić z innymi tutaj piszącymi! Za mało informacji, zbyt mgliste wasze zamiary! Zgodnie z nowym zwolnieniem z zajęcia komorniczego w wysokości 1 175 € miesięcznie, powinniście to rozumieć.

Jeśli 50 000 € zabezpieczone w księdze wieczystej na pierwszym miejscu jako zabezpieczenie dla działalności gospodarczej generuje około 3% rocznie, to płatność wynosiłaby 1 500 €! A co z bez zabezpieczenia 50 000 €? Bezdekowo? Obliczcie obciążenie 50 000 € i waszą miesięczną oszczędność w wysokości około 800 € przez 60 miesięcy = 48 000 € majątku!
Z odsetkami to około 1 000 €.
Alternatywnie można zabezpieczyć się poprzez BSV na kwotę 50 000 €, z czego 40 % stanowi 20 000 € majątku w BSV przez 50 miesięcy daje 400 €, łącznie 500 € miesięcznie.

Ale jak już wspomniano, wasze zapytanie z podanymi danymi jest po prostu zbyt ubogie! Dlaczego stoi na przeszkodzie dla GWG!

bruno68

Napisany przez Wolle2019
Cześć,
dziękuję za Wasze wskazówki.
Ponieważ mam tylko pracę na pół etatu, na 60 godzin miesięcznie, banki nie będą zbyt skłonne udzielić [url]kredytu[/url].
Mam inne dochody, ale nie wystarczają one na [url]kredyt[/url].
Mogę również regularnie spłacać odsetki. W Sparkasse mam zabezpieczenie hipoteczne w wysokości 200 000 [url]euro[/url].
Moje [url]konto[/url] oszczędnościowe wynoszące 52 000 [url]euro[/url], przewidziane do 2023 roku, zabezpiecza 50 000 [url]euro[/url].
Chcę zainwestować tę kwotę w mój [url]Dom[/url], który znajduje się w Hamburgu, 22397, zbudowany w 1978 roku, na działce o powierzchni 996 m², mieszczący 200 m² przestrzeni mieszkalnej, 7 pokoi.
Proszę porównać na Immonet.
Mam nadzieję, że teraz będziecie mogli więcej pomóc.

Napisany przez 2utopus
Czy używać samemu czy wynająć?

Jaka jest wartość rynkowa nieruchomości?

Jaki jest miesięczny dochód/wydatek?

Jakie są inne warunki dotyczące oszczędzania na cele budowlane? W 2023 roku mamy mniej niż 4 lata?
(Tylko że to w żaden sposób nie jest zabezpieczone - można przecież w każdej chwili przerwać wpłaty, prawda?)

Zatem potrzebne jest dodatkowe pośrednie finansowanie, które ma zostać spłacone za pomocą oszczędności na cele budowlane - na co będzie przeznaczone to pieniądze?

Cześć Wolle2019,

musiałbym otrzymać od Ciebie kompletną informację o sobie (dochód, wiek, przychody z wynajmu, saldo kredytowe w banku oszczędnościz, rata [url]kredytu[/url] w banku, aktualne saldo na koncie oszczędnościowym i warunki umowy) oraz przejrzeć wszelkie dokumenty dotyczące tego. Jednak podejrzewam, że Twoja sytuacja związana z dochodami może być napięta, a znaczna część dochodów może pochodzić również z najmu, więc może to być trudne zadanie.

Napisany przez Wolle2019
Obiekt zajmuję osobiście, oszczędności na budowę wynoszą już 52000 [url]euro[/url].
Chcę zainwestować te pieniądze w [url]Dom[/url], ale nie chcę już czekać 4 lata.
Dochody z wynajmu wynoszą 3500 [url]euro[/url], a moje zarobki netto to 800 [url]euro[/url].
Wartość rynkowa to 650000 [url]euro[/url].
Bank oszczędnościowy udzielił mi [url]kredytu[/url] w wysokości 160000 [url]euro[/url]. Raty wynoszą 885 [url]euro[/url] do 2026 roku, mam 58 lat

Cześć Wolle2019,

zerknij do swojej umowy oszczędnościowej, aby sprawdzić, jakie opłaty musisz zapłacić, jeśli ją natychmiast rozwiążesz (zazwyczaj około 2%).
Czy tracisz dodatkowe subsydia i dotacje?

