Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: kredyt hipoteczny

Napisany przez Mira82
Dzień dobry Kochani
Mam pytanie. Chodzi o to, że chcemy kupić mieszkanie na własność, ale jest ono objęte dzierżawą z tytułu prawa użytkowania wieczystego. Dlatego możemy pożyczyć tylko 75% od banku, a ponieważ mieszkanie jest już bardzo tanie, oznaczałoby to tylko 45000 euro. Przeczytałem, że banki nie udzielają kredytów hipotecznych poniżej 50000 euro. Moje pytanie brzmi, czy ktoś może wiedzieć, co teraz możemy zrobić lub jakie mamy możliwości, aby jednak sfinansować nasze wymarzone mieszkanie. Jesteśmy w pełni kredytowani, chodzi tylko o to, że kwota jest po prostu zbyt niska. Być może ktoś z Was ma podobną sytuację i mógłby dać mi wskazówkę.
Dziękuję za przeczytanie :-)

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Mira82, witaj na forum.

Oczywiście banki udzielają także pożyczek w wysokości 45 000 EUR, jak tego żądasz.
Czy dysponujesz resztą w postaci kapitału własnego?

Napisany przez Mira82
Cześć, dziękuję za Twoją odpowiedź

Tak, reszta to nasz kapitał własny. Mogę się źle wyraziłam na początku. Chodzi mi o to, że banki nie udzielą nam [url]kredytu[/url] hipotecznego w wysokości 45 000 [url]euro[/url]. Oczywiście dostalibyśmy [url]kredyt[/url] ratalny, ale jest on znacznie droższy, co jest logiczne. Dlatego szukam rozwiązania dla naszego problemu.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Mira82, oczywiście możesz również otrzymać [url]kredyt hipoteczny[/url] w wysokości EUR 45 000, EUR 40 000 lub EUR 39 000.
To z tym limitem - dopiero od EUR 50 000 - nie jest standardem w każdym banku.

Napisany przez Mira82
Cześć, wielkie dzięki, to przywraca mi nadzieję na sfinansowanie mojej wymarzonej nieruchomości.

Napisany przez RobertX
Cześć,

Jeśli nieruchomość jest tak tanio oferowana, OSTROŻNIE, nawet jeśli teraz nic nie widać, później może szybko się pojawić np. pleśń, warto zabrać ze sobą technologię, np. do sprawdzenia powierzchni, czy to się zgadza, w Conrad mają dostępne mierniki.

Powodzenia, RobertX
Certyfikowany agent nieruchomości SGD, 1,3
prawdziwie certyfikowany agent nieruchomości SGD 2+

Światowa Nieruchomości Real Estate I-W-R-E

Napisany przez kub0185
Bausparkassen na pewno przeprowadzają tego rodzaju finansowanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata