Re: Czy można wypowiedzieć umowę ubezpieczenia emerytalnego Wohn Riester?
Napisany przez stebehr535 -
- wt sie 27, 2019 9:22 am
Hej,
Po tym, jak mój[url]doradca[/url] ubezpieczeniowy nie mógł mi pomóc, a ja nie mam zbyt dużego pojęcia, postanowiłam spróbować tutaj
W piątek dostałam wiadomość od mojego ubezpieczyciela, że moje[url]ubezpieczenie[/url] emerytalne Riester (Riester mieszkalny?) obecnie ma oszczędności w wysokości 6 500 € i mogę wykorzystać te środki na dodatkową spłatę (kupno domu w 07/2018 roku).
Mój[url]doradca[/url] ubezpieczeniowy powiedział mi jednak, że w umowie zawsze musi pozostać 3 000 € „na koncie”, w przeciwnym razie grożą mi znaczne kary. Nie był jednak w stanie podać konkretnej sumy.
Czy mieszkalny Riester nie jest przeznaczony dla mojego przypadku (spłata nowej nieruchomości)?
Jak mogę dowiedzieć się, jakie kary grożą? Chciałabym spłacić jak najwięcej (dodatkowa spłata) i potem zrezygnować z Riester.
Może możecie mi pomóc ?
Po tym, jak mój
W piątek dostałam wiadomość od mojego ubezpieczyciela, że moje
Mój
Czy mieszkalny Riester nie jest przeznaczony dla mojego przypadku (spłata nowej nieruchomości)?
Jak mogę dowiedzieć się, jakie kary grożą? Chciałabym spłacić jak najwięcej (dodatkowa spłata) i potem zrezygnować z Riester.
Może możecie mi pomóc ?