Napisany przez 2utopus
Czy można podzielić [url]konto[/url] oszczędności budowlanych i w ten sposób wypłacić pewną kwotę?

Napisany przez bruno68
@ wolle2019

Według Twoich danych, finansowanie wstępne lub pośrednie nie powinno być problemem!

Wartość zabezpieczenia wynosi 650 000 €, z czego 60% to 390 000 € w 1. rangi, gdzie 200 000 € jest zabezpieczone poprzez wpis hipoteki Abt. III przez Sparkasse. Czyli od 201 000 € do 389 000 € wszystko jest wolne?

Ale podejrzewam raczej, że problemem może być Twój wiek! [url]pożyczka[/url] powinna być spłacona do 2028 roku! Wtedy masz 67 lat! Banki powinny zakończyć finansowanie swoich klientów przed osiągnięciem wieku emerytalnego! Czy wiesz, że w 2026 roku będziesz miał nadal długi w wysokości 90 000 €? Bo około 90 miesięcy razy 885 € nie wystarczy na spłatę długu w wysokości 160 000 €!

Ponieważ mieszkasz na północy, prawdopodobnie masz zawarty kontrakt oszczędnościowy z BHW, inaczej nie miałbyś tak długich okresów oczekiwania! W przypadku Wüstenrot można z 10% (czyli przy 52 000 €, oszczędności wynoszą 5 200 €) na kontrakcie oszczędnościowym uzyskać pożyczkę w wysokości 50 000 € nawet 5 lat wcześniej! Obecnie ta [url]pożyczka[/url] kosztowałaby 1,05% przez 60 miesięcy do alokacji!
Nawet jeśli Wüstenrot przyjmuje stopę refinansowania na poziomie 100%, to oprocentowanie wzrasta tylko o 0,55 do 1,6% = 800 € oprocentowania, zamiast 525 €! Czy to stanowi problem?

Alternatywą byłoby [url]refinansowanie[/url] w wysokości 160 000 € + 50 000 € = 252 000 €, a pozostała kwota jako rezerwa! Wtedy można wybrać specjalną taryfę D! Dzieląc kwotę na 220 000 €, 20 000 € i 12 000 €. Należy pamiętać o kosztach notarialnych!

To, co zauważam zawsze, to to, że klienci myślą zbyt oszczędnie i wpadają w trudności z płynnością, co sprawia, że długoterminowy finansista zamyka kran z powodu wieku! Wtedy właściciele są przed złotem, kto pokryje rachunek? Właściciel z sprzedaży domu! Bank zawsze dostaje swoje pieniądze i zarabia jeszcze raz na udzieleniu [url]kredytu[/url] nowemu właścicielowi!

Prowadziłam 71-letnią kobietę z miesięczną ratą [url]kredytu[/url] i odsetek w wysokości 1 200 € w Bausparkasse B do Bausparkasse W! Teraz płaci 750 € odsetek i kapitał na kolejne 15 lat według aktualnej stopy procentowej efektywnej 1,71% na kwotę 165 000 €. Następnie spłata w 15. roku poprzez BSV z oprocentowaniem 1,81% i pozostałą pulą [url]kredytu[/url] na 12 lat.

Trzeba po prostu liczyć i łączyć, a nie tylko sprzedawać!

Moja rada: Skorzystaj z niezależnej opinii!; przynajmniej przeczytaj stare dokumenty kredytowe, czy jest tam wspomniana kwota końcowa w wysokości 90 000 €, czy też od razu przejść do egzekucji komorniczej!

Ponieważ podane przez Ciebie informacje nt. [url]kredytów[/url] nie są zgodne!

Bruno68

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata